Substancje stanowiące pochodne kwasu γ-aminomasłowego (w tym gabapentynoidy) – m.in. baklofen i pregabalina.
ODPOWIEDZ
  • 134 / 6 / 0
23 listopada 2025london5 pisze:
Powiedz lekarzowi, ze już kiedyś to brałeś i Ci pomagał.
Z trawą można brać jak najbardziej.
Już tak robiłem z clonazepamem i tramadolem %-D
ale pytam: na jaką przypadłość to ma pomóc
jakie objawy?
Uwaga! Użytkownik sarkie jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5826 / 1206 / 43
Na zesztywnienie mięśni karku, pleców o tym podobne.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 965 / 302 / 5
Tylko z tą fabryką nie przesadzajcie, pracowanie na wysokościach albo z maszynami czy w innych miejscach wymagających sprawności ruchowej, krótkiego czasu reakcji, zachowania równowagi są przeciwwskazaniami do brania baclofenu. Jakiś lekarz może zwrócić na to uwagę i odmówić przepisania baclofenu z tego powodu.
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 524 / 15 / 0
Jestem ~5miesięcy na baklofenie. Dawkowanie: 50→75→100→125 mg, potem w listopadzie szybki zjazd do 75 mg i dalej stopniowo do obecnych ~18 mg (2 dawki dziennie, czuję „przebicia” między nimi). Od ~50 mg w dół odstawka robi się coraz cięższa — większość klasycznych objawów mam na full. Plan był schodzić ~6 mg co 3 dni, ale zastanawiam się, czy nie robić dłuższych przerw po 5–6 dni.

Mam pregabalinę. Wiem, że nie działa na GABA-B, ale zmniejsza pobudzenie i mogłaby przytępić symptomy. Boję się jednak wrócić w uzależnienie — odstawka pregabaliny po kilku miesiącach była dla mnie masakrą, choć dzięki baklo ostatnio poszła bez bólu.

Pytanie: czy zastąpienie baklofenu pregabaliną na 2 tygodnie (np. 75 mg x3/dobę) mogłoby znacząco złagodzić zejście z tych 18 mg(jesli tak to czy ściąć całość od razu?) i jednocześnie nie wkręcić mnie znowu w pregę?

Wspomagam się walerianą, glicynianem magnezu, zimnymi prysznicami, propranololem, na sen trazodon + 1 mg eszopiklonu(jestem uzalezniony - do odstawienia). Śpię ~4h.

Ktoś to przerabiał i ma doświadczenie? Każda pomoc na wagę złota 🙏
  • 5826 / 1206 / 43
Pręga jak najbardziej pomoże. Tylko nie 75 a 150 mg.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
ODPOWIEDZ
Newsy
Psylocybina połączona z treningiem uważności łagodzi depresję wśród pracowników ochrony zdrowia

Badanie przeprowadzone przez Huntsman Mental Health Institute przy Uniwersytecie Utah wykazało, że pracownicy ochrony zdrowia zmagający się z depresją i wypaleniem zawodowym, doświadczyli znaczącej poprawy po terapii łączącej psylocybinę z programem mindfulness.

Meta cenzuruje konopie. Rząd Brazylii grozi sądem i żąda reaktywacji kont

Meta, właściciel Instagrama i Facebooka, znów jest oskarżana o cenzurę. Tym razem chodzi o masowe blokowanie kont związanych z medyczną marihuaną w Brazylii. W ciągu jednego weekendu zniknęło blisko 50 profili. Wśród nich były konta stowarzyszeń pacjentów, lekarzy, influencerów i organizatorów Marszu Konopnego.

Narkotyki w starożytnym Egipcie i Mezopotamii? Archeolodzy mają koronny dowód

Nowe badania przenoszą nas w czasie o ponad 2500 lat. Odkryto dowód na to, że elity starożytnego Egiptu i Mezopotamii regularnie używały opium. Był to stały element ich życia. Prawdę ujawniło alabastrowe naczynko.