Podejście do narkotyków w innych krajach.
ODPOWIEDZ
  • 6 / / 0
Ktoś podpowie gdzie najlepiej szukać na gran Canarii weede, emkę i kwas? Będę tam jakiś czas wkrótce
  • 2 / / 0
Hej. Będę za tydzień na Gran Canarii a dokładnie Playa del ingles. Wiecie może jak tam koks ogarnąć? Można w klubach czy barach pytać czy zlinczują?
  • 1 / 1 / 0
Będę w lipcu w Barcelonie i szukam najlepszego klubu konopnego do którego wpuszczą normalnie turystę z zerowym hiszpańskim. Poleca ktoś jakieś dokładne miejsce? Najlepiej od 18+ bo nie każdy będzie 21+ a fajnie gdyby każdy z nas mógł to przeżyć.
  • 1 / / 0
Witam!:) będę niedługo na Ibizie w Platja d'en Bossa był ktoś może? Orientuje się co i jak z cenami? W Hiszpanii się orientuję jednak to wyspa więc mam wątpliwości z góry dziękuję za odpowiedź!;)
  • 6 / / 0
Mam pytanie jak z dostępnością koko itp na ibizie i w walencji
  • 30 / 2 / 0
Z tego co słyszałem od znajomych, na Ibizie wszystko jest dość łatwo dostępne, ale ceny potrafią być mocno turystyczne, szczególnie w sezonie.

W klubach czy wokół nich zawsze kręci się sporo osób oferujących różne rzeczy, ale jakość bywa bardzo różna, więc wiele osób mówi, żeby uważać i nie brać pierwszego lepszego tematu.
  • 147 / / 0
Siema, był ktoś może w Walencji i orientuje się jak z dostępnością opiatów? hel, metadon, bupra, oksy - cokolwiek. Jutro mam lot, a nie ogarnąłem żadnej recepty i leku, i będę zmuszony szukać na miejscu. Jak w każdym dużym europejskim mieście, w okolicach dworca? Może pod punktami substytucyjnymi? Będę bardzo wdzięczny! Pozdrawiam!
usunięto - surv
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania

Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.

Heroina ukryta w cegłach. Ponad tona zatrzymana w Porcie Gdynia

Wspólne działania Centralnego Biura Śledczego Policji (CBŚP) oraz Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) doprowadziły do przejęcia ponad tony heroiny o czarnorynkowej wartości blisko 220 milionów złotych. To największe zabezpieczenie narkotyków w takiej ilości od dekady na terytorium Polski, a szczegóły tej spektakularnej akcji przedstawili na specjalnej konferencji prasowej minister spraw wewnętrznych i administracji Marcin Kierwiński oraz minister finansów i gospodarki Andrzej Domański.

Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii

Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.