Przeliczniki sa pochodna pewnej empirii, natomiast wyraznie zaznaczono ze nie sa dogmatem. A 2mg - dla osob w podeszlym wieku to nie jest zla dawka. Zarowno "benzobabciom" co "na spanie" musza 1 tabletke lyknac, jak i osobom stosujacym naprawde doraznie, ta dawka sie przydaje. Odstawiac w pewnym wieku juz sie poniekad "nie oplaca", pozostaje redukcja szkod. jakby nie patrzec. Zreszta znam osobiscie osoby, dla ktorych 5ka to troche za duzo,
Oczywiscie nie mowie o zastosowaniu rekreacyjnym tylko terapeutycznym. Duzy wplyw ma takze tolerancja krzyzowa z alkoholem (badz jej brak).
16 grudnia mogę wykupić kolejną paczkę
Mame mi schowała jak sprzątała. W końcu mi to oddala, jednak zabrała kilka tabletek, zauważyłem to. W końcu znalazłem jej w torebce relanium całe pudełko. Cztery tabletki były tam luzem. Zabrałem te cztery.
Swoją drogą dalej twierdzę, że diazepam to moje ulubione benzo. Nie uznaje benzosów za typowe narkotyki, nie dają mi "fazy", ale po rolkach jestem po prostu starym sobą, zanim miałem problemy z głową. Otwarty na ludzi, rozmowny, towarzyski, depresja odlatuje gdzieś daleko. Jedyny minus to to że trzeba tego trochę jeść i nie jest to tania zabawa + sam receptomat trochę kosztuje, dlatego myślę w jaki sposób ogarnąć klony, podobno działają podobnie a są dużo bardziej opłacalne.
Też lubię relanium mam je czasami w apteczce i również nie traktuje benzo ćpanie a ratunek w trudnych chwilach jak mam np teraz gdzie codziennie czuje jakiś stres.
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty
Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.
Szokujące zatrzymania! Ksiądz i lekarz zamieszani w narkobiznes
Ponad 150 tysięcy tabletek i ampułek, fentanyl, morfina, fikcyjne recepty i miliony złotych poza systemem bankowym. Śledczy rozbili zorganizowaną grupę przestępczą działającą w całej Polsce, która przez lata dystrybuowała nielegalne leki i narkotyki z wykorzystaniem darknetu, kurierów i „słupów”. Wśród zatrzymanych są m.in. lekarz oraz duchowny.
1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią
Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.