W Twoim przypadku obawy lekarza mogą wynikać z tego że łykasz tramadol.
Tianeptyne
Selegine lub Buprion
Czy te leki mogą mi narobić problemów na testach - że wyjdzie opioid lub stymulant ?
Biorę do tego 300 mg pregabaliny
W ogóle co myślicie o takim mixie tego ?
Dzięki za odpowiedź
bupropion 300mg escitalopram 20mg i risperidion 3mg
Potrzebuje zmiany na coś innego mocniejszego i mocniej wyczuwalnego,
Brałem już duloxetyne i wenlafaksyne pregabaline mirtazapine więc te propozycje odpadają i neuroleptyki wiadomo też.
Celuje bardziej w inny ssri.
Z góry dzięki za pomysły
12 maja 2026castlecastle pisze: Mało znalazłem postów na temat łączenia ze sobą antydepów. Generalnie psychiatrzy chyba (mój na pewno), bardzo tego unikają i zastępują jeden lek kolejnym itd. Problem w tym, że przerobiłem już wszystkie, a na pewno wszystkie najbardziej popularne. Efektu zero.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
Doradźcie proszę antydepresant:
- lęki zdrotowotne
- anhedonia
- apatia
- słaba koncentracja
Może być jakiś mix, zmieniam psychiatrę ale chciałbym poznać Wasze zdanie.
Dzięki
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm
Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.
Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec
Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski
Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.