Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
Tak, wiem, ale szukam czegokolwiek, co mogłoby mi pomóc z objawami odstawiennymi... Nie wiem, co złego zrobiłam przy odstawce w lipcu, odczekałam 2 tyg od poprzedniej odstawki, obcięłam jak zawsze o 0,25 mg i mnie zamurowało. Te objawy odstawienne utrzymują się DO TERAZ pomimo, że podniosłam dawkę dzienna o 0,50 mg! Nie wiem, jak wytrzymam jutrzejszy dzień, widać po mnie, że jest coś ze mną nie tak, cała się trzęsę, mam szczękościsk... Stwierdziłam, że jeżeli będę chciała odstawiać benzo, to skieruje się na detoks szpitalny. Mam dość. Chciałabym popracować jednak ale nie wiem czy się nadaje do pracy w tym stanie... Proszę o jakiekolwiek wskazówki...
  • 1269 / 344 / 2
@innocentka klonidyna to protip.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 3 / / 0
@Merx niestety, ale klonidyny nie mam w swojej apteczce. Mam propranolol i hydroksyzynę z innych uspokajaczy. Propranolol niestety nie działa tak jak powinien, zresztą boje się brać większych dawek niż 30 mg ze względu na możliwość wystąpienia mocnego efektu sedatywnego, podobnie z hydroksyzyna.
Niestety, ale wróciłam do dawki z lipca, z której rozpoczynałam szybkie odstawianie, jest ona podzielona na trzy dawki w dzień po 0.75 mg (plus egzysta po 225 mg i 225 mg rano, bez zmian). Nie jestem z siebie dumna, wręcz przeciwnie... Ten powrót uświadomił mi jak bardzo jestem uzależniona od benzogówna. Sama sobie nie poradzę...
  • 1269 / 344 / 2
@innocentka to wyłącznie Twój wybór czy masz lub nie i czy wrócisz do zapętlonego koła i pułapki zwanej swoją bańką komfortu psychicznego i wyłącznie, to Ty możesz podjąć krok czy z tego wyjść, czy nie.
Oczywiście pisząc tutaj o tym, to jest już jakiś krok - szukasz wiedzy jak 'w praktyce' z tego wyjść.
Jeśli nie masz problemu z skołowaniem takich rzeczy jak hyroksyzyna, alpra, propranolol, to również z klonidyną nie będziesz mieć tego problemu.
Każdy dobry, podkreślam DOBRY lekarz Ci ją wypisze, jeszcze w dodatku jak wspomnisz, że ma Cię wspomóc przy rzucaniu substancji x.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
ODPOWIEDZ
Newsy
Nasi sąsiedzi legalizują marihuanę. Do 100 gramów na własny użytek

Czechy przygotowują się do ważnych zmian w swoich przepisach dotyczących marihuany. Od 1 stycznia 2026 roku będzie tam legalne posiadanie do 100 gramów marihuany oraz uprawa do trzech roślin konopi na własny użytek. Dzięki temu, Czechy staną się drugim krajem w Unii Europejskiej, który zdecydował się na takie rozwiązania.

Tysiące nielegalnych roślin konopi indyjskich usunięte z popularnego parku narodowego

W mediach pojawiła się niedawno informacja o likwidacji gigantycznej, nielegalnej plantacji marihuany w sercu Parku Narodowego Sekwoi. Dla wielu to kolejny „dowód” na szkodliwość konopi. Ale dla nas [społeczności FaktyKonopne.pl], ta historia jest czymś zupełnie innym. To potężny dowód na to, jak destrukcyjny jest czarny rynek i dlaczego tak bardzo potrzebujemy świadomej, legalnej i w pełni regulowanej branży.

Próbowała przemycić 1,4 kg kokainy w seks-zabawce. Grozi jej kara śmierci

42-letnia obywatelka Peru próbowała wwieźć na wyspę Bali ogromną ilość kokainy oraz tabletki ecstasy, ukrywając je w wyjątkowo nietypowy sposób. Kobieta została zatrzymana przez służby, jeżeli zostanie uznana za winną, może jej grozić nawet kara śmierci.