Szałwia wieszcza (Salvia divinorum) - dyskusja o ekstrakcji, paleniu i uprawie
Więcej informacji: Salvia Divinorum w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 381 / 12 / 0
Hmm ja sie zaczynam zastanawiac, czy to nie jest troche wszystko w kwestii psychiki. Kiedy zaczynalem przygode z salvia, mialem kilka wylotow na ekstraktach- wtedy sam susz dzialal na mnie bardzo mocno. Po dluzszej przerwie (jakies pol roku), pale duze ilosci suszu, ledwo czujac dzialanie. Hmm
  • 2244 / 23 / 0
Hehe, generalnie wszystko zależy od psychiki, tylko niektórzy lubią na siłę dorabiać filozofię.
Uwaga! Użytkownik borrasca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1387 / 5 / 0
borrasca pisze:
Z tym wyrabianiem receptorów to jest trochę tak jak z treningiem fizycznym, można zrobić sobie dłuższą przerwę, po czym wznowić i będzie lepiej, bo mięśnie "pamiętają".
Czyli w teorii, jeśli ktoś nigdy nie palił szałwii, to nawet silny ekstrakt może podziałać na niego słabo?
– Chodź. Czeka nas długa podróż.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
  • 2244 / 23 / 0
Tak, w teorii to możliwe, tylko dodaj do tego jeszcze sposób palenia, otoczenie, klimat, kolor tapety, takie tam.
Uwaga! Użytkownik borrasca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 490 / 3 / 0
Predyspozycje danego osobnika dodatkowo, jednemu wystarczy susz by czuć efekty kwasowego zamyślenia inny musi porządny ekstrakt zapalić by takich "lekkich" efektów doświadczyć.
"I hear Thunder
But theres no rain
This kind of Thunder
Breaks walls and window pane."

The Prodigy - Thunder

Nowy e-mail, wiadomości wysłane przed czerwcem stracone. Jak coś pisać jeszcze raz.
  • 2244 / 23 / 0
Ano, indywidualne predyspozycje, powtarzane do znudzenia.
  • 11 / / 0
Spaliłem susz (chyba jedno roczny) jakąś godzinę temu i nic nie poczułem praktycznie, były to 3 blanty średniej wielkości nie wiem ile to może być z 0,5g. Może coś źle zrobiłem? A może to nie była szałwia.
  • 4024 / 372 / 951
AresM pisze:
Może coś źle zrobiłem?
W rzeczy samej:
AresM pisze:
blanty
Paliłeś szałwię w najgorszy możliwy sposób. Niektórzy wprawdzie twierdzą, że i tak działa, tym niemniej jest to sposób powszechnie odradzany. Wiedziałbyś o tym, gdybyś zajrzał do jakiegokolwiek przewodnika (np. http://hyperreal.info/node/219#axzz13Lmu9d8lczy ) lub prześledził któryś z poświęconych temu zagadnieniu tematów na forum.
  • 11 / / 0
Chciałem z testować, teraz mam już kupiony sprzęt, mała fajka wodna + zapalniczka żarowa, no i doczytam z tej stronki co podałeś czego jeszcze nie wiem ;)
  • 484 / / 0
jest ta salvia jakoś teraz dostępna...? a gdy ja zaczynałem z ziółkiem to akurat to wycofali... ;(
mj, hash, Grzyby, LSD, amfetamina,meta-amfetamina,Krysztal, kokaina, salvia, DXM, Benzo, Tramal, kodeina, klony, Dopalacze, Piguły(Extazy), efedryna, mefedron
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Psylocybina połączona z treningiem uważności łagodzi depresję wśród pracowników ochrony zdrowia

Badanie przeprowadzone przez Huntsman Mental Health Institute przy Uniwersytecie Utah wykazało, że pracownicy ochrony zdrowia zmagający się z depresją i wypaleniem zawodowym, doświadczyli znaczącej poprawy po terapii łączącej psylocybinę z programem mindfulness.

Ekstrakty z konopi poprawiają funkcje poznawcze u chorych na Alzheimera – nowe badanie kliniczne

Według nowych danych z kontrolowanego placebo badania klinicznego, opublikowanego w „Journal of Alzheimer’s Disease”, długotrwałe stosowanie roślinnych ekstraktów kannabinoidowych poprawia funkcje poznawcze u pacjentów z demencją związaną z chorobą Alzheimera (AD).

Donald Trump podpisał ustawę rekryminalizującą produkty z konopi zawierające THC

Historyczny zwrot w amerykańskiej polityce konopnej. Prezydent Donald Trump podpisał ustawę budżetową, która zawiera kontrowersyjne zapisy. W praktyce oznaczają one rekryminalizację konopi w USA. Nowe prawo uderza w tysiące produktów z THC, w tym popularne Delta-8. To radykalne cofnięcie liberalizacji, którą Trump sam wprowadził, podpisując słynną ustawę Farm Bill w 2018 roku. Decyzja zapadła po tygodniach paraliżu rządu. Izba Reprezentantów przyjęła pakiet w środę, głosami 222 do 209.