Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
ODPOWIEDZ
  • 414 / 109 / 0
@kamex - a The Ashton Manual (pdf) czytales?

Przeliczniki sa pochodna pewnej empirii, natomiast wyraznie zaznaczono ze nie sa dogmatem. A 2mg - dla osob w podeszlym wieku to nie jest zla dawka. Zarowno "benzobabciom" co "na spanie" musza 1 tabletke lyknac, jak i osobom stosujacym naprawde doraznie, ta dawka sie przydaje. Odstawiac w pewnym wieku juz sie poniekad "nie oplaca", pozostaje redukcja szkod. jakby nie patrzec. Zreszta znam osobiscie osoby, dla ktorych 5ka to troche za duzo,
Oczywiscie nie mowie o zastosowaniu rekreacyjnym tylko terapeutycznym. Duzy wplyw ma takze tolerancja krzyzowa z alkoholem (badz jej brak).
  • 2 / / 0
a czy da sie rozrobic normalne tabletki diazepamu (Bensedin) aby mozna bylo podac per rectum?
  • 2913 / 626 / 0
Bez sensu, biodostępność doustnie to 76%, per rectum 90%. Tabletka zawiera różne wypełniacze których lepiej tam nie pakować.
KONTAKT PW + PRIVNOTE.COM
  • 2 / / 0
bardziej chodzi mi o szybsze dzialanie, bo chyba p.r. szybciej dziala niz p.o.?
  • 414 / 109 / 0
Bez kitu, podjezykowo za wolno? To sobie w ampulkach ogarnij. Tylko nie laduj ich w calosci a jedynie zawartosc jak juz koniecznie p.r. no co, lepiej uprzedzic... %-D
  • 5839 / 1210 / 43
Dostałem to kiedy wychodziłem ze szpitala. Że niby doraźnie. Moje ulubione benzo.
16 grudnia mogę wykupić kolejną paczkę
Mame mi schowała jak sprzątała. W końcu mi to oddala, jednak zabrała kilka tabletek, zauważyłem to. W końcu znalazłem jej w torebce relanium całe pudełko. Cztery tabletki były tam luzem. Zabrałem te cztery.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 247 / 35 / 0
Ogarnąłem sobie 2 dni temu pakę relanium przez jeden z receptomatów (ze względu na regulamin nie wymienie go z nazwy ale dla chcącego nic trudnego). Całość nie trwała dłużej niż 30 minut i już przyszło mi powiadomienie z ikp xD Fakt, że mam papiery na to że jestem padaczkowcem i wysłałem je wraz z screenami z IKP z poprzednich recept, ale i tak ździwiłem się jak gładko poszło.
Swoją drogą dalej twierdzę, że diazepam to moje ulubione benzo. Nie uznaje benzosów za typowe narkotyki, nie dają mi "fazy", ale po rolkach jestem po prostu starym sobą, zanim miałem problemy z głową. Otwarty na ludzi, rozmowny, towarzyski, depresja odlatuje gdzieś daleko. Jedyny minus to to że trzeba tego trochę jeść i nie jest to tania zabawa + sam receptomat trochę kosztuje, dlatego myślę w jaki sposób ogarnąć klony, podobno działają podobnie a są dużo bardziej opłacalne.
Świat się zmienia, słońce zachodzi a wódka się kończy.
  • 4974 / 872 / 0
Klony nie działają podobnie to już wyższa szkoła jazdy, na mnie na początku działały trochę podobnie ale jednak dużo mocniej opisane przez Ciebie objawy zażycia wyostrzaly a miorelaksacyjnie czułem się taki gibki, kolana miękkie i to trwało trochę już nie wiem ile w dawkach 2-4mg aż do utraty magii przy takim zarzucaniu raz czy dwa w tygodniu że przestały całkiem działać a dawka 6mg sprawiała że po prostu szedłem spać.

Też lubię relanium mam je czasami w apteczce i również nie traktuje benzo ćpanie a ratunek w trudnych chwilach jak mam np teraz gdzie codziennie czuje jakiś stres.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty

Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.

Szokujące zatrzymania! Ksiądz i lekarz zamieszani w narkobiznes

Ponad 150 tysięcy tabletek i ampułek, fentanyl, morfina, fikcyjne recepty i miliony złotych poza systemem bankowym. Śledczy rozbili zorganizowaną grupę przestępczą działającą w całej Polsce, która przez lata dystrybuowała nielegalne leki i narkotyki z wykorzystaniem darknetu, kurierów i „słupów”. Wśród zatrzymanych są m.in. lekarz oraz duchowny.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.