Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 34 / 1 / 0
Oczywiście dlatego trzeba znaleść sport który sprawia przyjemność wtedy będzie się go regularnie uprawiać. Udowodniono że sporty siłowe i aerobowe bardzo dobrze wpływają na układ nerwowy jednocześnie wspomagając regenerację. Jak mięśnie pracują mózg dostaje kopa energetycznego. Same ++ tylko wiadomo żeby się nie przetrenowywać i dbać o dietę ona jest kluczowa w prawidłowym funkcjonowaniu organizmu.
  • 36 / / 0
Witam czy schodzenie z 1.5mg alpry do zera. (biorę od lipca) klonazepamem ma sens? Bo ciężko mi ogarnąć tyle paczek relanium.
Pozdro
  • 1453 / 387 / 2
@Tekneek Ty trolujesz? od lipca? zmniejszaj o 0.25mg co tydzien nic nie poczujesz, a jak jesteś zawodnik (a powinieneś) to do 0 w jeden dzień xD no kuźwa, szanujmy się.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 36 / / 0
Hehe myślałem że po 4 miesiącach brania alpry ciężko ja będzie odstawić. Aż takim weteranem nie jestem żeby do 0 zjechać w 1 dzień xd
Ostatnio zmieniony 29 listopada 2025 przez Tekneek, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1453 / 387 / 2
@Tekneek jeśli będziesz sobie to wmawiać, to tak, będzie ciężko 80% odstawienia jest w Twojej głowie, jak nie więcej.
  • 36 / / 0
Tu się zgodzę z Tobą. Za bardzo się nakręciłem na to że będzie ciężko. Dzięki za radę 👍
  • 5829 / 1208 / 43
wczorajMerx pisze:
@Tekneek jeśli będziesz sobie to wmawiać, to tak, będzie ciężko 80% odstawienia jest w Twojej głowie, jak nie więcej.
Co Ty mu gadasz. Bycie kompetentnym dzisiaj już nic nie znaczy.
Sam odstawiałem benzo z dnia na dzień. Zero stopniowej odstawki tylko ciach i koniec.
Objawy odstawienia ciągły się około miesiąca. Najgorsze pierwszy dzień i to co działo się później. Na początku bałem się przejść przez ulice, oraz spacer do sklepu.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 1453 / 387 / 2
@london5
mówi Ci coś termin neuroróżnorodność?
każdy z nas tak naprawdę reaguje inaczej na odstawienie, gościu bierze malutką dawkę - dosłownie mikroskopijną przez krótki okres czasu w porównaniu do innycu userów forum.
wątpię, aby miał jakiekolwiek objawy abstynencyjne po tak krótkim czasie i takiej dawce, a jak już to malutkie.
sam niejednokrotnie odstawiałem benzo, za pierwszym razem z podobną dawką i podobnym czasem co kolega wyżej się pytał ofc nakręcony na objawy absytynencyjne zjadły mnie i to dosłownie i wytrzymałem tydzień.
ostatnio rzucałem klona, branego półtorej roku, dokładnie jakieś 1.8 msc. rzuciłem go z dnia na dzień przechodząc na alprę gdzie zmiejszałem dawkę przez tydzień. 0 objawów abstynencyjnych. tylko tym razem nie miałem w głowie tego jakie to objawy abstynencyjne są złe i ch#jowe.
Spoiler:
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Korea Południowa: Torebki wyglądające jak herbata wypływają na plaży. W środku narkotyki

Ketamina w torebkach przypominających herbatę - takie pakunki znajdują na plaży mieszkańcy południowokoreańskiej wyspy Jeju. Władze ostrzegają, aby ich nie dotykać i nie otwierać, a także informować policję.

Sandomierz: Mężczyźnie grozi 10 lat więzienia za 60g liści konopi?

Policjanci z Sandomierza zatrzymali 42-latka, u którego znaleźli amfetaminę i marihuanę. Prawdziwe „znalezisko” czekało jednak w ogrodzie. W krzewie tui policja odkryła 60 gramów suszu. Sprawa jest poważna, mężczyźnie grozi 10 lat. Jest tylko jeden problem: zdjęcie policyjne pokazuje coś, co bardziej przypomina liście lub herbatę konopną niż marihuanę.

CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków

CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Pomorskiego Wydziału Zamiejscowego Departamentu do Spraw Przestępczości Zorganizowanej i Korupcji Prokuratury Krajowej w Gdańsku, przeprowadzili trzy skoordynowane uderzenia w zorganizowaną grupę przestępczą z Podlasia. Grupa miała zajmować się produkcją oraz wprowadzaniem do obrotu znacznych ilości narkotyków. Łącznie zatrzymano 19 osób, a zabezpieczone mienie przekroczyło wartość 625 tys. zł.