Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 34 / 1 / 0
Oczywiście dlatego trzeba znaleść sport który sprawia przyjemność wtedy będzie się go regularnie uprawiać. Udowodniono że sporty siłowe i aerobowe bardzo dobrze wpływają na układ nerwowy jednocześnie wspomagając regenerację. Jak mięśnie pracują mózg dostaje kopa energetycznego. Same ++ tylko wiadomo żeby się nie przetrenowywać i dbać o dietę ona jest kluczowa w prawidłowym funkcjonowaniu organizmu.
  • 36 / / 0
Witam czy schodzenie z 1.5mg alpry do zera. (biorę od lipca) klonazepamem ma sens? Bo ciężko mi ogarnąć tyle paczek relanium.
Pozdro
  • 1450 / 386 / 2
@Tekneek Ty trolujesz? od lipca? zmniejszaj o 0.25mg co tydzien nic nie poczujesz, a jak jesteś zawodnik (a powinieneś) to do 0 w jeden dzień xD no kuźwa, szanujmy się.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 36 / / 0
Hehe myślałem że po 4 miesiącach brania alpry ciężko ja będzie odstawić. Aż takim weteranem nie jestem żeby do 0 zjechać w 1 dzień xd
Ostatnio zmieniony 29 listopada 2025 przez Tekneek, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1450 / 386 / 2
@Tekneek jeśli będziesz sobie to wmawiać, to tak, będzie ciężko 80% odstawienia jest w Twojej głowie, jak nie więcej.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 36 / / 0
Tu się zgodzę z Tobą. Za bardzo się nakręciłem na to że będzie ciężko. Dzięki za radę 👍
  • 5828 / 1208 / 43
dzisiajMerx pisze:
@Tekneek jeśli będziesz sobie to wmawiać, to tak, będzie ciężko 80% odstawienia jest w Twojej głowie, jak nie więcej.
Co Ty mu gadasz. Bycie kompetentnym dzisiaj już nic nie znaczy.
Sam odstawiałem benzo z dnia na dzień. Zero stopniowej odstawki tylko ciach i koniec.
Objawy odstawienia ciągły się około miesiąca. Najgorsze pierwszy dzień i to co działo się później. Na początku bałem się przejść przez ulice, oraz spacer do sklepu.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Marihuana a ciąża i płodność – badacze z UM Wrocław: „Nie ma bezpiecznej dawki”

Normalizacja marihuany w debacie publicznej idzie w parze z rosnącym przekonaniem, że to „naturalna” i mniej inwazyjna alternatywa dla farmakoterapii. Jednak najnowszy przegląd 64 badań przeprowadzony przez naukowców z Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu pokazuje, że THC nie jest obojętne dla układu rozrodczego ani dla rozwijającego się płodu. Eksperci wskazują, że kannabinoidy wpływają na centralne mechanizmy płodności, a skutki ich działania mogą być długofalowe – także dla przyszłych pokoleń.

Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany zawiesza prace

Rok temu politycy obozu rządzącego ogłosili wielki, historyczny projekt: pierwszy w Polsce Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany. Miało być nowocześnie, postępowo, europejsko. Miał być projekt, miał być progres, miało być „po wyborach ruszamy pełną parą”.

Ekstrakty z konopi poprawiają funkcje poznawcze u chorych na Alzheimera – nowe badanie kliniczne

Według nowych danych z kontrolowanego placebo badania klinicznego, opublikowanego w „Journal of Alzheimer’s Disease”, długotrwałe stosowanie roślinnych ekstraktów kannabinoidowych poprawia funkcje poznawcze u pacjentów z demencją związaną z chorobą Alzheimera (AD).