Więcej informacji: Fentanyl w Narkopedii [H]yperreala
SvD pisze:Nie mozecie napisac jakiegos pozytywnego aspektu cpania fnt? Bo jak tak was czytam to czuje sie jakbym sobie diabla wpuszczal przez igle do organizmu...
Poeksperementuj z dawką-ostrożnie ją zwiększając-do momentu w którym jakieś 15minut po iniekcji-uśniesz-to ten sen jest najprzyjemniejszym aspektem całego działania-taka esencja ćpania-inne opiaty zapewniają nooding-ale nijak on ma się do tej pół-narkozy,gdzie mózg Twój pławi się w gorących endorfinach.Jak już raz to przeżyjesz zawsze bedziesz chciał tam wrócic.Poznasz wtedy moc fenta-i tego jak bedzie Ci smutno kiedy ta pół-narkoza się zacznie kończyć-ale żeby to osiągnąć musisz trafić w swoją dawke.ćpanie fenta ot tak aby ćpać w małych ilościach do pierwszych efektów nikogo nie uwiedzie-po prostu nie jest zbyt przyjemne-to właśnie ten narko-sen jest tym do czego dąże odkrajając kawałek plasterka-ale troche potrwało zanim znalazłem dawkę dla siebie.
pozatym dla mnie jest swietny bo nie powoduje swedzenia ani zaparć w żadnym stopniu-bo morfina i heroina po dłuższym używaniu jednak potrafi mnie przytkać.I kolejna wyzszość fenta-można ćpać go dużo i namiętniea następnego dnia czujesz się normalnie.Cpajac dużo majki czy hery następnego dnia czujesz się struty.
To takie moje obserwacje-pewnie inni mają inne-bo wiem że niektórych bardzo po fencie swedzi.
to tyle a propos czegoś dobrego o fnt. potem ów stwor, który był integralną częścią mnie, a nazywał się fentanyl pożarł 2 fakultety, niedokończone studia doktoranckie, moją pracę, rodzinę, życie osobiste i zawodowe. nie umiem się od niego uwolnić do dziś. ja i on to jedno. ciągle za nim gnam. jak go nie mam zdycham. jak mam też zdycham. chcę się uwolnić. rozstać się z nim raz na zawsze. tylko jak ja mam się rozstać z poczuciem szczęścia? tak wygląda paranoja i błędne koło.
zaklin pisze:Bandzior jak sie nazywa twoja pani dr.?że tak ją wychwalasz? wiesz mało jest lekarzy takich z powołania jak opisujesz .
mój umysł istniał poza ciałem.
byłem czystym umysłem pozbawionym ciała
bardzo wyraźnie czułem to oddzielenie umysłu od ciała.jakbyśmy byli osobnymi stworami ja-mój umysł i ja- moje ciało.
a jak ciężko zapomnieć o tym stanie :wall:
ale się kurwa nakręciłem....jebne xannax :-)
Ale zeby miec wiecej doswiadzczenia od cpuna starego?
Nie mozna zdobyc mistrza swiata w rajdach samochodowych czytajac tylko ksiazki. Albo robiac wywiady z innymi kierowcami.
Mi naprzyklad zastapienie duzych ilosci H malymi ilosciami M i kody w zupie bardzo lagodzilo glody.
Co ci szkodzi? pierolnij te sfoje box z dragami do smieci (albo sprzedaj i przepusc na dziwki) i zacznij pic zupe. Piszesz ze masz suszu 2 poduszki - powinno wystarczyc.
z tego co pisze Axman - czy ty panie Franku byles w stanie wyprodukowac H tylko z odczynninkow tylko? bez maku?
jezeli mamy legalny dostep to 10 ton suszu po 5zl za kilogram to jest nieoplacalna.
Ale jezeli mamy ZERO suszu? mozna jakos w warunkach domowo/garazowych uzyskac mo-fine?
Nie mowie tu o mieszaniu NaCl z HCl, powiedzmy ze mamy do dyspozycji 5000 zlotych i caly potrzebny sprzet lacznie z pompami prozniowymi i innymi utrzymywaczami dowolnej temperatury...
izomer - czy to sie zagryza sledziem? czy pije z sokiem pomaranczowym?
teraz Banditen: powoli wydaje mi sie te twoje "rzucanie" smieszne. Zamiast "duzego plasterka 4 razy dziennie" zastepujesz pan to teraz "malym plasterkiem + garc mocnych prochow".
To kurva jakies drwiny som czy huj?
Powiesz ze przestales brac uopiaty wtedy jak przez 4 tygodnie bedziesz pil tylko wode i wpierdalau buraki,
a nie: " fnta juz nie grzeje , tylko 2piguly M i garsc zamulaczy z rana!!! uoha, patrzajta jak latwo rzucic fenta!!!".
pierdole tak bo wam zazdroszcze z jednej strony, przyjebalo by sie cos mocniejszego "na zomp".
To nie jest przedszkole żeby Ci przeszło bokiem
Parę dni i wracasz fizycznie do normy. Parę miesięcy i chęć powrotu maleje
Parę miesięcy i chęć powrotu maleje
Ale tu się nasuwa pytanie o priorytety czy bandit zamierza odstawić na zawsze czy tylko na jakiś czas
Oj oxan ale ty przez tego fnt sobie chłopie narobiłeś gnoju w życiu
Teraz pewnie ...byś mieszkał w pałacu z żoną i dziećmi....jeździł mercem s klasa
i latał 4 razy w roku na wyspy kanaryjskie
Zmieniłeś sobie cała gospodarkę chemiczną w mózgu ,za pozytywne uczynki ośrodki nagradzające nie dają radości i szczęścia....definicja szczęścia i nagrody została całkowicie zmieniona na fnt ,jak ci pomóc ? nikt tego nie wie medycyna nie doszła jeszcze tak daleko....musiał byś nie ćpać fent z kilka lat...ale prędzej zabił byś się z nieszczęścia....rozsądna rada dla ciebie...to ogarnij jakieś nie wyczerpane źródło fnt i ciągnij to życie w miarę przytomnie dalej
rozpoznanie:zatrucie opiatami-uzależnienie od opiatów
EPIKRYZA:
27letni pacjent uzależniony od opiatów przywieziony do SOR po przedawkowaniu fentanylu.Z relacji pogotowia chory nieprzytomny,bez kontaktu logicznego,po podaniu naloxonu dozylnie uzyskano znaczna poprawe.W wywiadzie pól roczne uzaleznienie od opiatów-w przeszłosci tez opd amfetaminy i kokainy.Podaje ze jest pod opieka PZP przy ul......(pzp-poradni zdrowia psychicznego),nie zakwalifikowany do terapii metadonem-przyjmuje doustnie fentanyl w zmniejszanych dawkach-oraz przepisane benzodiazepiny.Przy przyjeciu zgłaszał skargi na:osłabienie,zlewne poty,bóle i napiecie miesni,ból o harakterze kłucia w lewym podzebrzu-nasilający sie przy głebokim wdechu.Z odchyleń w badaniu przedmiotowym przy przyjeciu stwierdzono:skóra spocona,czynnosc serca miarowa przyspieszona do130/min,nad polami płucnymi trzeszczenia u podstawy prawego płuca.W badaniach stwierdzono leukocytoze,hiperglikemie,glikuzorie,kwasice mieszana,podwyzszone stezenie aminontransferaz oraz Troponiny T.W moczu stwierdzono opiaty,benzodiazepiny oraz THC.W zjeciu RTG klatki piersiowej wykazano wzmożenie rysunku naczyniowego w skutek umiarkowanego przekrwienia oraz naciek zapalny wokół bieguna prawej wnęki.Konsultowany z lekarzem kardiologiem,który stwierdził że pacjent nie wymaga interwencji zabiegowej.W trakcie leczenia stsowano płynoterapie oraz antybiotykoterapie dożylną,uzyskujac poprawe i ustąpienie zmian osłuchowych.Wypisany d domu w stanie ogólnym dobrym z zaleceniami:
-dalsza kontrola u lek.POZ(odstawowej opieki zdrowotnej.
-Kontrola i leczenie w PZP
Opiaty w moczu=292ng/ml benzodiazepiny w moczu:18,9ng/ml
Kurwa jak mnie skręciło zaraz po podaniu naloksonu to poezja-skręt jeszcze jest ale jest niewielki fizycznuie(gorzej z głową)chyba przez płukanie kroplówami-i ten nalokson dużo pomógł.
Ale od tej niedzieli w nocy-do dziś rana-kórwa po ścianach biegałem-a doktorostwo szpikowało mnie benzodiazepinami-(klinika hipertensjologii i chorób wewnętrznych)pomimo moich usilnych badań nie podali żadnego opio.Ojjjj ciężko te dni przeżyłęm-miałem leżeć tam do piątku ale uprosiłem lekarkę o wyjście z powodów rodzinnych.
Jutro cisne do psychiatry.
Opiaty wszystkie dałem za pół darmo ćpunkowi z bloku-w konto-nie chcem ćpać.Pierdole to-jak przyjechała karetka miałem niewyczówalne tętno i cisnienie krwi.Po podaniu naloksonu-ciśnienie 190/85-i kurwa myslałem że zdechne po drodze-lekarz mówił że ze20minut jeszcze i bym się udusił w pizdu.
Naszczęscie nie ma żadnych trwałych zmian w nerkach,trzustce,wątrobie i przedewszystkim F nie uszkodził mi pikawy.
Strachu bólu i bezenosci mam dosyć przez te 3doby-dziś już troche lepiej mam nadzieje że trochę się zdrzemne-po prochach i spaleniu dzojka-a juro może pozwole się zamknąć na detox.
W huju to mam zostaje neofitą
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/e/ef638915-b282-4e0e-9842-8566327480c3/suda.jpg?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20250910%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20250910T002202Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=6d51ebfef889827c50acebf515a9caf02ff194cc58539461fa02e57da43208a9)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/mozg-jointy-1000.png)
„Tysiąc jointów później” – co naprawdę dzieje się z mózgiem stałego palacza marihuany?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/psyloszwajcaria.jpg)
Szwajcaria – jedyne miejsce w Europie z legalną terapią psychodeliczną
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/poldrugs.jpg)
Marihuana najczęściej używaną substancją psychoaktywną w Polsce po alkoholu, kofeinie i nikotynie
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/migrena.png)
Konopie skuteczne w leczeniu migreny – pierwsze badanie kliniczne z placebo!
Według danych z badań klinicznych przedstawionych na dorocznym spotkaniu American Headache Society, inhalacja kwiatów konopi zawierających THC i CBD zapewnia skuteczniejszą ulgę w migrenie w porównaniu z placebo.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/klefedronpruszkowski.jpg)
CBŚP zlikwidowało laboratorium narkotykowe. Zabezpieczono ponad 800 kilogramów klefedronu
Policjanci Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Prokuratury Krajowej, przeprowadzili skoordynowaną akcję w powiecie pruszkowskim. Na terenie posesji odkryto kompletną linię produkcyjną do wytwarzania narkotyków oraz zabezpieczono setki kilogramów niebezpiecznej substancji psychotropowej w postaci klefedronu o czarnorynkowej wartości ponad 4 mln PLN.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/piana.jpg)
Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki
Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.