Medikinet (metylofenidat) też łatwo wchodzi w akceptowalnej ilości. Biodostepność także ma wyższą wciągany
Ale to raczej mniejszość. Bo wciągać takie klony czy inne benzo jest bez sensu.
Ale od czego jest wyobraźnia i uzależnienie od samej drogi podania. Nawet jak gorzej klepnie albo coś innego przemawia za inną drogą podania to i tak niektórzy wciągną a inni podadzą dożylnie.
bupropion podawałem kilka razy dożylnie. Bardzo ciekawe działanie miał, najbliżej chyba do kokainy. Ale niszczył żyły i nie wiadomo jak to by się skończyło na dłuższą metę więc tylko przeprowadzilismy z kumplem eksperyment. Ale to stare lata.
@dariamiereszynska, opisałabyś działanie? Jak długo trwa, do jakich substancji można porównać i jak długo bierzesz? Pomogło by to uzupełnić wiedzę w tym temacie :)
Ale zanim przeczytałem sam spróbowałem. 75mg, ale byłem po ciągu na ketonach, a dzisiaj od rana klony, pregaba, piwo i alkohol. Trochę mi w głowie szumiało, ale mam tolerke więc nie było jakiejś mocnej fazy. Ale jak wciągnąłem te 75mg to po chwili poczułem się trzeźwy, jakbym wcześniej nic nie brał i nie pił. Trochę lipa, bo mi fajny stan minął. Ale tak jak napisałaś, nie działa jakoś długo i później już czułem poprzedni stan.
Brałem metamfetamıne i nie wiem czy bym do niej porównał, bo jednak wenla to taka pseudo faza (ale nie jestem obiektywny do końca przez miksy). Zresztą piko wciągane to dla mnie strata materiału. meth pipe i jaranie tego to jest kosmos :D
Czułem jak mi serce dużo mocniej biło, ale nie czułem jakiś nieprzyjemnych efektów.
Długo bierzesz tak wenle? Bo może napiszesz jakiś krótki poradnik, bo w internecie prawie nic na ten temat nie ma :)
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Rewolucja w Amsterdamie? Chcą zakazać sprzedaży marihuany turystom
Władze Amsterdamu chcą ograniczyć "turystykę narkotykową" i rozważają zakaz sprzedaży marihuany osobom bez meldunku w Holandii. Pomysł budzi jednak sprzeczne reakcje wśród polityków i przedsiębiorców.
W sieci prowadził "sklep" z narkotykami
Prowadził "sklep" na jednym z komunikatorów internetowych. Przyjmował zamówienia na narkotyki, które następnie dostarczał w wybrane miejsca, przekazując kupującym współrzędne geograficzne. Wykorzystywał również firmy kurierskie, co umożliwiało bezkontaktową dostawę narkotyków.
Dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się ze spadkiem nadmiernego spożycia alkoholu
Nowe, finansowane ze środków federalnych badanie przeprowadzone w stanie Oregon wykazało, że dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się z niższym poziomem nadmiernego spożycia alkoholu, zwłaszcza wśród osób dorosłych w wieku 21–24 lata oraz powyżej 65 roku życia.