Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 321 / 1 / 0
13 sierpnia 2025Gumijagoda pisze:
No niestety. Nie sprawdziło się to u mnie - chociaż... miesiąc przynamniej nie piłam.
'dobre i to'.

Te 5 dni w ciagu to była jakaś masakra - 13 godzin od ostatniego kieliszka i strasznie mną telepie.
Cos czuje, ze dzisiaj nie pośpię.
Wino, rum, chuj wie co jeszcze piłam, ale w pewnym momencie byłam tak najebana, ze ledwo doszłam do domu.
Brak benzo i ratuje się tylko elektrolitami.
Przejdzie dopiero za dwa dni cos tak czuje... a teraz mam piekło.

Zaufanie rodziny całkowicie strzaskane i nie do odbudowania.
Kaj ten ośrodek był?
  • 2881 / 301 / 0
20 sierpnia 2025ledzeppelin2 pisze:
Ale ile pijesz tego alkoholu ? Może jeszcze kodeine zarzucasz na to bo pamiętam że lubiłeś kodeinke i jeffy benzosy
no na przykład przez dzisiejszy cały dzień 300ml wódy i piję teraz piwo, mam jeszcze drugie i setę co pewnie pójdzie. No i to jest takie bym powiedział "na spokojnie" dziś. Benzo i opio już nie ćpam od dłuższego czasu, z tego udało mi się wyjść, ale z alko nie potrafię.
Więc się w miasto wypuszczam
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
  • 17 / 1 / 0
Przed moją osiemnastką miałem najdłuższy ciąg alkoholowy w życiu. Przez tydzień wypijałem średnio równowartość połówki. Pamiętam, że po tym wynaturzeniu przez dłuższy czas (jak na mnie wtedy) unikałem alkoholu i można powiedzieć, że od tamtego czasu jak piję to bardziej odpowiedzialnie, ale czy odpowiedzialnie to nie wiem. alko to podstępna szmata, cieszę się, że ostatnio ograniczyłem do zera i mi go nie brakuje, chociaż mam myśli nad temat tego ile już nie piłem, pytanie, czy to nie objaw alkoholizmu, chociaż ochoty żadnej na to nie mam i wręcz obrzydza mnie widok flaszek w sklepie i robi mi się smutno jak widzę ludzi kupujących małpki. Mam nadzieję (naiwną w chuj), że każdy człowiek znajdzie spokój w życiu bez tej trucizny.
-------
Jak nie zacząłeś - nie zaczynaj. Jak zacząłeś - dbaj o siebie. Wszystkiego dobrego i zdrowia każdemu życzę.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Jednorazowa dawka leku psychodelicznego zmniejsza objawy zespołu lęku uogólnionego

W prestiżowym czasopiśmie JAMA opublikowano wyniki badania klinicznego fazy 2b, które rzucają nowe światło na leczenie zespołu lęku uogólnionego (GAD – generalized anxiety disorder).

Przepisy miały ukrócić rekreacyjne stosowanie medycznych konopi. W sieci można je obejść

Jest drożej, niż przed wejściem w życie przepisów ograniczających nadużycia przy kupowaniu medycznej marihuany, ale wystawianie recept online, bez wizyty u lekarza wciąż jest możliwe. W sieci załatwienie "trawki" na "legalu" trwa kilka minut.

Marihuana tematem w Sejmie. Przyszło kluczowe pismo z rządu

Przed wyborami w 2023 r., a nawet już po nich, politycy z obozu rządzącego wyjątkowo liberalnie wypowiadali się na temat marihuany. Powstał nawet Parlamentarny Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany z głośnymi nazwiskami w składzie. Coś się jednak zmieniło. Jak informuje "Rzeczpospolita", jednoznaczne stanowisko rządu zaskoczyło wielu polityków: nie ma mowy o żadnej liberalizacji. Argumentem mają być m.in. doświadczenia innych krajów.