Troche jakby mozg bezkrytycznie kojarzyl akurat wykonywana czynnosc z wysokim poziomem uwolnionej dopaminy i wyksztalcal sie natychmiast odruch Pawlowa. A ten przypominam opiera sie na oczekiwaniu nagrody, nie jej otrzymaniu, wiec nastepuje powtarzanie danej czynnosci - mimo ze nic to nie daje i wiadomo ze jest bez sensu. Nic tylko obserwowac i podziwiac.
Automatyzm neuroprzekaznikowy heh.
Ewolucja wyposazyla ludzi w mechanizm wymuszajacy okreslone dzialania, mniej lub bardziej niechciane, wiec to to jest po prostu glitch w ukladzie nagrody.
Jakby kolezanka napisala o kompulsywnej masturbacji to by nikt nie dyskutowal, ale ze zawieszenie nastepuje na czynnosci ktora sama w sobie nie nagradza to jest to ciekawe.
The methapor of Life
ledzeppelin2@safe-mail.net
takie zawieszenie sie potrafi wystapic na innej czynnosci.
stad taka hipoteza jw z czego to moze wynikac.
jest to wkurwiajace i jak dla mnie stanowi duzy minus wzgledem dobrej krajowki, niby jak sie w pore zacznie robic (zaplanowana rzecz) to ok, ale i tak potrafi sie skonczyc np drapaniem sie nerwowo po nosie jak przy wyrzucie histaminy (mimo ze go nie ma, nastepnego dnia patrze, rozdrapane do krwi heh). albo pare godzin sie skroluje jakies pierdoly w telefonie, na co akurat mam mala podatnosc. za malo kontroli jest nad tym co sie robi, albo inaczej bardzo trudno przestac.
Ja miałem tak z drapaniem po głowie i waleniem Niemca po kasku xd [ nie jednocześnie]
Zadziwia mnie jak moja śluzówka się szybko zregenerowała.
Od soboty do wtorku przerobione 17 g 3 cmc, od soboty do wczoraj 10 gram 4 cmc .
Waliłem czasem bombki
Nos był suchy jak wiór. Krew leciała.
Płukałem to zwykłą wodą po 15 minutach . Wydmuchiwałem nos i smarowałem nos witamina A
Dzisiaj kurde wkładam palca w nosa a tam nie ma tragedii . Zero jakichś żółtych glutów co zawsze męczyło.
Też kiedyś popełniałem ten błąd że zabetonowanym nosem się kładłem spać i spływy nie dawały spać, gardło z jakimiś gulami, spalone
Po 15 minutach się już z nosa więcej nie wchłonie. W przypadku 4 cmc zrobić płukankę i polknac
3 cmc trochę bardziej drażni bebechy ale czasem potrafi niezle wejść oralnie
The methapor of Life
ledzeppelin2@safe-mail.net
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
„Narkowaluta” w Warszawie. Za podwózkę zapłacili bezdomnemu... marihuaną
To historia, w której dramat życiowy przeplata się z dość absurdalnym paragrafem. Policjanci z warszawskiego Żoliborza, kontrolując zaparkowaną Kię, nie spodziewali się, że trafią na „mobilne mieszkanie” z bardzo nietypowym systemem rozliczeń za usługi transportowe.
Leki z Poznania jechały do Ukrainy. Tam produkowano z nich narkotyki
26 stycznia 2026 roku do Sądu Okręgowego w Poznaniu trafił akt oskarżenia przeciwko siedmiu osobom podejrzanym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej działającej na terenie Polski i Ukrainy. Sprawę opisała Prokuratura Okręgowa w Poznaniu.
Fernando i Horacio gotowali "metę", teraz grozi im 20 lat więzienia
Poszukujący pracy obywatele Meksyku trafili, przez Hiszpanię, do gminy Osielsko. Tak brzmiały tłumaczenia zatrzymanych. Teraz w sądzie rozpocznie się proces dwóch obcokrajowców i Marcina P., właściciela posesji, na której działała fabryka metamfetaminy.