Pochodne kwasu lizergowego, jak na przykład LSD, czy LSA.
Więcej informacji: Lizergamidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 4 / / 0
Mam tak, że z LSD jakoś nie mogę się dogadać. Brałem dwa razy i za każdym razem to była jazda w stronę czegoś w stylu "superczłowieka" – uczucie totalnej pewności siebie, jakbym wszystko wiedział, rozumiał, widział ludzi na wylot. I właśnie przez to... kompletnie aspołeczne. Zero empatii, raczej poczucie wyższości. Zacząłem ludzi obrażać, miałem wrażenie, że czytam im w myślach i wiem lepiej, co naprawdę czują albo myślą.

Z jednej strony to uczucie jest mega – otwierające, intensywne, niesamowite. Ale z drugiej... nie ma tam w ogóle ciepła. Czuję się jakbym się emocjonalnie odłączył od świata. Może to był jakiś specyficzny czas, może moja głowa była wtedy nie do końca tam, gdzie trzeba – nie wykluczam. Ale jak na razie to nie mój psychodelik.
  • 3177 / 888 / 5
To brzmi jak pełnoprawna mania z objawami psychotycznymi, nie jak LSD.
Leczysz się na coś?
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=69736&hilit=Chef&start=170
Podziel się posiłkiem
  • 3 / / 0
Ostatnio po wielu podejsciach w koncu zdecydowalem sie na karton. Substancja została przyjęta doustnie w dawce około 100 µg. Po około 45 minutach pojawiły się pierwsze objawy działania: wzrost wrażliwości na bodźce wizualne a także niewielka synestezja (skojarzenia dźwięków z kolorami). Około 90 minut po zażyciu wystąpiło silne zaburzenie percepcji czasu (odczuwalne „rozciąganie” sekund do minut), derealizacja oraz przejściowa utrata spójności myśli — nie . Stan utrzymywał się przez ok. 8–10 godzin, dla mnie troche za długo.
ODPOWIEDZ
Newsy
Używanie marihuany znacznie zwiększa ryzyko śmierci. „Byli młodzi i nie mieli wcześniejszych chorób

Regularne używanie marihuany może niemal podwoić ryzyko śmierci z powodu chorób sercowo-naczyniowych – wynika z najnowszej metaanalizy danych medycznych obejmujących blisko 200 milionów osób w wieku od 19 do 59 lat. Niepokoi fakt, że dotyczy ono również młodych osób, które do tej pory uważano za mniej narażone na takie zagrożenia.

CBŚP z Łodzi zlikwidowało dwa laboratoria syntetycznych narkotyków

Zgarnęli klofedron o wartości ponad 25 mln PLN.

Stan opublikował raport o spożyciu marihuany. Niemal 15 proc. nowojorczyków zażywa ją regularnie

Tylko 14,7 proc. dorosłych nowojorczyków regularnie spożywa konopie indyjskie – zgodnie z najnowszym raportem stanowego Departamentu Zdrowia. Najwyższy odsetek korzystających z marihuany w dowolnej formie występuje u osób w wieku 21-24 lat. Z raportu wynika ponadto, że większą tendencję do zażywania konopi mają osoby, które jednocześnie nadużywają innych używek.