Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 68 / 10 / 0
@patrzacinaczej Pomyliłem oznaczenie przedłużonego uwalniania leku ze znakiem iloczynu, chyba zmęczony byłem. Tak, jeśli przedstawisz historię leczenia lekarzowi nie będzie z tym problemu.
  • 44 / 1 / 0
@troopaoftomorrow

dostałem recepte, ale jednak nie ma tego w hurtowniach 150mg XR. Mają 300mg ale chyba to się nie dzieli? albo CR, ale to co innego.
  • 68 / 10 / 0
@patrzacinaczej Możesz podzielić 300mg XR na dwie połówki bez obaw. CR szybciej osiągają maksymalne stężenie we krwi, ale zostań przy XR, skoro takie zażywałeś od dwóch miesięcy.
  • 537 / 196 / 0
@troopaoftomorrow CR (controlled release) i XR (extended release) są o przedłużonym uwalnianiu. Jedyne co je różni to XR nie uwalnia się ze stałą szybkością w przeciwieństwie co CR, która uwalnia się ze stałą szybkością.
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom

Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.

Mieszkańcy protestują. Sklep z marihuaną blisko parku i autobusów szkolnych

Grupa rodziców ze Scarborough sprzeciwia się planom otwarcia sklepu z marihuaną, który – jak podkreślają – miałby powstać naprzeciwko ruchliwej strefy autobusów szkolnych.

KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą

Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.