...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 165 / 22 / 0
Ja nie miałem praktycznie terapii, tak że nie ma się czemu przyglądać, sam przestałem widząc alternatywę dla brania. Ostatnio przyjrzałem się jeszcze dokładniej swoim traumom i okazuje się, że największa była całe życie ze mną, zostawiając te z dzieciństwa, ta trauma ciągle była obok mnie, mimo że myślałem, że to błogosławieństwo, nie mogłem tego "przepalić", obecnie się tego uczę i to robię. Błogosławieństwem będzie jak ją całkiem przepalę i zlikwiduję. Ja mam tyle szczęścia w życiu, że nawet z benzo i opio IV sam wyszedłem a kilkanaście razy byłem 99,9% pewnej śmierci.

Że wszystkim masz rację, ale nie w 100%, każda opinia jest z natury subiektywna a poza tym to nie są sprawy zero-jedynkowe jak się niektórym wydaje.
Uwaga! Użytkownik Grzejnik80 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 165 / 22 / 0
Piszcie coś bo taka peezda na tym forum, że szkoda gadać. A w takie zimno pyerdole wychodzić.
Uwaga! Użytkownik Grzejnik80 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 128 / 12 / 0
No dobra … to ktoś poleci jakaś tzw „nawrotówke” ? Od ponad pol roku lecę a wcześniej miałem ponad dwa lata trzeźwości . Poleciałem tamtego roku w Maju .
W 2024 .03 kończyłem terapie na Babińskiego a w 2020 byłem w Nowym Dworku . Do tego jeszcze kilka krótszych terapii i indywidualne/grupy w miedzy czasie .
W Świebodzinie wiem , ze jest ale trochę za daleko (mieszkam w Krk) .

Wiem tez , że tzw „GWAN” w Krakowie jest dla nawrotowców tylko tam jakoś bym nie chciał .Mam pytanie czy ,, Suchy Jar " to ten gwan , bo już sam niewiem….?

Pozdrawiam Was Hyprilowicze :D
  • 27 / / 0
Jeśli chodzi o ośrodki zamknięte to z czystym sumieniem mogę polecić ten w Krakowie na Babińskiego, gdyz skupiają się tam nad terapii które jest min 5h dziennie. Wykwalifikowana kadra, wspaniały ordynator, spoko jedzenie, nie było na co narzekac. Jedynie termin, czekam pół roku
  • 720 / 121 / 0
Mnóstwo moich znajomych z AA było na Babińskiego w Krakowie i nikt nie powiedział nic złego. Intensywna terapia podobno tam jest bardzo jeśli chodzi o leczenie uzależnień. Nadal twierdzą, że w ostatecznym rozrachunku AA i tak im lepiej pomaga, bo wielu z nich się tam zamykało po parę razy, ale samą terapię sobie chwalą.
Będzie dobrze, chłodzę głosy złe jak lód szampana
  • 7 / / 0
Sama terapia na Babińskiego jest bardzo dobrze prowadzona, bo ordynator ma długi staż pracy, doświadczenie, ogromną wiedzę, bo nie raz gdy dyskutowałam z nim o lekach się nią wykazał i jest typem lekarza współpracującego z pacjentem, a nie narzucającego odgórnie swoje zdanie. To mi się podobało, kiedy tam byłam - wykwalifikowana kadra terapeutów i ordynator który do 15 jest do dyspozycji pacjentów w swoim gabinecie (poza godzinami obowiązkowej terapii). Pełniłam długo dosyć funkcje starosty i jest też człowiekiem z którym fajnie się po prostu pracuje ogarniając obowiązki ośrodka. Gdybym miała polecać ośrodki byłby to Kraków 7B i Nowy Dworek, ale tam niestety nie byłam, bo terminy gdy szukałam jakiegoś dla siebie były ponad roczne, ale znam dużo osób które chwała Nowy Dworek i Pławniowice. Regulamin w Krakowie jest jasny i przejrzysty, nic wymyślnego, jak pacjent dobrze się sprawuje może po 3 miesiącach korzystać z przywilejów takich jak telefon czy przepustki omawiane z grupą i terapeutami (układa się plan przepustki a później grupa i terapeuci Cię z niego tak jakby "rozlicza"). Nie poleciałbym ośrodka w Gliwicach Familia, praktycznie brak terapii, bo terapeuci mają zm"za dużo na głowie" i odbebniają tylko społeczności i skupianie się dzień w dzień na tej samej, bezsensownej pracy (jak np mycie lamperii).
ODPOWIEDZ
Newsy
CBZC rozbija packzomatową dystrybucję

Współpraca policjantów z Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości i wydziału kryminalnego z Chełmna doprowadziła do zatrzymania 44-latka, który z wykorzystaniem paczkomatów, wysyłał do odbiorców paczki z narkotykami. Przy zatrzymanym funkcjonariusze zabezpieczyli znaczną ilość narkotyków i gotówkę. Mężczyzna trafił na 3 miesiące do aresztu.

Długie trzymanie dymu z marihuany – czy zwiększa fazę? Fakty o wchłanianiu THC

To widok znany z każdego filmu o stonerach i wielu imprez. Ktoś bierze potężnego bucha z bonga lub jointa. Zaciska usta, robi się czerwony na twarzy. Wierzy, że trzymanie dymu w płucach sprawi, że marihuana zadziała mocniej.

Leki z Poznania jechały do Ukrainy. Tam produkowano z nich narkotyki

26 stycznia 2026 roku do Sądu Okręgowego w Poznaniu trafił akt oskarżenia przeciwko siedmiu osobom podejrzanym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej działającej na terenie Polski i Ukrainy. Sprawę opisała Prokuratura Okręgowa w Poznaniu.