Pochodne kwasu lizergowego, jak na przykład LSD, czy LSA.
Więcej informacji: Lizergamidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 4 / / 0
Mam tak, że z LSD jakoś nie mogę się dogadać. Brałem dwa razy i za każdym razem to była jazda w stronę czegoś w stylu "superczłowieka" – uczucie totalnej pewności siebie, jakbym wszystko wiedział, rozumiał, widział ludzi na wylot. I właśnie przez to... kompletnie aspołeczne. Zero empatii, raczej poczucie wyższości. Zacząłem ludzi obrażać, miałem wrażenie, że czytam im w myślach i wiem lepiej, co naprawdę czują albo myślą.

Z jednej strony to uczucie jest mega – otwierające, intensywne, niesamowite. Ale z drugiej... nie ma tam w ogóle ciepła. Czuję się jakbym się emocjonalnie odłączył od świata. Może to był jakiś specyficzny czas, może moja głowa była wtedy nie do końca tam, gdzie trzeba – nie wykluczam. Ale jak na razie to nie mój psychodelik.
  • 3180 / 896 / 5
To brzmi jak pełnoprawna mania z objawami psychotycznymi, nie jak LSD.
Leczysz się na coś?
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=69736&hilit=Chef&start=170
Podziel się posiłkiem
  • 3 / / 0
Ostatnio po wielu podejsciach w koncu zdecydowalem sie na karton. Substancja została przyjęta doustnie w dawce około 100 µg. Po około 45 minutach pojawiły się pierwsze objawy działania: wzrost wrażliwości na bodźce wizualne a także niewielka synestezja (skojarzenia dźwięków z kolorami). Około 90 minut po zażyciu wystąpiło silne zaburzenie percepcji czasu (odczuwalne „rozciąganie” sekund do minut), derealizacja oraz przejściowa utrata spójności myśli — nie . Stan utrzymywał się przez ok. 8–10 godzin, dla mnie troche za długo.
  • 101 / 59 / 0
Heeeej. Zdecydowałem się zarzucić coś ciekawszego niż pusty narkotyczny haj. Niestety nie weszło – podejrzewam, że kwetiapina sprzed nocy zbiła działanie, ale czy 100 mg byłoby w stanie powstrzymać, jakby nie patrzeć, bardzo silnego agonistę 5-HT2A?

Mam trochę litu. Tak, wiem, że to byłby bardzo ryzykowny mix, z indukcją stanu padaczkowego włącznie – jakkolwiek chciałbym dowiedzieć się, czy poza zagrożeniem życia lit wnosi chociaż jeden pozytyw, by kusić los.

Jak to z tolerką? 3-5 dni to standard, ale wszystkie źródła mówią o resecie, nie za bardzo o poziomie zniesienia działania. Czy w wypadku braku efektu poznawczego (np. w wyniku antagonizmu 5-HT2A innymi substancjami) narasta tolerancja?

Przejrzałem sobie szybciutko artykuły naukowe i erowida, ale nie znalazłem jednoznacznych odpowiedzi – ale nie wszystkie pytania są oczywiste...
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Ogromne ilości narkotyków przejęte na Śląsku. Za procederem mieli stać obywatele Ukrainy

Na ponad milion złotych oszacowana została czarnorynkowa wartość narkotyków przejętych przez mundurowych ze Śląska. W ich rękach znalazły się ponad 43 kilogramy pseudoefedryny. - Z zabezpieczonej ilości, można było uzyskać ponad 32 tysiące działek dilerskich metamfetaminy - wskazują policjanci. Za nielegalnym procederem stała 51-letnia obywatelka Ukrainy i jej 17-letni syn.

Policjant złapany z narkotykami w Kołobrzegu. Prokuratura i policja ujawniły nowe fakty

Podczas festiwalu muzyki elektronicznej w Kołobrzegu zatrzymany został 40-letni policjant z Gdańska, który miał przy sobie narkotyki. - Została uruchomiona procedura zawieszenia policjanta w czynnościach służbowych - mówi o2.pl asp. szt. Mariusz Chrzanowski, rzecznik prasowy KMP w Gdańsku.

Był twarzą lokalnej policji od wielu lat. Zwalniają go za narkotyki

Rzecznik komendy policji w Kluczborku został zatrzymany w związku z posiadaniem narkotyków, właśnie jest wydalany dyscyplinarnie ze służby - dowiedział się tvn24.pl. To kolejny w ostatnim czasie przypadek przyłapania funkcjonariusza służb mundurowych z narkotykami.