FajnieJest pisze:ja to kiedys chcialbym byc tak bogaty / miec wlasna plantacje aby palic tylko spliffy z czysta mj. :(
wystarczy nie miaszać i tyle.
Mieszanie to beszczeszczenie mj po co ludzie to robią to nie wiem.
Szanujcie zieleń,
A co do plantacji to swoją drogo wyjdzie w praniu
FajnieJest pisze:mi chodzilo o to, ze chcialbym miec jej duzo, bo dym z jointow sie marnuje. nie tak jak z bonga gdzie to 96% idzie do pluc.
masz słuszność, dym z jonta sie marnuje ale mi osobiście ta "nie zmarnowana część" wystarcza, to zależy jak kto lubi choć doświadczenia z marychą wielkiego to ja nie mam... :-(
FajnieJest pisze:mi chodzilo o to, ze chcialbym miec jej duzo, bo dym z jointow sie marnuje. nie tak jak z bonga gdzie to 96% idzie do pluc.
Myślę że to może być dla niektórych kolejny stopień wtajemniczenia. I być może to zbyt odważne stwierdzenie, ale nabiera sie wtedy takiej dojrzałości w używaniu konopii. Nie ma takiego parcia na banie. Tylko ganja jest BARDZO urozmaicającym dodatkiem to fajnie spedzonego czasu. Wyostrzy zmysly spowolni czas, wiecie OCB :-D
ale po prostu nie robie tego czesto. raz na pol roku i mi starcza.
ale kiedy bede ja bede tak bogaty... :(
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Czy wyleczymy Alzheimera marihuaną? Naukowcy udowodnili, że jej mikrodawki są bardzo skuteczne
Szybkie starzenie się społeczeństwa powoduje, że dramatycznie poszukujemy nowych metod leczenia choroby Alzheimera. Kolejne sposoby nie działają, a neurodegeneracyjne schorzenie dotyka coraz większej części populacji. Naukowcy kierują swój wzrok w stronę mikrodawkowania marihuany, które ma poprawiać zdolności pacjentów i nie wywoływać „haju”. Wiarygodne źródła pokazują, że to… działa.
Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia
Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.
Podziemie narkotykowe w więzieniu, skorumpowani strażnicy. Prokuratura oskarża
Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko ośmiu osobom w związku ze zorganizowaniem w Zakładzie Karnym w Nowym Wiśniczu (Małopolska) narkotykowego podziemia. W odrębnym postępowaniu zarzuty ma kilkoro strażników więziennych. Śledztwo przeciwko funkcjonariuszom jest w toku.