Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 454 / 178 / 0
@Xevter jak napisano już powyżej, to nie jest leczenie, a po dłuższych tego typu praktykach prawdopodobnie przy próbie odstawienia wpadniesz w jeszcze głębszy dołek.
  • 1675 / 270 / 0
@Xevter z twojego opisu to już masz całkiem nieźle, poza tym masz szczęście że dobrze na ciebie bupropion działa, mi jebane lęki powoduje. Jak bardzo chcesz to pogadaj z twoim lekarzem, tylko nie mów mi że masz błogo i że chcesz coś mocniejszego, mów o tych myślach negatywnych, wtedy bardzo możliwe że dołoży ci jakiś antydepresant z grupy SSRI, jest ich kilka do wyboru i pewnie znajdziesz optymalny dla ciebie.
  • 4 / / 0
Jak trochę może zmniejszyć stygmę przed antydepresantami znajomemu z całkiem silną depresją, który nie chce nic takiego brać? (Nie chce pytać się o przepisanie, ale i nie chce iść na "normalną" terapię / ma w chuj długi czas oczekiwania)
  • 2 / / 0
20 listopada 2025clonazepam pisze:
20 listopada 2025zepsutypiesel pisze:
Przy SSRI i SNRI dokuczają mi mioklonie przysenne (zrywy przy zasypianiu). Czy miał ktoś taki problem? Jak sobie z tym poradzić.
Przecież każdy tak ma, to są szarpnięcia mięśni przy zasypaniu to są hipnagogi.
Mi się uwydatniły dopiero na ssri, ale polecam po prostu odstawić dużo wcześniej światło niebieskie i lepiej się zrelaksować przed samym położeniem się spać
  • 3 / / 0
30 listopada 2025halowpierdol pisze:
@Xevter leczenie depresji nie polega na tym, żeby czuć się "błogo". Masz być po prostu stabilny, bez nieuzasadnionych wahań w jedną czy drugą stronę.
Nie dodałem ale jeszcze biore parogen, teraz zwiększony do 40mg, wiadomo, że nie na tym to polega, ale jak leki nic nie dają oprócz wyciszenia, to chciałbym cokolwiek poczuć, ogólnie nie wiem czy to nie wina tego, że ja ze wszystkim potrafie przesadzić, alkohol jak pije to do zgonu, używki jak brałem to samo. Zapętliłem się w życiu, jestem jedynie szczęśliwy, że sie nie poddałem, mimo, że takie myśli mam codziennie. Więc dla Mnie ten błogostan to taka ucieczka od wszystkiego, chociaż wiem, ze to złe
  • 26 / / 0
Hej, powiedzcie mi prosze, czy kokaina zadziala przy braniu sertraliny 100mg i bupropionu 150 mg, a jak nie to ile wczesniej odstawic zeby normalnie koplo, bo sylwester sie zbliza. Ew. Zdarzylo mi sie brac metaamfetamine kiedy bylem na samej sertralinie i bylo zajebiscie, ale kiedy juz zaczalem brac bupropion i zazylem mety, to tak jakby bania byla przyblokowana przez to bupro? Taki pusty speed bez dopaminy. To powiedzcie mi ew. Ile wczesniej odstawic bupropion zeby nie blokowal tej mety i zeby normalnie zadzialala. ;>
ODPOWIEDZ
Newsy
Kartele przemycają narkotyki na statkach z chorym i martwym bydłem

Kartele narkotykowe wykorzystują statki wypełnione chorym i padłym bydłem do przemytu ogromnych ilości kokainy trafiającej ostatecznie do Europy – informuje „The Telegraph”, powołując się na źródła wywiadowcze.

Fatalna pomyłka - myślał, że to klienci i wręczył narkotyki nieumundurowanym policjantom

Policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie zatrzymali mężczyznę, który podczas kontroli klatki schodowej… sam podał funkcjonariuszowi woreczek z suszem roślinnym. Interwencja doprowadziła do zabezpieczenia większej ilości narkotyków.

Złagodzony wyrok za przemyt narkotyków. „To od pana zależy, czy skorzysta z tej szansy”

Półtora roku więzienia za przemyt trzech kilogramów narkotyków z Holandii do Polski. W kwietniu tego roku w mieszkaniu Tomasza M. z Lęborka znaleziono duże ilości różnego rodzaju środków odurzających. Sąd Okręgowy w Słupsku zdecydował się na złagodzenie kary dla 37-latka.