Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 147 / 19 / 0
Mało znalazłem postów na temat łączenia ze sobą antydepów. Generalnie psychiatrzy chyba (mój na pewno), bardzo tego unikają i zastępują jeden lek kolejnym itd. Problem w tym, że przerobiłem już wszystkie, a na pewno wszystkie najbardziej popularne. Efektu zero. Anhedonia, brak sił i motywacji. Jakie są Wasze doświadczenia przy łączeniu leków? Aktualnie biorę tianeptynę (oszukuję się, że pomaga), pregabalinę (nie czuję i nigdy nie czułem efektu) i klomipraminę. Oprócz tego tramadol/tapentadol na bóle. Chciałbym do tego włączyć sertralinę, ale nie wiem, czy powinienem się obawiać ZS, czy raczej takie miksy są bezpieczne. Szukam czegokolwiek, bo próbuję od paru lat leków w pojedynczym wydaniu i nie przynosi to żadnego efektu.
  • 536 / 195 / 0
@castlecastle Jest masa psychiatrów, którzy nie boją się łączenia antydepresantów. Sama brałam równocześnie sertraline + paroksetynę + trazodon i tak, zapisał mi to mój lekarz.
W Twoim przypadku obawy lekarza mogą wynikać z tego że łykasz tramadol.
  • 368 / 8 / 0
Mam pytanie jestem na programie buprenorfinowym i chciałbym poprosić lek. o

Tianeptyne
Selegine lub Buprion

Czy te leki mogą mi narobić problemów na testach - że wyjdzie opioid lub stymulant ?

Biorę do tego 300 mg pregabaliny

W ogóle co myślicie o takim mixie tego ?

Dzięki za odpowiedź
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami

22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.

Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów

Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.

Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?

Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.