Więcej informacji: Kannabinoidy w Narkopedii [H]yperreala
Wiem bo trafiła mi sie taka maczana pod koniec legalu. Niestety nie był to mocarz ale byłem już konkretnie wjebany w kanna, pamietam tylko 3 buszki w oknie. Ja miałem takie szczęście, ze tylko rozjebalem cały swój pokój i sie obudziłem rano nic nie pamiętając (mam gdzieś filmik jak mnie ojciec nagrał jak dostałem srogiej kary drgawki itp i jak mnie polewa woda z prysznica w wannie - zapomnijcie nie pokaże nikomu). Troje moich kolegów skończyło w szpitalu, jednego z nich znaleziono zarzyganego na przystanku, jakimś cudem przeżył ale jest otępiały.., pewnie juz do końca zycia. Ja dostałem ultimatum, ze albo rzucam cpanie albo wypierdalam na ulice. Koniec końców i tak sie wyprowadziłem ale od tamtej pory nie jaralem juz sztucznych kanna, schodzenie z tego gowna po prawie 2-letnim ciągu mógłbym porównać do zjazdu po opioidach. Pierwsze 3 noce nie mogłem spać budziłem sie co 2h caly oblany potami. Sralem i rzygałem pod siebie, jak paliłem zielsko to nie kopało, rozjebalem se tym żołądek a jak juz fizycznie sie pozbierałem to jeszcze pare tygodni dopierdalala mnie depresja.
Taki z ciebie mocarz
Nie będę juz drążył tematu, dla mnie można zamknąć i wyjebac w pizdu niech zdycha kurwa w lesie.
Które konkretnie kanna siedziały w tym mocarzu ?
Nie żebym tesknil , ale jako Archiwista rc świata muszę To wiedzieć.
The methapor of Life
ledzeppelin2@safe-mail.net
skład mocarza (jak i większości maczan ze stacjonarek) zmieniał się mw tak często jak stara kurwa zmienia majtki
domniemuje, że było to prawdopodobnie MDMB-CHMICA i/lub MDMB-CHMINACA tzn pomijając mało istotny fakt, że to pierwsze krążyło mylnie w obiegu jako to drugie to oba związki przyczyniły się do setek hospitalizacji i zgonów we wspomnianym okresie a jeszcze bardziej obstawiam opcję, że była to mieszanka kilku różnych cziquito-podobnych kanna ostatniej generacji przed delegalem w jakiś chorych stężeniach
jeszcze taka ciekawostka - to kanna wymyślili ludzie z Pfizera
16 października 2023Stteetart pisze: "mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
Tak, @Czoug ma rację, tam siedziała MDMB-CHMINACA. Swoją drogą nie wiedziałem do tej pory, że MDMB-CHMICA to był różny od wcześniej wymienionego kannabinoid xD.
Z Mocarzem był taki problem, że skład czikitowy powstał krótko po premierze CHMINAC'i, kiedy jacyś debile nie wiedzieli jeszcze, w jakich proporcjach się go daje i przedobrzyli, jednocześnie wysyłając taki za mocny w rzeczywistości produkt na rynek dla szerszego odbiorcy.
09 czerwca 2023przeCZOLG pisze: Ja miałem takie szczęście, ze tylko rozjebalem cały swój pokój i sie obudziłem rano nic nie pamiętając
Potem 2 kolesi wyjarało więcej tego hasana, jeden dostał padaczki i rozkurwił sobie nos, potem się rzucał, nie było z nim kontaktu. Spacyfikowano go i zawieziono go na toksykologię, z tym krzywym nosem, bo nie było z nim kontaktu. Po kilku dniach dowiedziałem się, że facet nie wrócił, że ciągle bez kontaktu. Nie wiem co się z nim stało, czy sobie mózg uszkodził i w jakim mechanizmie. Drugi koleś też trafił na toksykologię, ale wrócił do rzeczywistości. Próbowałem pytać lekarzy i terapeutów co się stało, nikt nie wiedział. W środowisku ćpunów mówiło się, że jaranie się zawiesiło.
U mnie w mieście wciąż lata hasan, cena cały czas 30zł/g. Ludzie nie wariują po nim, odcina ich, jak opioidy. Gdy nie palą, mają normalnie skręty, typowe dla opioidów. Próbowałwm się dowiedzieć, czy to tylko opio czy jeszcze kanna. Użytkownicy mówią, że opio, ale nie jestem pewien, czy potrafią się tak na 100% zorientować.
skoro objawy wskazuja na opio to zapewne jest to opio.
nie bylby to pierwszy przypadek ze pod ta sama nazwa handlowa rozne rzeczy lataja w roznym czasie.
Wspólne objawy: Syntetyki vs Opioidy
Osoba odstawiająca syntetyczne kannabinoidy może doświadczyć niemal identycznego zestawu objawów fizycznych, jak przy odstawieniu morfiny, heroiny czy oksykodonu:
Objawy grypopodobne: Uogólnione, bardzo silne bóle mięśni, stawów i kości, silne dreszcze na zmianę z falami gorąca, potliwość oraz uporczywy katar.
Układ pokarmowy: Ostry ból brzucha, silne nudności, wymioty oraz gwałtowna biegunka (organizm w ten sam sposób próbuje "pozbyć się" dysbalansu chemicznego).
Reakcja wegetatywna: Kołatanie serca (tachycardia), skoki ciśnienia tętniczego, drżenie rąk i całego ciała.
Skrajne zaburzenia snu i łaknienia: Całkowita bezsenność (trwająca dobami) połączona z wilczym głodem, przy jednoczesnej niemożliwości przełknięcia czy utrzymania jakiegokolwiek posiłku.
The methapor of Life
ledzeppelin2@safe-mail.net
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski
Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.
My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany
Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.
Ucieczka zakończona w jeziorze
Próba uniknięcia odpowiedzialności doprowadziła do serii niebezpiecznych i irracjonalnych zachowań. 31-letni mieszkaniec powiatu chodzieskiego nie zatrzymał się do kontroli drogowej, porzucił samochód a następnie kontynuował ucieczkę pieszo. Finalnie wskoczył do jeziora i próbował pozbyć się narkotyków. Policjanci z Chodzieży zatrzymali sprawcę, który w ujawnionym pakunku posiadał ponad 50 gramów narkotyków.