Pochodne kwasu lizergowego, jak na przykład LSD, czy LSA.
Więcej informacji: Lizergamidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 4 / / 0
Mam tak, że z LSD jakoś nie mogę się dogadać. Brałem dwa razy i za każdym razem to była jazda w stronę czegoś w stylu "superczłowieka" – uczucie totalnej pewności siebie, jakbym wszystko wiedział, rozumiał, widział ludzi na wylot. I właśnie przez to... kompletnie aspołeczne. Zero empatii, raczej poczucie wyższości. Zacząłem ludzi obrażać, miałem wrażenie, że czytam im w myślach i wiem lepiej, co naprawdę czują albo myślą.

Z jednej strony to uczucie jest mega – otwierające, intensywne, niesamowite. Ale z drugiej... nie ma tam w ogóle ciepła. Czuję się jakbym się emocjonalnie odłączył od świata. Może to był jakiś specyficzny czas, może moja głowa była wtedy nie do końca tam, gdzie trzeba – nie wykluczam. Ale jak na razie to nie mój psychodelik.
  • 3195 / 904 / 5
To brzmi jak pełnoprawna mania z objawami psychotycznymi, nie jak LSD.
Leczysz się na coś?
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=69736&hilit=Chef&start=170
Podziel się posiłkiem
  • 3 / / 0
Ostatnio po wielu podejsciach w koncu zdecydowalem sie na karton. Substancja została przyjęta doustnie w dawce około 100 µg. Po około 45 minutach pojawiły się pierwsze objawy działania: wzrost wrażliwości na bodźce wizualne a także niewielka synestezja (skojarzenia dźwięków z kolorami). Około 90 minut po zażyciu wystąpiło silne zaburzenie percepcji czasu (odczuwalne „rozciąganie” sekund do minut), derealizacja oraz przejściowa utrata spójności myśli — nie . Stan utrzymywał się przez ok. 8–10 godzin, dla mnie troche za długo.
  • 107 / 62 / 0
Heeeej. Zdecydowałem się zarzucić coś ciekawszego niż pusty narkotyczny haj. Niestety nie weszło – podejrzewam, że kwetiapina sprzed nocy zbiła działanie, ale czy 100 mg byłoby w stanie powstrzymać, jakby nie patrzeć, bardzo silnego agonistę 5-HT2A?

Mam trochę litu. Tak, wiem, że to byłby bardzo ryzykowny mix, z indukcją stanu padaczkowego włącznie – jakkolwiek chciałbym dowiedzieć się, czy poza zagrożeniem życia lit wnosi chociaż jeden pozytyw, by kusić los.

Jak to z tolerką? 3-5 dni to standard, ale wszystkie źródła mówią o resecie, nie za bardzo o poziomie zniesienia działania. Czy w wypadku braku efektu poznawczego (np. w wyniku antagonizmu 5-HT2A innymi substancjami) narasta tolerancja?

Przejrzałem sobie szybciutko artykuły naukowe i erowida, ale nie znalazłem jednoznacznych odpowiedzi – ale nie wszystkie pytania są oczywiste...
  • 44 / 10 / 0
Zdarza się jeszcze, że w obiegu fruwają NBOMe wciskane ludziom jako LSD bądź analogi, czy ten okres już za nami definitywnie?
  • 74 / 23 / 0
Ten okres już za nami, teraz trafić na NBOMe to raczej jak trafić szóstkę w lotto. Za czasów legalności NBOMe robiły furorę ze względu na dostępność i cenę. Od delegalizacji NBOMe spadła dostępność, co za czym idzie wzrosła cena. I w tym momencie przestało się opłacać sprzedawanie NBOMe’ów jako LSD
  • 7 / 1 / 0
Czy jest możliwe ze LSD nie działa na kogoś?
DMT, psylocybina - działa super na mnie.
z 2 źródeł miałem LSD 200ug. Testowałem je odczynnikami Ehrlisch, Hofmann, Marquis i Mecke.
Wyniki były pozytywne. Choć te odczynniki nie wykluczają analogów to jest duże pradopodobieństwo ze są ok.

Efekt - działanie po godzinie, ogólne otępienie, zero jakichkolwiek wizji. Otępenie jak bym się nawalił alkoholem, ciężko nawet skupić się na czymś by chociaż pomogło w medytaji. Niezbyt fajne uczucie, raczej nie tego sie spodziewalem po LSD. Mija po 8 godzinach, dopiero po tym czasie jest zjazd i skupienie wraca az do 12h.

pytałem AI to stwierdziło że to albo może być analog, albo dawka jest znikoma na bloterach. Testy wykazują LSD i na nie reagują, ale ilość może być zbyt małą by wywołać efekty wizualne. Więc skąd te otępienie przez 12h?

Brałem 1 bloter z 1 żródła. Drugim razem z innego żródła 1 bloter, po 1,5h zarzuciłęm drugi. Identyczne efekty.
Za trzecim razem zarzuciłem 3 blotery na raz - i również identyczna reakcja. Przez trzy próby nie doświadczyłem niczego poza tym otępieniem. Moc identyczna, nie ma zadnej różnicy czy brałem 1 czy 3 blotery.

Nie bede wysyłał blotera do labolatorium bo to nieopłacalne, w Hiszpanii wołają 90€ za test w labolatorium na dokładny skład i ilość. Więc nie wiem czy coś ze mną nie tak, czy jednak coś z tymi kartonami nie tak.
Tym bardziej że vendor legitny, działa długo i opinie ma poztytywne, ludzie piszą ze działa i towar super itd.
Nie wiem co mam o tym mysleć.
  • 1297 / 353 / 2
@eryngium
oczywiście, że może na kogoś nie działać, choćby przez sam termin >neuroróżnorodność

również mogą mieć na to wpływ zażywane leki, a nawet dieta, a raczej jej brak.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 2031 / 241 / 0
29 czerwca 2025amboralamboral pisze:
Brałem dwa razy i za każdym razem to była jazda w stronę czegoś w stylu "superczłowieka"
Brzmi jak inflacja ego, trzeba na to uważać. Każda myśl która się pojawia po LSD, nawet wgląd otoczony aurą świętości, jest tylko propozycją myślenia, którą trzeba zweryfikować. Jeśli myśli te prowadzą do nieadaptacyjnych zachowań jak w tym przypadku, rozsadnie jest potraktować je jako podejrzane i zostawić, nie chwytać się ich. To może nie byc łatwe, dlatego jeśli myśli takie pojawiają się regularnie na tripach, lepiej odpuścić substancję, może narobić bałaganu, który trzeba będzie posprzątać
  • 2004 / 492 / 0
15 września 2025eryngium pisze:
pytałem AI to stwierdziło że to albo może być analog, albo dawka jest znikoma na bloterach. Testy wykazują LSD i na nie reagują, ale ilość może być zbyt małą by wywołać efekty wizualne. Więc skąd te otępienie przez 12h?
Jeśli nie bierzesz żadnych leków typu SSRI to bardzo dziwne. Może dawka była zafałszowana, może ogólnie potrzebujesz większej.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Holenderska władza kontra zapach jointa: rekordowa kara dla plantacji!

Witajcie w kraju, gdzie marihuana jest legalna… pod warunkiem, że jej nie widać, nie słychać i – broń Boże – nie pachnie. W Hellevoetsluis, malowniczej miejscowości pachnącej dotąd głównie morzem i smażonymi frytkami, sąsiedzi od dwóch lat żyją w aromatycznej chmurze z największej w kraju plantacji konopi. Teraz sąd wziął głęboki wdech i wydał wyrok: tydzień na zamontowanie filtrów albo kara, która zaboli nawet tak wielką firmę jak CanAdelaar. Czy holenderski eksperyment z legalną trawką właśnie zamienia się w dym?

Rozpędza się nowa epidemia. Gwałtownie rośnie liczba zatruć

W 2024 r. liczba zatruć dopalaczami wzrosła aż o 40 proc. w porównaniu z rokiem 2023 – alarmuje GIS. Po niebezpieczne substancje coraz częściej sięgają także dzieci.

120 litrów pochodnych opioidów w płynie nie trafi na rynek

Policjanci z Wydziału do Walki z Przestępczością Narkotykową Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie ujawnili miejsce przechowywania nielegalnych substancji psychotropowych, zabezpieczając ogromne ilości pochodnych opioidów w płynie oraz półproduktów służących do przetwarzania środków odurzających.