...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 165 / 22 / 0
Ja nie miałem praktycznie terapii, tak że nie ma się czemu przyglądać, sam przestałem widząc alternatywę dla brania. Ostatnio przyjrzałem się jeszcze dokładniej swoim traumom i okazuje się, że największa była całe życie ze mną, zostawiając te z dzieciństwa, ta trauma ciągle była obok mnie, mimo że myślałem, że to błogosławieństwo, nie mogłem tego "przepalić", obecnie się tego uczę i to robię. Błogosławieństwem będzie jak ją całkiem przepalę i zlikwiduję. Ja mam tyle szczęścia w życiu, że nawet z benzo i opio IV sam wyszedłem a kilkanaście razy byłem 99,9% pewnej śmierci.

Że wszystkim masz rację, ale nie w 100%, każda opinia jest z natury subiektywna a poza tym to nie są sprawy zero-jedynkowe jak się niektórym wydaje.
Uwaga! Użytkownik Grzejnik80 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 165 / 22 / 0
Piszcie coś bo taka peezda na tym forum, że szkoda gadać. A w takie zimno pyerdole wychodzić.
Uwaga! Użytkownik Grzejnik80 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 128 / 12 / 0
No dobra … to ktoś poleci jakaś tzw „nawrotówke” ? Od ponad pol roku lecę a wcześniej miałem ponad dwa lata trzeźwości . Poleciałem tamtego roku w Maju .
W 2024 .03 kończyłem terapie na Babińskiego a w 2020 byłem w Nowym Dworku . Do tego jeszcze kilka krótszych terapii i indywidualne/grupy w miedzy czasie .
W Świebodzinie wiem , ze jest ale trochę za daleko (mieszkam w Krk) .

Wiem tez , że tzw „GWAN” w Krakowie jest dla nawrotowców tylko tam jakoś bym nie chciał .Mam pytanie czy ,, Suchy Jar " to ten gwan , bo już sam niewiem….?

Pozdrawiam Was Hyprilowicze :D
  • 14 / / 0
Jeśli chodzi o ośrodki zamknięte to z czystym sumieniem mogę polecić ten w Krakowie na Babińskiego, gdyz skupiają się tam nad terapii które jest min 5h dziennie. Wykwalifikowana kadra, wspaniały ordynator, spoko jedzenie, nie było na co narzekac. Jedynie termin, czekam pół roku
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Sprawa biznesu „Króla dopalaczy”. Na ławie oskarżonych 13 osób

Biznes „Króla dopalaczy” znów na łódzkiej wokandzie. Tym razem chodzi o sprzedaż w internecie.

Długie trzymanie dymu z marihuany – czy zwiększa fazę? Fakty o wchłanianiu THC

To widok znany z każdego filmu o stonerach i wielu imprez. Ktoś bierze potężnego bucha z bonga lub jointa. Zaciska usta, robi się czerwony na twarzy. Wierzy, że trzymanie dymu w płucach sprawi, że marihuana zadziała mocniej.

Palenie marihuany a zdrowie emocjonalne. Nowe badania dają do myślenia

W przypadku nastolatków palenie marihuany może mieć wpływ na zdrowie emocjonalne i wyniki w nauce – ostrzegają naukowcy na łamach pisma "Pediatrics".