Niestety nie lubię go gdyż od rana jestem dosć zamotany i generalnie źle mi po nim łącznie z zapchanym nosem i suchością w buzi.
Sytuacje awaryjne.
od dwóch lat mam problem z nadmierną sennością. Miałem zrobione milion badań, krew, eeg, ekg, psuchologiczne, MR, tomografia... długo by wymieniać.
Nic nie pomogło. Staram się spać >8h, uprawiam sport a mimo wszystko jestem senny. Kawa nie pomaga, żelazo, magnez też.
Moglibyście polecić jakieś mocne leki redukujące senność? Czy też jakieś mniej legalne środki?
Już nie daję rady z tą sennością, będę bardzo wdzięczny za pomoc.
Z leków:
Antydepresanty: bupropion, selegilina, wenlafaksyna, fluoksetyna, sertralina, być może (jeśli źle sypiasz) agomelatyna.
Neuroleptyki (w niskich dawkach): sulpiryd, amisulpryd, flupentiksol.
Któryś z powyższych leków powinien pomóc. Jeśli nie chcesz isc do konowala, mozna np stosowac malutkie dawki MPA z rana, ale te leki lepsze raczej ;)
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM
Pozdrawiam
K636 pisze: Szukam uspokajacza, działającego doraźnie (np na wystąpienia publiczne).
Takich tematów było fhuj, a nawet jeśli nie - wystarczy poczytać o takich lekach (sam je wymieniłeś) i dojść do jakiegoś wniosku... przeraża mnie ten poziom. Stary post, wybaczam.
@up, idź do psychiatry.
* * *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
Nie ma takiej opcji, jakieś propozycję?
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Farmaceuta skazany za pomoc w produkcji narkotyków
Właściciel apteki został skazany na 3,5 roku więzienia za sprzedaż leków służących do produkcji metaamfetaminy i pomoc w jej wytworzeniu. W produkcji i handlu nie działał sam. Według prokuratury leki posłużyły do produkcji narkotyków o wartości niemal 7,5 miliona złotych.
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.
Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami
22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.