Produkty medyczno-farmaceutyczne opatrzone nazwami generycznymi.
ODPOWIEDZ
  • 659 / 2 / 0
To nie takie proste bo robie na magazynie więc 8h pracy fizycznej i potem ew siłownia po pracy spanie około 2h i potem trzeba jakoś zasnąc o ten 22 żeby wstać o 4 ..
  • 825 / 14 / 0
W ostatecznośći zawsze łykam ćwiartkę-max. połówkę TISERCINU. Sen przychodzi w ciągu godziny.
Niestety nie lubię go gdyż od rana jestem dosć zamotany i generalnie źle mi po nim łącznie z zapchanym nosem i suchością w buzi.
Sytuacje awaryjne.
  • 145 / 2 / 0
Ostatnio pierwszy raz w zyciu wzialem pol tabletki ZOLIPIDEMU ale nie w celu fazowania tylko w zwiazku z faktycznym problemem z zasnieciem. Po tym snie obudzilem sie pierwszy raz w zyciu w sobote o 7;30 na prawde wyspany. Nigdy wczesniej pobudka o takiej godzinie nie byla przyjemna, tym bardziej w sobote. I tutaj pojawia sie moje pytanie, jak osiagnac sen takiej jakosci bez wpieprzania uzalezniajacego i majacego skutki uboczne zolipidemu? Na ogolnie mam problemow z zasypianiem praktycznie zadnych ale pobudka w godzinach 6-8 jest dla mnie czyms strasznym, nawet po wielu godzinach snu wczesniej.
  • 712 / 83 / 2
dimenhydrynat - czy nikt na to nie wpadł? ;)
Uwaga! Użytkownik kofel nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / / 0
Witam serdecznie,

od dwóch lat mam problem z nadmierną sennością. Miałem zrobione milion badań, krew, eeg, ekg, psuchologiczne, MR, tomografia... długo by wymieniać.
Nic nie pomogło. Staram się spać >8h, uprawiam sport a mimo wszystko jestem senny. Kawa nie pomaga, żelazo, magnez też.

Moglibyście polecić jakieś mocne leki redukujące senność? Czy też jakieś mniej legalne środki?

Już nie daję rady z tą sennością, będę bardzo wdzięczny za pomoc.
  • 3251 / 358 / 2
To proste wszystko z działów amfetaminy, beta-ketony, stymulanty roślinne, kokaina i inne stymulanty.
Z leków:
Antydepresanty: bupropion, selegilina, wenlafaksyna, fluoksetyna, sertralina, być może (jeśli źle sypiasz) agomelatyna.
Neuroleptyki (w niskich dawkach): sulpiryd, amisulpryd, flupentiksol.
Któryś z powyższych leków powinien pomóc. Jeśli nie chcesz isc do konowala, mozna np stosowac malutkie dawki MPA z rana, ale te leki lepsze raczej ;)
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 188 / 1 / 1
A ja bym jednak proponował, żeby przed rozpoczęciem eksperymentowania z lekami czy syntetycznymi stymulantami, najpierw spróbować naturalnych środków. Kawa jest stymulantem, który często może wzmagać senność. Polecam szczególnie Yerba Mate oraz zieloną herbatę, czy guaranę. Wiem, że jakiś b-k czy amfetamina zadziała znacznie skuteczniej, ale też istnieje prawdopodobieństwo, że przez tę właśnie skuteczność wyrządzi szkody psychiczne, z których uzależnienie psychiczne będzie najmniejszym z problemów.
“Laziness grows on people; it begins in cobwebs and ends in iron chains”
  • 94 / / 0
Chyba niezbyt dobry temat wybrałem, ale mam pytanie - czy jest lek, który niweluje masę nadchodzących myśli i pozwala się w miarę skupić na jednej wykonywanej rzeczy, bo cały czas odpływam, myśląc, "planując", analizując różne sytuację (po prostu zdecydowanie za dużo myślę, gdyby to chociaż było produktywne), a tu trzeba pracować. P.S. tylko nie polecajcie metylofenidatu itd. już to przerabiałem, podbija mi lęki. Myślę teraz o buspironie, ale nie wiem czy działa na tego typu przypadłości, chociaż jego spektrum działania wydaję się być ciekawe.
  • 2878 / 21 / 0
K636 pisze:
Szukam uspokajacza, działającego doraźnie (np na wystąpienia publiczne).
Na tremę propranolol. Pavarotti brał 10mg na godzinę przed wejściem na scenę.
Takich tematów było fhuj, a nawet jeśli nie - wystarczy poczytać o takich lekach (sam je wymieniłeś) i dojść do jakiegoś wniosku... przeraża mnie ten poziom. Stary post, wybaczam.

@up, idź do psychiatry.
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 94 / / 0
@up, idź do psychiatry.[/quote]

Nie ma takiej opcji, jakieś propozycję?
ODPOWIEDZ
Newsy
Rekordowe przejęcie kokainy. Narkotyki ukryte w soli

Hiszpańska policja przechwyciła na Atlantyku kontenerowiec z ładunkiem 9994 kilogramów kokainy ukrytej w soli. To rekordowa ilość przejęta na morzach. Operacja zorganizowana przez służby z kilku krajów zaowocowała także aresztowaniem 13 osób.

Czy wyleczymy Alzheimera marihuaną? Naukowcy udowodnili, że jej mikrodawki są bardzo skuteczne

Szybkie starzenie się społeczeństwa powoduje, że dramatycznie poszukujemy nowych metod leczenia choroby Alzheimera. Kolejne sposoby nie działają, a neurodegeneracyjne schorzenie dotyka coraz większej części populacji. Naukowcy kierują swój wzrok w stronę mikrodawkowania marihuany, które ma poprawiać zdolności pacjentów i nie wywoływać „haju”. Wiarygodne źródła pokazują, że to… działa.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.