Więcej informacji: Fentanyl w Narkopedii [H]yperreala
SvD pisze:Nie mozecie napisac jakiegos pozytywnego aspektu cpania fnt? Bo jak tak was czytam to czuje sie jakbym sobie diabla wpuszczal przez igle do organizmu...
Poeksperementuj z dawką-ostrożnie ją zwiększając-do momentu w którym jakieś 15minut po iniekcji-uśniesz-to ten sen jest najprzyjemniejszym aspektem całego działania-taka esencja ćpania-inne opiaty zapewniają nooding-ale nijak on ma się do tej pół-narkozy,gdzie mózg Twój pławi się w gorących endorfinach.Jak już raz to przeżyjesz zawsze bedziesz chciał tam wrócic.Poznasz wtedy moc fenta-i tego jak bedzie Ci smutno kiedy ta pół-narkoza się zacznie kończyć-ale żeby to osiągnąć musisz trafić w swoją dawke.ćpanie fenta ot tak aby ćpać w małych ilościach do pierwszych efektów nikogo nie uwiedzie-po prostu nie jest zbyt przyjemne-to właśnie ten narko-sen jest tym do czego dąże odkrajając kawałek plasterka-ale troche potrwało zanim znalazłem dawkę dla siebie.
pozatym dla mnie jest swietny bo nie powoduje swedzenia ani zaparć w żadnym stopniu-bo morfina i heroina po dłuższym używaniu jednak potrafi mnie przytkać.I kolejna wyzszość fenta-można ćpać go dużo i namiętniea następnego dnia czujesz się normalnie.Cpajac dużo majki czy hery następnego dnia czujesz się struty.
To takie moje obserwacje-pewnie inni mają inne-bo wiem że niektórych bardzo po fencie swedzi.
to tyle a propos czegoś dobrego o fnt. potem ów stwor, który był integralną częścią mnie, a nazywał się fentanyl pożarł 2 fakultety, niedokończone studia doktoranckie, moją pracę, rodzinę, życie osobiste i zawodowe. nie umiem się od niego uwolnić do dziś. ja i on to jedno. ciągle za nim gnam. jak go nie mam zdycham. jak mam też zdycham. chcę się uwolnić. rozstać się z nim raz na zawsze. tylko jak ja mam się rozstać z poczuciem szczęścia? tak wygląda paranoja i błędne koło.
zaklin pisze:Bandzior jak sie nazywa twoja pani dr.?że tak ją wychwalasz? wiesz mało jest lekarzy takich z powołania jak opisujesz .
mój umysł istniał poza ciałem.
byłem czystym umysłem pozbawionym ciała
bardzo wyraźnie czułem to oddzielenie umysłu od ciała.jakbyśmy byli osobnymi stworami ja-mój umysł i ja- moje ciało.
a jak ciężko zapomnieć o tym stanie :wall:
ale się kurwa nakręciłem....jebne xannax :-)
Ale zeby miec wiecej doswiadzczenia od cpuna starego?
Nie mozna zdobyc mistrza swiata w rajdach samochodowych czytajac tylko ksiazki. Albo robiac wywiady z innymi kierowcami.
Mi naprzyklad zastapienie duzych ilosci H malymi ilosciami M i kody w zupie bardzo lagodzilo glody.
Co ci szkodzi? pierolnij te sfoje box z dragami do smieci (albo sprzedaj i przepusc na dziwki) i zacznij pic zupe. Piszesz ze masz suszu 2 poduszki - powinno wystarczyc.
z tego co pisze Axman - czy ty panie Franku byles w stanie wyprodukowac H tylko z odczynninkow tylko? bez maku?
jezeli mamy legalny dostep to 10 ton suszu po 5zl za kilogram to jest nieoplacalna.
Ale jezeli mamy ZERO suszu? mozna jakos w warunkach domowo/garazowych uzyskac mo-fine?
Nie mowie tu o mieszaniu NaCl z HCl, powiedzmy ze mamy do dyspozycji 5000 zlotych i caly potrzebny sprzet lacznie z pompami prozniowymi i innymi utrzymywaczami dowolnej temperatury...
izomer - czy to sie zagryza sledziem? czy pije z sokiem pomaranczowym?
teraz Banditen: powoli wydaje mi sie te twoje "rzucanie" smieszne. Zamiast "duzego plasterka 4 razy dziennie" zastepujesz pan to teraz "malym plasterkiem + garc mocnych prochow".
To kurva jakies drwiny som czy huj?
Powiesz ze przestales brac uopiaty wtedy jak przez 4 tygodnie bedziesz pil tylko wode i wpierdalau buraki,
a nie: " fnta juz nie grzeje , tylko 2piguly M i garsc zamulaczy z rana!!! uoha, patrzajta jak latwo rzucic fenta!!!".
pierdole tak bo wam zazdroszcze z jednej strony, przyjebalo by sie cos mocniejszego "na zomp".
To nie jest przedszkole żeby Ci przeszło bokiem
Parę dni i wracasz fizycznie do normy. Parę miesięcy i chęć powrotu maleje
Parę miesięcy i chęć powrotu maleje
Ale tu się nasuwa pytanie o priorytety czy bandit zamierza odstawić na zawsze czy tylko na jakiś czas
Oj oxan ale ty przez tego fnt sobie chłopie narobiłeś gnoju w życiu
Teraz pewnie ...byś mieszkał w pałacu z żoną i dziećmi....jeździł mercem s klasa
i latał 4 razy w roku na wyspy kanaryjskie
Zmieniłeś sobie cała gospodarkę chemiczną w mózgu ,za pozytywne uczynki ośrodki nagradzające nie dają radości i szczęścia....definicja szczęścia i nagrody została całkowicie zmieniona na fnt ,jak ci pomóc ? nikt tego nie wie medycyna nie doszła jeszcze tak daleko....musiał byś nie ćpać fent z kilka lat...ale prędzej zabił byś się z nieszczęścia....rozsądna rada dla ciebie...to ogarnij jakieś nie wyczerpane źródło fnt i ciągnij to życie w miarę przytomnie dalej
rozpoznanie:zatrucie opiatami-uzależnienie od opiatów
EPIKRYZA:
27letni pacjent uzależniony od opiatów przywieziony do SOR po przedawkowaniu fentanylu.Z relacji pogotowia chory nieprzytomny,bez kontaktu logicznego,po podaniu naloxonu dozylnie uzyskano znaczna poprawe.W wywiadzie pól roczne uzaleznienie od opiatów-w przeszłosci tez opd amfetaminy i kokainy.Podaje ze jest pod opieka PZP przy ul......(pzp-poradni zdrowia psychicznego),nie zakwalifikowany do terapii metadonem-przyjmuje doustnie fentanyl w zmniejszanych dawkach-oraz przepisane benzodiazepiny.Przy przyjeciu zgłaszał skargi na:osłabienie,zlewne poty,bóle i napiecie miesni,ból o harakterze kłucia w lewym podzebrzu-nasilający sie przy głebokim wdechu.Z odchyleń w badaniu przedmiotowym przy przyjeciu stwierdzono:skóra spocona,czynnosc serca miarowa przyspieszona do130/min,nad polami płucnymi trzeszczenia u podstawy prawego płuca.W badaniach stwierdzono leukocytoze,hiperglikemie,glikuzorie,kwasice mieszana,podwyzszone stezenie aminontransferaz oraz Troponiny T.W moczu stwierdzono opiaty,benzodiazepiny oraz THC.W zjeciu RTG klatki piersiowej wykazano wzmożenie rysunku naczyniowego w skutek umiarkowanego przekrwienia oraz naciek zapalny wokół bieguna prawej wnęki.Konsultowany z lekarzem kardiologiem,który stwierdził że pacjent nie wymaga interwencji zabiegowej.W trakcie leczenia stsowano płynoterapie oraz antybiotykoterapie dożylną,uzyskujac poprawe i ustąpienie zmian osłuchowych.Wypisany d domu w stanie ogólnym dobrym z zaleceniami:
-dalsza kontrola u lek.POZ(odstawowej opieki zdrowotnej.
-Kontrola i leczenie w PZP
Opiaty w moczu=292ng/ml benzodiazepiny w moczu:18,9ng/ml
Kurwa jak mnie skręciło zaraz po podaniu naloksonu to poezja-skręt jeszcze jest ale jest niewielki fizycznuie(gorzej z głową)chyba przez płukanie kroplówami-i ten nalokson dużo pomógł.
Ale od tej niedzieli w nocy-do dziś rana-kórwa po ścianach biegałem-a doktorostwo szpikowało mnie benzodiazepinami-(klinika hipertensjologii i chorób wewnętrznych)pomimo moich usilnych badań nie podali żadnego opio.Ojjjj ciężko te dni przeżyłęm-miałem leżeć tam do piątku ale uprosiłem lekarkę o wyjście z powodów rodzinnych.
Jutro cisne do psychiatry.
Opiaty wszystkie dałem za pół darmo ćpunkowi z bloku-w konto-nie chcem ćpać.Pierdole to-jak przyjechała karetka miałem niewyczówalne tętno i cisnienie krwi.Po podaniu naloksonu-ciśnienie 190/85-i kurwa myslałem że zdechne po drodze-lekarz mówił że ze20minut jeszcze i bym się udusił w pizdu.
Naszczęscie nie ma żadnych trwałych zmian w nerkach,trzustce,wątrobie i przedewszystkim F nie uszkodził mi pikawy.
Strachu bólu i bezenosci mam dosyć przez te 3doby-dziś już troche lepiej mam nadzieje że trochę się zdrzemne-po prochach i spaleniu dzojka-a juro może pozwole się zamknąć na detox.
W huju to mam zostaje neofitą
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/8/88242bbf-da8b-4c5f-9f62-5c3a9cbd152b/bdo-allegro.png?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20250909%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20250909T094902Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=0eb4041e06284daefa4b635713bb1bb90a48a558cfa5bdd85c1f66293cc8f369)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/eudrugs-markets-key-insights_0.jpg)
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/weedatwork.jpg)
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/cannababcia.png)
Marihuana? Nie taka straszna, jak ją malowali.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/portfelzpisza.jpg)
Młoda kobieta znalazła portfel z narkotykami
Młoda mieszkanka Pisza przekazała policji znaleziony portfel, w którym oprócz dokumentów i gotówki znajdowały się narkotyki. Dzięki jej reakcji funkcjonariusze szybko ustalili właściciela zguby i zabezpieczyli kolejne środki odurzające
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/drinking-istock-e1505815825997.jpg)
Dziewczęta piją ryzykowniej niż chłopcy
Raport informuje o rosnących problemach z alkoholem i marihuaną wśród młodzieży.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/drozdze.jpg)
Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję
Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.