W Twoim przypadku obawy lekarza mogą wynikać z tego że łykasz tramadol.
Tianeptyne
Selegine lub Buprion
Czy te leki mogą mi narobić problemów na testach - że wyjdzie opioid lub stymulant ?
Biorę do tego 300 mg pregabaliny
W ogóle co myślicie o takim mixie tego ?
Dzięki za odpowiedź
12 maja 2026castlecastle pisze: Mało znalazłem postów na temat łączenia ze sobą antydepów. Generalnie psychiatrzy chyba (mój na pewno), bardzo tego unikają i zastępują jeden lek kolejnym itd. Problem w tym, że przerobiłem już wszystkie, a na pewno wszystkie najbardziej popularne. Efektu zero.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
Doradźcie proszę antydepresant:
- lęki zdrotowotne
- anhedonia
- apatia
- słaba koncentracja
Może być jakiś mix, zmieniam psychiatrę ale chciałbym poznać Wasze zdanie.
Dzięki
07 czerwca 2026Stteetart pisze:A bierzecie obaj pod uwagę, że skoro leki nie działają to powód problemów jest inny ? XD Einstein miał ciekawe powodzenie na te okoliczność.12 maja 2026castlecastle pisze: Mało znalazłem postów na temat łączenia ze sobą antydepów. Generalnie psychiatrzy chyba (mój na pewno), bardzo tego unikają i zastępują jeden lek kolejnym itd. Problem w tym, że przerobiłem już wszystkie, a na pewno wszystkie najbardziej popularne. Efektu zero.
Aktualnie omawiamy elektrowstrząsy - dam znać.
09 czerwca 2026sertralinowy pisze: Cześć
- lęki zdrotowotne
- anhedonia
- apatia
- słaba koncentracja
Dzięki
nie używamy nazw handlowych leków na forum. /lady
10 czerwca 2026castlecastle pisze:Nie, nie bierzemy tego pod uwagę. Faszeruję się wszystkim co jest na rynku, żeby cudownie rozwiązać problem. Jak widać na razie bez powodzenia.07 czerwca 2026Stteetart pisze:A bierzecie obaj pod uwagę, że skoro leki nie działają to powód problemów jest inny ? XD Einstein miał ciekawe powodzenie na te okoliczność.12 maja 2026castlecastle pisze: Mało znalazłem postów na temat łączenia ze sobą antydepów. Generalnie psychiatrzy chyba (mój na pewno), bardzo tego unikają i zastępują jeden lek kolejnym itd. Problem w tym, że przerobiłem już wszystkie, a na pewno wszystkie najbardziej popularne. Efektu zero.
Aktualnie omawiamy elektrowstrząsy - dam znać.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
10 czerwca 2026sylblue7 pisze:Nie jestem lekarzem ale po moich długoletnich doświadczeniach mogłabym Nim być dlatego kiedy czytam o Twoich objawach, które z pewnością wprowadzają nie małą dysfunkcjonalność do Twojego Życia ukierunkowałabym się zdecydowanie na leki z grupy SNRI; przykładowo; paroksetyna, wenlafaksyna z UWAGĄ na to by leczenie rozpoczynać od jak najmniejszych dawek. Jeżeli chodzi natomiast o mix, każdy Psychiatra będzie flirtował pomiędzy stabilizatorem albo neuroleptykiem i fakt, bardzo często odpowiedź Pacjenta na tego typu leczenie jest NA PLUS. ' i tutaj w przypadku Neuroleptyków poleciłabym zapytać lekarza o Pinexet kwetiapinę. - bardzo fajny lek w postaci malutkich tabletek. Wycisza i ma działanie a'la benzo ale nie jest typową benzodiazepiną. W zestawie z lekiem z grupy SNRI, myślę, że strzał w dziesiątkę. Ewentualnie gdyby lekarz zamiast SNRI upierał się na lek z grupy SSRI, coś podpowiada mi by zaczynać leczenie ograniczając się do jak najmniejszych dawek. Później podczas leczenia sam będziesz odczuwał co? i jak? należy zwiększyć na podstawie odpowiedzi organizmu na Twoje leczenie. Pozdrawiam serdecznie i Życzę Zdrówka!09 czerwca 2026sertralinowy pisze: Cześć
- lęki zdrotowotne
- anhedonia
- apatia
- słaba koncentracja
Dzięki
nie używamy nazw handlowych leków na forum. /lady
Cześć. Dzięki za odpowiedź.
paroksetyna to SSRI.
Zastanawiam się nad sertraliną, chyba potrzebuję trochę serotoninowej otoczki... Natomiast problem też mam z dopaminą :(
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ
Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.
Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?
Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.
Ucieczka zakończona w jeziorze
Próba uniknięcia odpowiedzialności doprowadziła do serii niebezpiecznych i irracjonalnych zachowań. 31-letni mieszkaniec powiatu chodzieskiego nie zatrzymał się do kontroli drogowej, porzucił samochód a następnie kontynuował ucieczkę pieszo. Finalnie wskoczył do jeziora i próbował pozbyć się narkotyków. Policjanci z Chodzieży zatrzymali sprawcę, który w ujawnionym pakunku posiadał ponad 50 gramów narkotyków.