23 listopada 2025london5 pisze: Powiedz lekarzowi, ze już kiedyś to brałeś i Ci pomagał.
Z trawą można brać jak najbardziej.
ale pytam: na jaką przypadłość to ma pomóc
jakie objawy?
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
Mam pregabalinę. Wiem, że nie działa na GABA-B, ale zmniejsza pobudzenie i mogłaby przytępić symptomy. Boję się jednak wrócić w uzależnienie — odstawka pregabaliny po kilku miesiącach była dla mnie masakrą, choć dzięki baklo ostatnio poszła bez bólu.
Pytanie: czy zastąpienie baklofenu pregabaliną na 2 tygodnie (np. 75 mg x3/dobę) mogłoby znacząco złagodzić zejście z tych 18 mg(jesli tak to czy ściąć całość od razu?) i jednocześnie nie wkręcić mnie znowu w pregę?
Wspomagam się walerianą, glicynianem magnezu, zimnymi prysznicami, propranololem, na sen trazodon + 1 mg eszopiklonu(jestem uzalezniony - do odstawienia). Śpię ~4h.
Ktoś to przerabiał i ma doświadczenie? Każda pomoc na wagę złota
Dojechałem do ~2mg 3 razy dziennie i włączyłem pregabaline na 2 tygodnie.
Odstawienie odczulem na sobie, schody i najwieksze nasilenie objawow odstawiennych zaczelo sie przy dawkach w dół od 50mg, ale dzięki stopniowej redukcji i uzytych suplementach oraz włączeniu pregabaliny było to wszystko całkiem znośne i do wytrzymania na spokojnie.
Nie było aż tak strasznie.
No to ja zarzucam sobie dzisiaj 80mg do pregi i będzie sztos, coś czuje.
No teraz ja jestem w ciągu od soboty.
Napisz jakie dawki pregi stosujesz, bo sam jestem ciekaw.
Obecnie biore duze dawki pregi zeby zaleczyć zjazd po krysztalkach np i gra muzyka spowrotem.
Na odstawce baklofenu i dlugo dlugo po ciągu muzyka jest dla mnie chujowobrzmiąca, asłuchalna.
Zaraz zarzucam prege 1500mg, 2mg clona, 25 baclo, myśle że godnie rzetelnie i sprawiedliwie, pozdrawiam.
Ale na pewno łącząc z pregabaliną i to w takich dawkach rozjebałeś sobie mechanizmy autoregulacyjne/hamujące oun dość kompleksowo, ale kiedyś minie.
Co do pregabaliny, ona działa inaczej, na inne receptory, więc nie zniweluje ci efektów odstawienia baclofenu, niemniej na pewno na chociaż część objawów pomaga.
I nie, przyjmując 20mg baclofenu nie cofnąłeś się do początku odstawiania.
Oraz obawiam się, że więcej pregabaliny ci nie pomoże, ani w ogóle, nic poza czasem ci nie pomoże.
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Kartele przemycają narkotyki na statkach z chorym i martwym bydłem
Kartele narkotykowe wykorzystują statki wypełnione chorym i padłym bydłem do przemytu ogromnych ilości kokainy trafiającej ostatecznie do Europy – informuje „The Telegraph”, powołując się na źródła wywiadowcze.
36 kg marihuany ukryte w szpuli z kablem. CBŚP i KAS przechwyciły transport na A4
Ponad 36 kilogramów marihuany o czarnorynkowej wartości przekraczającej 1,7 mln zł zabezpieczyli funkcjonariusze CBŚP oraz Służby Celno-Skarbowej podczas kontroli ciężarówki na autostradzie A4. Narkotyki były ukryte w specjalnie przygotowanej skrytce wewnątrz przemysłowej szpuli z kablem. Kierowca został zatrzymany i tymczasowo aresztowany.
To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany
Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.