Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 2129 / 29 / 0
Powiedzmy, że masz 20 g suszu Maconha Brava. Teraz musisz z tych 20g wziąć 4 g. ( przy 15g- 3g, przy 10g- 2g) 0we 16 g które zostało po odważeniu 4g mielisz bardzo dokładnie i wkładasz na szmatkę,którą wsadzasz do szklanki i zalewasz acetonem. 4 g suszu z kolei wsypujesz do jakiegoś płaskiego naczynia, najlepiej na głęboki talerz. Teraz wracamy do naszego naczynia z acetonem. Po jakimś czasie ( co najmniej godzina ) odsączasz liście zanurzone w acetonie ( chwytasz za rogi szmatki i wyciskasz ). Po wyciśnięciu zaleca się jeszcze raz przelać szmatkę acetonem i odsączyć. Ów aceton z rozpuszczonymi w nim substancjami psychoaktywnymi Maconha Brava wylewasz do wcześniej przygotowanego talerza z 4 g suszu i pozostawiasz do odparowania.
  • 1387 / 2 / 0
Myślę, że wbrew temu co napisał jakcha, ekstrakcja wodna też ma sens. Przecież napar działał, Endrju to opisał. Chyba, że aceton wyciągnie wszystko to samo co woda? Bo mi się lekko pierdoli sprawa z rozpuszczalnikami :( Niby woda polarny, a jednak ekstrakcja sałaty jadowitej przebiega za pomocą wody a nie acetonu...
– Chodź. Czeka nas długa podróż.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
  • 2129 / 29 / 0
aceton jest bardziej wydajny, aczkolwiek ekstrakcja wodna też powinna przynieść efekty. Piszę o tym co sprawdziłem empirycznie :-)
  • 1387 / 2 / 0
No, ale wyciągają te same substancje / grupy substancji?
– Chodź. Czeka nas długa podróż.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
  • 2129 / 29 / 0
Tak, tylko aceton wyciąga nieco więcej. Podobnie jest ze spirytusem. Zauważ, że wyciągi ziół są z reguły na spirytusie a nie na wodzie.
  • 19 / / 0
trochę mnie nie było, ale mam garść kolejnych spostrzeżeń:
1. pieprzoną znakomitością jest dla mnie miks z niewielkimi nawet ilosciami kody! body high na poziomie " sieet, jak miękko!", albo " a łod kiedy mi się tak fajnie nogi zginajo ?!" :-D
tym bardziej nie mogę przeboleć braku kratomu, bo to byłby, czuję, mój miks numba one.
2. podobnie miło- ale na trochę innej płaszczyźnie- komponuje się z niskoprocentowym alkoholem- większy chill/większy bryl, że tak powiem.
3. niestety nieprzyjemne wrażenia zostały mi po mocniejszym napitku.. wydaje mi się, że chodzi o różnice w intensywności- lekkie maconhowe smyranko nie licuje z wódkowym hitem ;-)
na pewno zamówienie powtórzę. tym bardziej, że ceny na SS kuszą jeszcze bardziej. czas obczaić sławetny mix z bay-bean'ką.
Lucy in the sky with Daimos.
  • 3955 / 147 / 0
gdy spalilem baaaardzo tlustego lola maconhy z baybean to nie poczulem nic o czym moglbym powiedziec ze to cos ponad placebo, tym bardziej ze do lolka dodalem szczypte kompozycji ziolowej.
  • 56 / 1 / 0
z spostrzeżeniem co do alkoholu, zgadzam się jak najbardziej;) do 1 -2 piwek daje fajny, mocniejszy chill out, przy większych ilościach alkoholu działanie jest inne, jakoś tak sie nie komponuje i nie jest jakoś przyjemnie. wtedy najchętniej położyłbym się spać;) tak jakby alkohol walczył z mb.

co do połoczęnia z bay bean, według mnie fazka jest mocniejsza - bardziej ganjowe wejście, stan jest podobny lecz bardziej wyrazisty i bardziej odczuwalny, mniej jest radosnych myśli ale za to bardziej relaksacyjnie, leżeć i nic nie robić;) jeśli miałbym tylko usiąść i patrzeć na tv lub słuchać muzyki to wyprałbym samą MB.
Mb + bay bean + alkohol - według mnie odpada, co najwyżej jedno piwko.

Łączyłem z jeszcze z damianą i zdaje mi się że jest wtedy nieco radośniej ale za to działanie jakby krótsze, (które i tak nie jest długie) ;)
  • 527 / 6 / 0
Zrobielm ekstrakt z 20g tak jak pisal Kuba-meeega pozytywne wrażenia, teraz dopiero widać potencjal tej rośliny. Polecam, ekstrakcja jest prosta latwa i przyjemna
  • 425 / 4 / 0
Narazie niechce mi się bawić w ekstrakt i pytanko bo już różnie próbowałem ale zawsze w małych ilościach. Jest spoko, ale za słabo.
I pytanie jak najefektywniej wykorzystać MB- gruby lolo/lufka metalowa(http://www.bibulka.com/files/photos/41/ ... ca04bf.jpg)/wiadro/no sam niewiem co/wywar moze jakis
Dzieki, pozdro!
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Marihuana i psychodeliki oceniane najwyżej w leczeniu zaburzeń odżywiania

Czy marihuana i psychodeliki mogą zrewolucjonizować leczenie anoreksji i bulimii? Nowe badanie opublikowane przez Amerykańskie Towarzystwo Medyczne (AMA) wskazuje, że pacjenci oceniają konopie i klasyczne psychodeliki jako najskuteczniejsze substancje w łagodzeniu ich objawów.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Może być nowym fentanylem. "Flysky" rozprzestrzenia się w USA

Nowy śmiertelnie niebezpieczny narkotyk rozprzestrzenia się w Stanach Zjednoczonych. Pojawił się m.in. na ulicach Chicago, Filadelfii i Pittsburgha. "Flysky" to heroina zmieszana z medetomidyną - środkiem uspokajającym stosowanym w weterynarii.