...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 165 / 22 / 0
Ja nie miałem praktycznie terapii, tak że nie ma się czemu przyglądać, sam przestałem widząc alternatywę dla brania. Ostatnio przyjrzałem się jeszcze dokładniej swoim traumom i okazuje się, że największa była całe życie ze mną, zostawiając te z dzieciństwa, ta trauma ciągle była obok mnie, mimo że myślałem, że to błogosławieństwo, nie mogłem tego "przepalić", obecnie się tego uczę i to robię. Błogosławieństwem będzie jak ją całkiem przepalę i zlikwiduję. Ja mam tyle szczęścia w życiu, że nawet z benzo i opio IV sam wyszedłem a kilkanaście razy byłem 99,9% pewnej śmierci.

Że wszystkim masz rację, ale nie w 100%, każda opinia jest z natury subiektywna a poza tym to nie są sprawy zero-jedynkowe jak się niektórym wydaje.
  • 165 / 22 / 0
Piszcie coś bo taka peezda na tym forum, że szkoda gadać. A w takie zimno pyerdole wychodzić.
  • 128 / 12 / 0
No dobra … to ktoś poleci jakaś tzw „nawrotówke” ? Od ponad pol roku lecę a wcześniej miałem ponad dwa lata trzeźwości . Poleciałem tamtego roku w Maju .
W 2024 .03 kończyłem terapie na Babińskiego a w 2020 byłem w Nowym Dworku . Do tego jeszcze kilka krótszych terapii i indywidualne/grupy w miedzy czasie .
W Świebodzinie wiem , ze jest ale trochę za daleko (mieszkam w Krk) .

Wiem tez , że tzw „GWAN” w Krakowie jest dla nawrotowców tylko tam jakoś bym nie chciał .Mam pytanie czy ,, Suchy Jar " to ten gwan , bo już sam niewiem….?

Pozdrawiam Was Hyprilowicze :D
  • 27 / / 0
Jeśli chodzi o ośrodki zamknięte to z czystym sumieniem mogę polecić ten w Krakowie na Babińskiego, gdyz skupiają się tam nad terapii które jest min 5h dziennie. Wykwalifikowana kadra, wspaniały ordynator, spoko jedzenie, nie było na co narzekac. Jedynie termin, czekam pół roku
Uwaga! Użytkownik VandalBunny jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 750 / 129 / 0
Mnóstwo moich znajomych z AA było na Babińskiego w Krakowie i nikt nie powiedział nic złego. Intensywna terapia podobno tam jest bardzo jeśli chodzi o leczenie uzależnień. Nadal twierdzą, że w ostatecznym rozrachunku AA i tak im lepiej pomaga, bo wielu z nich się tam zamykało po parę razy, ale samą terapię sobie chwalą.
Będzie dobrze, chłodzę głosy złe jak lód szampana
  • 7 / / 0
Sama terapia na Babińskiego jest bardzo dobrze prowadzona, bo ordynator ma długi staż pracy, doświadczenie, ogromną wiedzę, bo nie raz gdy dyskutowałam z nim o lekach się nią wykazał i jest typem lekarza współpracującego z pacjentem, a nie narzucającego odgórnie swoje zdanie. To mi się podobało, kiedy tam byłam - wykwalifikowana kadra terapeutów i ordynator który do 15 jest do dyspozycji pacjentów w swoim gabinecie (poza godzinami obowiązkowej terapii). Pełniłam długo dosyć funkcje starosty i jest też człowiekiem z którym fajnie się po prostu pracuje ogarniając obowiązki ośrodka. Gdybym miała polecać ośrodki byłby to Kraków 7B i Nowy Dworek, ale tam niestety nie byłam, bo terminy gdy szukałam jakiegoś dla siebie były ponad roczne, ale znam dużo osób które chwała Nowy Dworek i Pławniowice. Regulamin w Krakowie jest jasny i przejrzysty, nic wymyślnego, jak pacjent dobrze się sprawuje może po 3 miesiącach korzystać z przywilejów takich jak telefon czy przepustki omawiane z grupą i terapeutami (układa się plan przepustki a później grupa i terapeuci Cię z niego tak jakby "rozlicza"). Nie poleciałbym ośrodka w Gliwicach Familia, praktycznie brak terapii, bo terapeuci mają zm"za dużo na głowie" i odbebniają tylko społeczności i skupianie się dzień w dzień na tej samej, bezsensownej pracy (jak np mycie lamperii).
  • 49 / 1 / 0
Czy był ktoś na detoxie w Człuchowie? jak odtruwają tam od opio? jaka obstawa lekowa, dają metadon? nie żydzą żeby pomóc jak naprawde chujowo sie czujesz?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Spotkanie z MSWiA. Nadszedł czas na odpowiedzialność, a nie kolejne tragedie

Wczoraj oficjalnie złożyliśmy [tj. Wolne Konopie] w Ministerstwie Spraw Wewnętrznych i Administracji wniosek o pilne spotkanie z Ministrem Marcinem Kierwińskim. Równolegle przekazaliśmy list otwarty dotyczący tragicznej śmierci 19-letniego Aleksandra oraz innych dramatów, które w ostatnich latach wstrząsnęły opinią publiczną.

Marihuana warta ponad milion upchana w Dacii. Szybka akcja CBŚP pod Warszawą

Niepozorna czerwona Dacia, a w niej ponad 20 kg marihuany upchanej w trzy kartonowe pudła! Przesyłki warte ponad milion złotych nadane zostały kurierem z Królestwa Hiszpanii. Przez Polskę przewoził je 51-letni Polak. Został zatrzymany w szybkiej akcji CBŚP w podwarszawskich Jankach.

Leki z Poznania jechały do Ukrainy. Tam produkowano z nich narkotyki

26 stycznia 2026 roku do Sądu Okręgowego w Poznaniu trafił akt oskarżenia przeciwko siedmiu osobom podejrzanym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej działającej na terenie Polski i Ukrainy. Sprawę opisała Prokuratura Okręgowa w Poznaniu.