Niestety nie lubię go gdyż od rana jestem dosć zamotany i generalnie źle mi po nim łącznie z zapchanym nosem i suchością w buzi.
Sytuacje awaryjne.
od dwóch lat mam problem z nadmierną sennością. Miałem zrobione milion badań, krew, eeg, ekg, psuchologiczne, MR, tomografia... długo by wymieniać.
Nic nie pomogło. Staram się spać >8h, uprawiam sport a mimo wszystko jestem senny. Kawa nie pomaga, żelazo, magnez też.
Moglibyście polecić jakieś mocne leki redukujące senność? Czy też jakieś mniej legalne środki?
Już nie daję rady z tą sennością, będę bardzo wdzięczny za pomoc.
Z leków:
Antydepresanty: bupropion, selegilina, wenlafaksyna, fluoksetyna, sertralina, być może (jeśli źle sypiasz) agomelatyna.
Neuroleptyki (w niskich dawkach): sulpiryd, amisulpryd, flupentiksol.
Któryś z powyższych leków powinien pomóc. Jeśli nie chcesz isc do konowala, mozna np stosowac malutkie dawki MPA z rana, ale te leki lepsze raczej ;)
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM
Pozdrawiam
K636 pisze: Szukam uspokajacza, działającego doraźnie (np na wystąpienia publiczne).
Takich tematów było fhuj, a nawet jeśli nie - wystarczy poczytać o takich lekach (sam je wymieniłeś) i dojść do jakiegoś wniosku... przeraża mnie ten poziom. Stary post, wybaczam.
@up, idź do psychiatry.
* * *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
Nie ma takiej opcji, jakieś propozycję?
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia
Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.
Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn
Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.
CBŚP rozbiło międzynarodową grupę produkującą marihuanę
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji zatrzymali pięciu obywateli Serbii i zlikwidowali dwie profesjonalne plantacje konopi innych niż włókniste. Zabezpieczono ponad pół tysiąca roślin oraz 55 kilogramów gotowego suszu. Sprawa ma charakter międzynarodowy.