Przeliczniki sa pochodna pewnej empirii, natomiast wyraznie zaznaczono ze nie sa dogmatem. A 2mg - dla osob w podeszlym wieku to nie jest zla dawka. Zarowno "benzobabciom" co "na spanie" musza 1 tabletke lyknac, jak i osobom stosujacym naprawde doraznie, ta dawka sie przydaje. Odstawiac w pewnym wieku juz sie poniekad "nie oplaca", pozostaje redukcja szkod. jakby nie patrzec. Zreszta znam osobiscie osoby, dla ktorych 5ka to troche za duzo,
Oczywiscie nie mowie o zastosowaniu rekreacyjnym tylko terapeutycznym. Duzy wplyw ma takze tolerancja krzyzowa z alkoholem (badz jej brak).
16 grudnia mogę wykupić kolejną paczkę
Mame mi schowała jak sprzątała. W końcu mi to oddala, jednak zabrała kilka tabletek, zauważyłem to. W końcu znalazłem jej w torebce relanium całe pudełko. Cztery tabletki były tam luzem. Zabrałem te cztery.
Swoją drogą dalej twierdzę, że diazepam to moje ulubione benzo. Nie uznaje benzosów za typowe narkotyki, nie dają mi "fazy", ale po rolkach jestem po prostu starym sobą, zanim miałem problemy z głową. Otwarty na ludzi, rozmowny, towarzyski, depresja odlatuje gdzieś daleko. Jedyny minus to to że trzeba tego trochę jeść i nie jest to tania zabawa + sam receptomat trochę kosztuje, dlatego myślę w jaki sposób ogarnąć klony, podobno działają podobnie a są dużo bardziej opłacalne.
Też lubię relanium mam je czasami w apteczce i również nie traktuje benzo ćpanie a ratunek w trudnych chwilach jak mam np teraz gdzie codziennie czuje jakiś stres.
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Czescy lekarze będą mogli przepisywać pacjentom grzyby halucynogenne
Mieszkańcy Czech cierpiący na depresję i inne choroby, na które nie pomagają tradycyjne metody leczenia, będą mogli korzystać z leczniczych grzybów halucynogennych już od przyszłego roku, informuje polski portal informacyjny TVP World.
Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176
20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.
Był tak pochłonięty segregacją narkotyków, że nie zauważył policjantów
Stołeczni policjanci zatrzymali dwóch mężczyzn, przy których znaleźli znaczne ilości narkotyków. Były to: heroina, kokaina, mefedron, amfetamina oraz marihuana.