Narkomana chcesz oszukać, że nie jesteś wjebany? Nawet mi charakter twojej pracy wykładasz jakby to miało jakieś znaczenie. Jak będziesz miał płynąć to popłyniesz i nawet cię te 'twoje' lukratywne stanowisko w tym nie uchroni. Nałóg jest bezlitosny. Też robiłem karierę i tak pierdoliłem kiedyś jak potłuczony, że mi wyjdzie, że ja to jestem inny, lepszy,bardziej przebiegły. Będę z tobą szczery - z perspektywy czasu wkurwia mnie takie pierdolenie. Masz po prostu wyjebane ego do granic możliwości. Skończyło się na tym, że mnie karetka zawinęła bo się nieprzytomny wyjebalem w biurze zakładając w chacie plaster na fencie. I po karierze, a też nie mogłem, mijało się z charakterem mojej pracy - blablabla.
Sukces to pojęcie czysto subiektywne. Im większy docisk w tym Korpo Polińskim tym bardziej będziesz zapierdalał,generował więcej lęku, a co za tym idzie żarł więcej benzo bo już inaczej nie będziesz mógł się wyregulować, nie wytworzysz endogennych GABA.
Tak, tak. Ja już znam to wszystko naprawdę na pamięć. Lekomanii ich systemy brania, najgorsze że samemu można w to uwierzyć. I ty tak ewidentnie masz. Wyświetlasz sobie jakiś film w głowie i jesteś przekonany że to prawda. Tak samo logistyka gromadzenia zapasów.
Robisz to bo czujesz się bezpiecznie, założę się że zawsze masz benzo przy sobie, tak ot mechanizm. Wszyscy to przerabiamy.
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Naproksen i LSD w bałtyckich krabach. Jak leki trafiają do morza?
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Ogromny transport kokainy. Narkotyki za 19 mln zł ukryto w złomie
Ponad 350 kg kokainy o czarnorynkowej wartości przekraczającej 19 mln zł przechwycili funkcjonariusze Krajowej Administracji Skarbowej w Gdyni. Narkotyki były ukryte wewnątrz ciężkich metalowych elementów znajdujących się w kontenerach ze złomem. Śledztwo w tej sprawie nadzoruje Prokuratura Okręgowa w Gdańsku.
Ryzyko udaru wyższe o 37 proc. Naukowcy wskazują na popularną używkę
Marihuana może zwiększać ryzyko udaru mózgu – wynika z analizy danych ponad 100 mln osób. W przypadku konopi wzrost ryzyka wyniósł 37 proc., ale jeszcze większe wartości odnotowano przy kokainie i amfetaminie. Badacze osobno sprawdzili też osoby poniżej 55. roku życia.
Narkotyki ukryte w papierze? Naukowcy wzięli pod lupę listy płynące do więzień!
Naukowcy z Politechniki Krakowskiej pracują nad innowacyjną metodą wykrywania substancji psychoaktywnych, która może znacząco usprawnić działania służb i laboratoriów. Ich celem jest stworzenie prostego, szybkiego i niedrogiego testu opartego na zjawisku fluorescencji, czyli emisji światła przez odpowiednio przygotowane związki chemiczne.