Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 989 / 237 / 0
12 stycznia 2026slodkapszczolka pisze:
Pewnie ludzie z wątku kodeinowego kojarzą, że często żaliłem się jak to od 2 lat kodeina aktywuje u mnie padaczkę, okazało się że zarzucenie przed intoksykacją 15mg diazepamu całkowicie znosi jakiekolwiek padaczkowe objawy xD zarówno w trakcie fazy jak i dzień po i to po mimo tego że nakurwiam dawki po których normalnie urwałby mi się film i obudziłbym się w towarzystwie ratowników. Jedyny minusik jest taki, że niestety te 15-20mg wystarczy, żeby zmienić profil fazy na taki jaki mniej lubię.

Ciekawe czy wrzucenie typowej medycznej dawki (5mg) wystarczyłoby żeby powstrzymać napady epi, jednocześnie nie wpływając na samą kodeinową faze.
Dawno nie widziałem postu w którym byłoby tyle medycznych prawidłowości. Bo ostatnio spotykam się z tym, że kwetiapina nie działa na delikwenta nasennie lub pregabalina uzależnia porównywalnie do barbituranów. No, ale odłóżmy to. Opioidy generalnie lubią dawać napady drgawkowe. I nieistotne czy mówimy o kodeinie czy o tramadolu. Ja na amfetaminie czyli generalnie w stanie pobudzenia mózgu czułem się i byłem bezpieczniejszy (choruję na padaczkę) niż na opio. Z takich najbardziej wrażliwych to właśnie była kodeina. diazepam działa dobrze, skutecznie, silnie i długotrwale przeciwdrgawkowo co jest zgodne z tym co opisujesz. Też prawdą jest, że benzo zmieniają charakter odurzenia się opiatami. Faza jest mniej euforyczna, a zdecydowanie bardziej sedacyjna co nie jest korzystne dla ćpuna.

Czy 5mg wystarczy żeby powstrzymać napady po kodeinie, a jednocześnie uzyskać charakter fazy taki jaki lubisz? Co do napadów to nie wiem. Najlepiej byłoby jakbyś sam spróbował. W moim przypadku nawet po napadzie podanie mi 10mg rolek spowodowało raz przerwanie napadów i poprawę na tyle by wypuścić mnie do domu, a jak już wyszedłem to dosłownie za bramą szpitala pierdolnął mnie kolejny. I standardowa procedura że mnie znów na SOR przynieśli, podali dopiero w kroplówce 1mg klonazepamu i było si. Co do drugiej części pytania to z mojego doświadczenia zasmucę Cię, ale raczej każda ilość benzo we krwi drastycznie niszczy tę opioidową euforię niestety. Jedynymi benzo które wyłamują się z tego schematu były midazolam i Klonazolam.

@Swiezzy

Przy takiej ilości to przerzuć się na oksykodon. Ewentualnie możesz zrobić jeszcze przystanek na DHC jeśli uda Ci się ją zdobyć. Szkoda zdrowia i pieniędzy. Też nie za bardzo rozumiem podbijania kodeiny energetykami. Znosisz wtedy działanie kofeiną.
  • 249 / 35 / 0
@DobryWujas
tramadol brałem w życiu może z 2 razy i za każdym nic poza drgawkami nie czułem więc się nie wypowiem, ale przejadłem trochę innych opioidów i fakt jest taki że kodeina jest wyjątkowo paskudna jak chodzi o padaczkę, ani oksy ani heroina ani żaden inny opioid (poza tramcem) nie powodował u mnie napadów, tylko ta nieszczęsna kodeina, co niestety bardzo mnie smuci bo mimo próbowania właśnie między innymi słynnej H dożylnie, koda wciąż pozostaje moim ulubionym opioidem pod względem profilu działania, jest taka jakby "naturalna" i myślę, że wiele osób się ze mną w tej kwestii zgodzi.
Świat się zmienia, słońce zachodzi a wódka się kończy.
  • 989 / 237 / 0
@slodkapszczolka

kodeina w moim odczuciu działa podobnie do oksykodonu tylko subtelniej. Zamiast euforii mamy raczej podniesienie nastroju. Podobnie jak po nim raczej nie występuje senność i muł. To takie dosyć aktywne opioidy. W sensie że można i chce się po nich coś robić. Ja po kodeinie dużo spacerowałem, zdarzało się rekordowo że dobijałem do 30k kroków po mieście. Korzystałem z tego, że nie bolały mnie nogi, nienawidzę biegać, to mój typ sportu, a mam tendencję do tycia.
  • 37 / 2 / 0
Wytrzymałem aż tydzień. Myślałem, że dam radę więcej, ale "poczułem to" i od razu poleciałem do aptek. Czy żałuję? Teraz nie, kiedyś na pewno. Przynajmniej tolerka spadła i czuję, że dobrze wjeżdża.

----

Dlaczego 300 mg mnie robi tylko na pół godziny? Tolerka mi tak wolno spada? Nie oczekuję fazy jak po dobrych dawkach tramu, albo zmiksowanych z kodą, no ale bez przesady, żebym tak krótko to czuł...
-------
Jak nie zacząłeś - nie zaczynaj. Jak zacząłeś - dbaj o siebie. Wszystkiego dobrego i zdrowia każdemu życzę.
  • 595 / 37 / 0
@pandudzik \
Dobre pytanie, ja przy dawce 840mg thioco czuje roznie, raz jestem wkurwiony bo 45min-1h z hakiem, raz licze ze juz mija druga godzina prawie i "to ma byc peak" xd Biore 2x 840mg, za to ta druga dawka działa obłędnie dobrze, jak jeszcze czuć namiastke porannego strzału, a odczekalem te 7-8h w czym z godzinke się zdrzemnałem po pierwszej to ta druga zarzutka dziala dłużej i lepiej :D Ale fakt faktem ta pierwsza to razczej dla zabicia dyskomfortu, a i po kodzie sie mniej poce, za to na drugi dzien jak nie zajebie po wstaniu to wyjście do żabki kończy się wróceniem całym mokrym wrecz przemoczonym heh.

@serotoninowy
Pewnie bym sie przerzucił na Antidol, ale sam nie mieszkam i nie za bardzo na reke mi filtrowanie (wiem ze zdrowsze choc ciutke) no ale slabo z wykonaniem.

@DobryWujas
Oj chcialbym sie przerzucić na jakas okse czy cos co bede mogl wziac pare tabletek a nie 60 na strzal, i nie musial dziennie po 10aptekach jezdzic xd

Tak stroytime wczoraj kolezanka sie spruła do mnie z apteki czy nie przesadzam bo byla na dyżurze w innej i tam tez mnie widziala gdzie to jest dobre 5-10km dalej, na gdyby tego malo bylo byla druga tylko z innej znowu słonecznej XDD ta druga znowu robi w dwoch kolo siebie i widauje mnie na kazdej zmianie, co wyszlo ze latam po przynajmniej tych aptekach codziennie i skonczylo sie na pytaniu "A co ty ten thiocodin do kąpieli dorzucasz czy co" xdd Swiat jest maly XD Za mały dla aptekowiczy.

Co do wrzodów to się chyba najbardziej kurwa boje, zaczyna sie pokrywać to z bólami a objawami na necie - boje sie co tam na badaniach moze wyjsc po 7latach brania tego gowna, a od 3lat blisko 2x dziennie.

Po wczorajszych bólach, wzdęciach juz myslalem ze cos sie powaznego stalo, nie dosc ze wzdety, to watroba boli do dzis, albo jelito w okolicach watroby + tak momentalnie promieniowalo do prawej łopatki że szok, wyprostować się nie mogłem.

Ciezko dostac okse np?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Dentysta od razu pozna, czy paliłeś marihuanę. Kilka ważnych szczegółów

Coraz więcej pacjentów siada na fotelu "po skręcie", licząc na mniejszy stres. Tymczasem stomatolodzy i badacze alarmują: regularne używanie marihuany może odbić się na zębach i dziąsłach, a przed zabiegami potrafi skomplikować działanie znieczulenia. Na liście konsekwencji pojawiają się nie tylko ubytki i utrata zębów, ale też sygnały związane z nowotworami jamy ustnej.

Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci

Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.

Czy wyleczymy Alzheimera marihuaną? Naukowcy udowodnili, że jej mikrodawki są bardzo skuteczne

Szybkie starzenie się społeczeństwa powoduje, że dramatycznie poszukujemy nowych metod leczenia choroby Alzheimera. Kolejne sposoby nie działają, a neurodegeneracyjne schorzenie dotyka coraz większej części populacji. Naukowcy kierują swój wzrok w stronę mikrodawkowania marihuany, które ma poprawiać zdolności pacjentów i nie wywoływać „haju”. Wiarygodne źródła pokazują, że to… działa.