Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 453 / 177 / 0
@Xevter jak napisano już powyżej, to nie jest leczenie, a po dłuższych tego typu praktykach prawdopodobnie przy próbie odstawienia wpadniesz w jeszcze głębszy dołek.
  • 1672 / 270 / 0
@Xevter z twojego opisu to już masz całkiem nieźle, poza tym masz szczęście że dobrze na ciebie bupropion działa, mi jebane lęki powoduje. Jak bardzo chcesz to pogadaj z twoim lekarzem, tylko nie mów mi że masz błogo i że chcesz coś mocniejszego, mów o tych myślach negatywnych, wtedy bardzo możliwe że dołoży ci jakiś antydepresant z grupy SSRI, jest ich kilka do wyboru i pewnie znajdziesz optymalny dla ciebie.
  • 3 / / 0
Jak trochę może zmniejszyć stygmę przed antydepresantami znajomemu z całkiem silną depresją, który nie chce nic takiego brać? (Nie chce pytać się o przepisanie, ale i nie chce iść na "normalną" terapię / ma w chuj długi czas oczekiwania)
  • 2 / / 0
20 listopada 2025clonazepam pisze:
20 listopada 2025zepsutypiesel pisze:
Przy SSRI i SNRI dokuczają mi mioklonie przysenne (zrywy przy zasypianiu). Czy miał ktoś taki problem? Jak sobie z tym poradzić.
Przecież każdy tak ma, to są szarpnięcia mięśni przy zasypaniu to są hipnagogi.
Mi się uwydatniły dopiero na ssri, ale polecam po prostu odstawić dużo wcześniej światło niebieskie i lepiej się zrelaksować przed samym położeniem się spać
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków

CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Pomorskiego Wydziału Zamiejscowego Departamentu do Spraw Przestępczości Zorganizowanej i Korupcji Prokuratury Krajowej w Gdańsku, przeprowadzili trzy skoordynowane uderzenia w zorganizowaną grupę przestępczą z Podlasia. Grupa miała zajmować się produkcją oraz wprowadzaniem do obrotu znacznych ilości narkotyków. Łącznie zatrzymano 19 osób, a zabezpieczone mienie przekroczyło wartość 625 tys. zł.

Złagodzony wyrok za przemyt narkotyków. „To od pana zależy, czy skorzysta z tej szansy”

Półtora roku więzienia za przemyt trzech kilogramów narkotyków z Holandii do Polski. W kwietniu tego roku w mieszkaniu Tomasza M. z Lęborka znaleziono duże ilości różnego rodzaju środków odurzających. Sąd Okręgowy w Słupsku zdecydował się na złagodzenie kary dla 37-latka.

Firmowa wigilia na trzeźwo? Alkohol wciąż jest niepisaną normą w biznesie

Picie alkoholu w pracy i podczas firmowych spotkań generuje rosnące koszty dla firm - od wzrostu absencji po spadek produktywności. Presja picia w środowisku korporacyjnym nadal jest odczuwalna, jednak coraz częściej widoczna jest też chęć tworzenia bardziej inkluzywnej kultury organizacyjnej, bez alkoholu jako obowiązkowego elementu integracji.