W Twoim przypadku obawy lekarza mogą wynikać z tego że łykasz tramadol.
Tianeptyne
Selegine lub Buprion
Czy te leki mogą mi narobić problemów na testach - że wyjdzie opioid lub stymulant ?
Biorę do tego 300 mg pregabaliny
W ogóle co myślicie o takim mixie tego ?
Dzięki za odpowiedź
12 maja 2026castlecastle pisze: Mało znalazłem postów na temat łączenia ze sobą antydepów. Generalnie psychiatrzy chyba (mój na pewno), bardzo tego unikają i zastępują jeden lek kolejnym itd. Problem w tym, że przerobiłem już wszystkie, a na pewno wszystkie najbardziej popularne. Efektu zero.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
Doradźcie proszę antydepresant:
- lęki zdrotowotne
- anhedonia
- apatia
- słaba koncentracja
Może być jakiś mix, zmieniam psychiatrę ale chciałbym poznać Wasze zdanie.
Dzięki
07 czerwca 2026Stteetart pisze:A bierzecie obaj pod uwagę, że skoro leki nie działają to powód problemów jest inny ? XD Einstein miał ciekawe powodzenie na te okoliczność.12 maja 2026castlecastle pisze: Mało znalazłem postów na temat łączenia ze sobą antydepów. Generalnie psychiatrzy chyba (mój na pewno), bardzo tego unikają i zastępują jeden lek kolejnym itd. Problem w tym, że przerobiłem już wszystkie, a na pewno wszystkie najbardziej popularne. Efektu zero.
Aktualnie omawiamy elektrowstrząsy - dam znać.
09 czerwca 2026sertralinowy pisze: Cześć
- lęki zdrotowotne
- anhedonia
- apatia
- słaba koncentracja
Dzięki
nie używamy nazw handlowych leków na forum. /lady
10 czerwca 2026castlecastle pisze:Nie, nie bierzemy tego pod uwagę. Faszeruję się wszystkim co jest na rynku, żeby cudownie rozwiązać problem. Jak widać na razie bez powodzenia.07 czerwca 2026Stteetart pisze:A bierzecie obaj pod uwagę, że skoro leki nie działają to powód problemów jest inny ? XD Einstein miał ciekawe powodzenie na te okoliczność.12 maja 2026castlecastle pisze: Mało znalazłem postów na temat łączenia ze sobą antydepów. Generalnie psychiatrzy chyba (mój na pewno), bardzo tego unikają i zastępują jeden lek kolejnym itd. Problem w tym, że przerobiłem już wszystkie, a na pewno wszystkie najbardziej popularne. Efektu zero.
Aktualnie omawiamy elektrowstrząsy - dam znać.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
10 czerwca 2026sylblue7 pisze:Nie jestem lekarzem ale po moich długoletnich doświadczeniach mogłabym Nim być dlatego kiedy czytam o Twoich objawach, które z pewnością wprowadzają nie małą dysfunkcjonalność do Twojego Życia ukierunkowałabym się zdecydowanie na leki z grupy SNRI; przykładowo; paroksetyna, wenlafaksyna z UWAGĄ na to by leczenie rozpoczynać od jak najmniejszych dawek. Jeżeli chodzi natomiast o mix, każdy Psychiatra będzie flirtował pomiędzy stabilizatorem albo neuroleptykiem i fakt, bardzo często odpowiedź Pacjenta na tego typu leczenie jest NA PLUS. ' i tutaj w przypadku Neuroleptyków poleciłabym zapytać lekarza o Pinexet kwetiapinę. - bardzo fajny lek w postaci malutkich tabletek. Wycisza i ma działanie a'la benzo ale nie jest typową benzodiazepiną. W zestawie z lekiem z grupy SNRI, myślę, że strzał w dziesiątkę. Ewentualnie gdyby lekarz zamiast SNRI upierał się na lek z grupy SSRI, coś podpowiada mi by zaczynać leczenie ograniczając się do jak najmniejszych dawek. Później podczas leczenia sam będziesz odczuwał co? i jak? należy zwiększyć na podstawie odpowiedzi organizmu na Twoje leczenie. Pozdrawiam serdecznie i Życzę Zdrówka!09 czerwca 2026sertralinowy pisze: Cześć
- lęki zdrotowotne
- anhedonia
- apatia
- słaba koncentracja
Dzięki
nie używamy nazw handlowych leków na forum. /lady
Cześć. Dzięki za odpowiedź.
paroksetyna to SSRI.
Zastanawiam się nad sertraliną, chyba potrzebuję trochę serotoninowej otoczki... Natomiast problem też mam z dopaminą :(
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu
Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.
Czysta fikcja. Dlaczego MSWiA udaje, że nie ma rąk ubrudzonych wojną z narkotykami?
Klasyczny urzędniczy unik w Polsce opanowano do perfekcji. Gdy obywatele pytają o absurdalne koszty i społeczne dramaty wynikające z obecnej polityki narkotykowej, Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i Administracji (MSWiA) zasłania się procedurami: „Idźcie do Ministerstwa Zdrowia”. Problem w tym, że w rzeczywistości nie lekarze w kitlach, ale policjanci w mundurach zamykają rocznie tysiące ludzi za przysłowiowego grama. Czas wreszcie zacząć o tym rozmawiać.
Druga poprawka i marihuana. Amerykański SN wydał ważny wyrok ws. broni
Sąd Najwyższy USA jednomyślnie orzekł w czwartek, że rząd federalny nie może pozbawiać prawa do posiadania broni osób okazjonalnie używających marihuany, uznając, że ściganie karne na tej podstawie narusza drugą poprawkę do konstytucji gwarantującej to prawo.