Dyskusja na temat rodziny roślin (Solanaceae) z rzędu psiankowców.
ODPOWIEDZ
  • 2991 / 1646 / 35
Nie mam na ten temat informacji.
Catharanthus rosea już jest lepszy aczkolwiek równie silny ale tutaj można określić chociaż w miarę bezpieczna dawkę.
Uwaga! Użytkownik AnnaS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2854 / 619 / 0
Ale mówisz o kwitnącej roślinie, prawda?
W ostatnich latach media amerykańskie opisały przypadek genialnych nastolatek, które zachwycone pięknymi kwiatami jednego gatunku z rodzaju Brugmansia, silnie się nimi odurzyły w wyniku namiętnego ich wąchania %-D
25 sierpnia 2014Melancthe pisze:
Ja pierdole, jaka bieda umysłowa.
Niech zgadnę: mieszkasz z rodzicami/rodzicem, nie zarabiasz, studia Ci nie poszły, zainteresowania liczne acz powierzchowne.
  • 871 / 119 / 22
Hooy - doopa i kamieni koopa... Zdecydowanie NIE. Po przeżuciu 4 niedużych liści po 1,5 h dostałem potwornych i bolesnych skurczów w udach i łydkach, że nie mogłem chodzić. Do tego zawisła mi przed oczami prawie nieruchoma czarno - biała plama "halucynacja", jak na załączonym obrazku i tak sobie była parę godzin. Myślałem, że to goowno trwale mi uszkodziło wzrok. Po za tym NIC - żadnych psychoefektów, jedynie dziwaczny stan nieciekawy. No i suchość w ryju i gardle, że ratowałem się ślinotwórczym Cholinexem do ssania. bieluń zdecydowanie NIE do ćpania.

bielun.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 46 / 4 / 0
Ile jeszcze ludzi ma to napisać, żebyście skumali?
  • 1003 / 85 / 0
Zależy kto czego oczekuje.
Ja nie mam póki co doświadczeń empirycznych z tą rośliną mocy. Wiem, jednak, że zawiera w niej się nieobliczalna siła.
Spośród moich znajomych, którzy mieli do czynienia z daturą słyszałem tylko 1 pochlebną opinię. Jednak na ile znam tę osobę nie jestem w stanie się przekonać co do autetyczności jego doniesień.
Za to film Molekuła Duszy na podstawie książki o tej samej nazwie. Występuje tam między innymi pewien starszy Indianin, który opowiada także o podróżach z bieluniem. Akurat jemu to jestem w stanie uwierzyć. Ów osoba nie zaznała żadnych nieprzyjemnych doznań po próbach z tą rośliną. Inna sprawa jaki to gatunek bielunia był...
Nie mówię nie. Narazie nie mam ochoty na zgłębianie relacji z tą rośliną. Nie wykluczam jednakże jakiejś próby za jakiś tam czas. U mnie stoi to blisko amanita muscaria, z którą także narazie nie miałem kontaktu.
  • 871 / 119 / 22
1992 rok, gdy miałem 19 lat. Hodowałem przez parę miesięcy datura Stramonium na działce - dbałem, podlewałem, nawoziłem. Potężny wyrósł. Jesienią zerwałem krzak i wygotowałem w wodzie. Wyszło z litr bardzo gorzkiego płynu, który wypiłem. Po jakimś czasie strasznie rozkręcił mi się czakram splotu słonecznego, co mnie panicznie wystraszyło. Dalej niewiele pamiętam, wezwano pogotowie - ocknąłem się na ttrochę w szpitalu podczas płukania żołądka i później przy szarpaninie z 3-ma pielęgniarzami, którzy nie mogli mnie utrzymać. Wylądowałem w końcu w kaftanie w którym spędziłem całą noc i była to męka - nie cierpię i źle znoszę ograniczenia ruchu. O dziwo - następnego dnia miałem klarowny łeb i bardzo dobry nastrój.
  • 172 / 26 / 0
Chciałbym wyhodować bieluń w domu ponieważ bardzo podobają mi się kwiaty tej rośliny, nie mam dzieci ani kota, natomiast miewam gości i myślicie że jak ktoś dotknię ową roślinę i przetrze oczy to czy ilość atropiny w cygańskim ziele wystarcza aby rozszerzyć źrenice? mogę bez obaw spać obok niej? To pewno głupie pytanie ale roślina nie psuje powietrza, prawda?
  • 2854 / 619 / 0
Co do spania obok ciężko powiedzieć, był parę lat temu przypadek dwóch dziewczyn które zatruły się poprzez wąchanie kwiatów któregoś gatunku Brugmansii, takiego amerykańskiego bielunia z tymi samymi alkaloidami %-D Dlaczego chcesz obok niego spać? Zazwyczaj bieluń w doniczkach chowa się na zimę do piwnicy lub w podobne miejsce.
25 sierpnia 2014Melancthe pisze:
Ja pierdole, jaka bieda umysłowa.
Niech zgadnę: mieszkasz z rodzicami/rodzicem, nie zarabiasz, studia Ci nie poszły, zainteresowania liczne acz powierzchowne.
  • 172 / 26 / 0
Bo zazwyczaj mieszkam w miejscach o dość małym metrażu a lubię mieć gęsto od roślinek!
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Chcieli ukryć tony narkotyków w bananach

Peruwiańska policja antynarkotykowa skonfiskowała 3,4 ton kokainy, która miała zostać umieszczona w ładunku bananów przeznaczonych na eksport do Belgii – poinformowały w sobotę czasu lokalnego władze.

Fatalna pomyłka - myślał, że to klienci i wręczył narkotyki nieumundurowanym policjantom

Policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie zatrzymali mężczyznę, który podczas kontroli klatki schodowej… sam podał funkcjonariuszowi woreczek z suszem roślinnym. Interwencja doprowadziła do zabezpieczenia większej ilości narkotyków.

To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany

Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.