Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
Czy wierzysz w magie?
tak, wierzę że istnieje
134
24%
tak, nawet praktykuję
83
15%
nie, jestem sceptykiem
104
19%
wyjebane
234
42%

Liczba głosów: 555

ODPOWIEDZ
  • 320 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Bizon »
@Kurwik

Dzięki, spróbuję znaleźć te gwiezdne wrota. Jakbyś nie był zjarany i chciałoby ci się napisać coś więcej, to byłbym wdzięczny. A jak nie no to chuj.
Wszystko, co napisałem to święta prawda. Jestem zdrowy na ciele i umyśle.
  • 54 / / 0
Wchodzenie w astral to dziwne stwierdzenie, z tego co rozumiem to wszyscy, cały czas w nim jesteśmy. :scared:
Uwaga! Użytkownik imperium kontratakuje nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 386 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Chaotka »
[quote="imperium kontratakuje"]
Wchodzenie w astral to dziwne stwierdzenie, z tego co rozumiem to wszyscy, cały czas w nim jesteśmy. ]

Co? O takiej teorii nie słyszałam... Ja raczej zawsze czytałam, że astral to ten wyższy świat, według wielu teorii trafiamy do niego po śmierci.
Rozwiń tę myśl.
Uwaga! Użytkownik Chaotka jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 608 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: Zieleń »
istniejemy na wszystkim poziomach, chodzi o przeniesienie świadomości level wyżej
  • 54 / / 0
Chaotka - Astral to ta subtelniejsza, nieopisana jeszcze przez egzoteryczną fizykę, substancja wszechświata. Chyba mylisz magie z podświadomością, psychologią itd.
Uwaga! Użytkownik imperium kontratakuje nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 386 / 2 / 0
imperium kontratakuje pisze:
Chaotka - Astral to ta subtelniejsza, nieopisana jeszcze przez egzoteryczną fizykę, substancja wszechświata. Chyba mylisz magie z podświadomością, psychologią itd.
Akurat teoria płaszczyzn bytu (fizyczna, eteryczna, astralna etc.) była opracowana w Teozofii ,która raczej ma więcej wspólnego z ezoteryką niż z psychologią.
Uwaga! Użytkownik Chaotka jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 45 / / 0
Nieprzeczytany post autor: SmokerMan »
Odpowiedzcie mi na pytanie:Czy psychonauta który ma swoje jazdy przemierza światy astralne ?On w pewnym sensie "odrywa" się od rzeczywistości nam znanej i przemierza inne wymiary.Ale czy są one prawdziwe?Czy tylko substancja którą zażywa powoduje ,że widzi ,słyszy i czuje inne światy?Ludzie od najodleglejszych czasów doszukują się magii w rzeczach ,których nie rozumieją bądź się ich boją.
Najważniejsze, abyśmy nigdy nie przestali zadawać pytań. Ciekawość ma swoje własne racje istnienia. Nie sposób nie oniemieć z zachwytu, gdy kontempluje się tajemnice wieczności, życia, czy też wspaniałej struktury rzeczywistości. Wystarczy spróbować pojąć choćby drobny fragment tej tajemnicy każdego dnia. Nigdy nie wolno utracić tej świętej ciekawości.-Albert Einstein
Dla mnie to jest magia...
"Nie znoszę żadnego absolutu, z wyjątkiem tego jednego przypadku: mnie samego. Tak się zdarzyło, że jestem, więc iluzję mego istnienia czynię mym najwyższym sensem. Traf chciał - i ja tego nie zmienię."
  • 186 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: chem1st »
Dobry cytat. Pokazuje paradoksalnie że realiści mają więcej wspólnego z magią niż ci fruwający w obłokach.
  • 386 / 2 / 0
A ja nie doszłam do takiego wniosku, co chem1st. :/ Bujający w obłokach też zadają mnóstwo pytań i to, że Eistein był naukowcem nic nie oznacza. On moim zdaniem nie był wcale taki realistyczny :)

Ciężko powiedzieć, czy psychonauta znajduje się w prawdziwym świecie, czy nie... Jedno jest pewne: Na pewno znajduje się w świecie swojego umysłu :)
  • 186 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: chem1st »
Ta, tylko że jest mała róznica. Realiści szukają odpowiedzi, a bujający w obłokach tworzą odpowiedzi na zadawane pytania.
ODPOWIEDZ
Newsy
USA: Przedawkowane narkotyki zabiły mniej osób w 2024 roku

Liczba ofiar śmiertelnych związanych z przedawkowaniem narkotyków w Stanach Zjednoczonych znacząco spadła w 2024 roku, osiągając najniższy poziom od czasów sprzed pandemii COVID-19 – wynika z najnowszych, wstępnych danych opublikowanych 14 maja przez Centra Kontroli i Zapobiegania Chorobom (CDC).

Tona kokainy przechwycona. Gangsterzy wpadli, bo kupili łódź za gotówkę

Z łodzi u wybrzeży Australii skonfiskowano ponad tonę kokainy wartej niemal pół miliarda dolarów amerykańskich. Policja zatrzymała pięć osób.

Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków

Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.