Nightmare240493 pisze:No ja to bym się nie śmiał - słyszałem, że mózg jest oddzielony jakimiś błonami od reszty ciała . W celu usunięcia narkotyków je się jakąś roślinę która powoduje zapalenie tych błon dzięki czemu dragi są usuwane. Ale co to było to nie wiem.
Nightmare240493 pisze:A zna ktoś sposób na dektoksykacje mózgu po narkotykach, które się na nim kumulują?
A coś, co określiłem błonami nazywa się po prostu bariera krew-mózg.
Nightmare240493 pisze:To gwoli ścisłości (znalazłem) jest to miłorząb japoński i pluje w twarz każdemu, kto miał ochotę się ze mnie śmiać, albo mnie wyszydzać.
A coś, co określiłem błonami nazywa się po prostu bariera krew-mózg.
Poza tym wątpię, żeby można sobie sztucznie takie zapalenie wyhodować, które zresztą może prowadzić do śmierci...
Organizm sam z czasem usunie to co w nim zalega, tylko trzeba odstawić to i owo :).
O ile sie nie myle.... ale nie uwazalem w szkole na biologi
Nightmare240493 pisze:A coś, co określiłem błonami nazywa się po prostu bariera krew-mózg.
lse292 pisze:Mozg jest otoczony blona ( jezeli to jest ta bariera o ktorej tu mowicie ), to jest mozliwe zapalenie tej "bariery", jest to zapalenie opon mózgowych.
BrightestStar pisze:Bariera krew-mózg nie jest żadną błoną. Chyba naplułeś także do książek skoro w taki sposób to opisujeszNightmare240493 pisze:A coś, co określiłem błonami nazywa się po prostu bariera krew-mózg.Opony mózgowo-rdzeniowe i bariera krew-mózg to całkowicie co innegolse292 pisze:Mozg jest otoczony blona ( jezeli to jest ta bariera o ktorej tu mowicie ), to jest mozliwe zapalenie tej "bariery", jest to zapalenie opon mózgowych.
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Palenie marihuany na mrozie: Dlaczego „faza” uderza dopiero po wejściu do ciepła?
Stoisz na balkonie, skulony w kurtce, przestępując z nogi na nogę. Jest minus pięć stopni. Odpalasz jointa, zaciągasz się mroźnym powietrzem i… masz wrażenie, że to nic nie daje. „Słaby temat?” – myślisz. Dopiero gdy wchodzisz do ciepłego salonu i zdejmujesz czapkę, rzeczywistość uderza Cię z siłą pociągu towarowego. Nogi robią się miękkie, a głowa nagle waży tonę.
Chcieli ukryć tony narkotyków w bananach
Peruwiańska policja antynarkotykowa skonfiskowała 3,4 ton kokainy, która miała zostać umieszczona w ładunku bananów przeznaczonych na eksport do Belgii – poinformowały w sobotę czasu lokalnego władze.
Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą
Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".