Mam pytanie , czy w klinice konopnej gdziekolwiek lekarz widzi historie leczenia ? Chodzi mi o to ze jestem po kilku terapiach i tez nie ukrywałem problemu przed lekarzem rodzinnym !? Oni będą mieć jakieś dane o mnie ?
Na ile jest szansa nie dostać recepty na medyczna ? Jeśli bym mówił ze jest problem ze spaniem i ze nie biorę żadnych leków ani żadnej choroby psychicznej nie mam ?!
Ile bym G mógł dostać na pierwszej konsultacji .
I czy przez telefon wizyta tak samo pozytywnie by mogła przebiec jak stacjonarnie ??
Mieszkam obecnie w Krk , ktoś może coś polecić ?!
Z góry dzięki;)
Recepty nie da się nie dostać - chyba jedynie jeśli masz mniej niż 20 lat i nie masz kasy na wizytę.
Na pierwszej wizycie możesz dostać tyle, ile "wytargujesz" - zależy też od lekarza. Jeśli wizyta jest droga, mów że chcesz zapas na 3 miesiące.
Aktualnie chyba tylko jedna klinika umożliwia teleporady - nie da się nie dostać recepty. W Krakowie masz pełno możliwości.
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Naproksen i LSD w bałtyckich krabach. Jak leki trafiają do morza?
Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG
Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.
Ryzyko udaru wyższe o 37 proc. Naukowcy wskazują na popularną używkę
Marihuana może zwiększać ryzyko udaru mózgu – wynika z analizy danych ponad 100 mln osób. W przypadku konopi wzrost ryzyka wyniósł 37 proc., ale jeszcze większe wartości odnotowano przy kokainie i amfetaminie. Badacze osobno sprawdzili też osoby poniżej 55. roku życia.
Oświęcim. Zasnął na ławce miał przy sobie torbę narkotyków
Policjanci z Ogniwa Patrolowo-Interwencyjnego oświęcimskiej komendy Policji podczas patrolu zatrzymali 18-letniego obywatela Ukrainy. Nastolatek posiadał przy sobie torbę z kilkoma rodzajami narkotyków. Jest podejrzewany o posiadanie znacznych ilości środków odurzających.