Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 49 / 7 / 0
tak - perła mocne - trzyma poziom, podobnie - perła chmielowe, natomiast za perłą export - nigdy jakoś nie przepadałem
  • 43 / 3 / 0
@NonNomen szczerze mówiąc to perła mocna to jedno z lepszych piw właśnie takich mocniejszych które miałem okazję pić.
  • 1057 / 92 / 0
Z tą Perełką Mocniejszą to mam tak, że dość gładko mi się ją pije. Może nawet za dobrze wchodzi. Ze względu na wyższą zawartość etanolu kolejnego poranka często męczy mnie ból głowy:P
  • 3497 / 742 / 9
Klątwa Czarnej Perły.
Uwaga! Użytkownik Zgienty jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 91 / 16 / 0
jak perełka to zdecydowanie export a a nie chmiel 💪 ostatnio próbowałem perŁAŁ - z amerykańskimi chmielami, całkiem spoko piwko na letni dzień, orzeźwiające i czuć posmak cytrusów jak w IPA czy APA
  • 4478 / 712 / 2198
Nie wiem co ma Perła do krafta, ale ja kiedyś na krafty nie szczędziłem. :)

Wchodziłem do sklepu z kraftowymi piwami i potrafiłem 100zl wydać tylko na 10 piw. Był to dla mnie swoistego rodzaju "rytułał", że raz w miesiącu zaopatrywałem się w nowe piwa i smakowałem. To były świetne czasy. A sklep był wypełniony po brzegi różnymi cudami. Od ciemnych mocnych (po 10-12%), do jasnych leciutkich.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 2095 / 514 / 0
29 kwietnia 2024roolth pisze:
@NonNomen szczerze mówiąc to perła mocna to jedno z lepszych piw właśnie takich mocniejszych które miałem okazję pić.
Małe doświadczenie mam z mocnymi piwami, ale kiedyś bardzo mi podchodził Triple Blond od Cornelius. Jescze to piwo było takie 300 ml, więc idalne do picia w plenerze bo można szybko sobie było machnąć.
  • 3 / / 0
A próbowaliście ten nowy hard garage 8% Berry, fioletowy, na zimno wchodzi jsk radlerek, a kopie juz ładnie
  • 781 / 120 / 0
trochę śmieszne że w "wątku smakosza" ludzie opisują wrażenia z picia koncernowych szczochów za to w wątku pt. "piwo" jest więcej informacji o dobrym piwie, ogólnie mam wrażenie, że każdy postujący tutaj sobie bekę kręci

p.s. jak widzę w marketach te kurwa radlery strong i mikstury energy drinków z piwem to mi na oczy wjeżdża idiokracja i dystopia, ale to pewnie starość i piwny elitytyzm przemawia
pies zjadł mi chleb, pierdolnę sobie w łeb
  • 1532 / 395 / 13
08 sierpnia 2025Rednose23 pisze:
A próbowaliście ten nowy hard garage 8% Berry, fioletowy, na zimno wchodzi jsk radlerek, a kopie juz ładnie
spróbowałem tylko i wyłącznie bo był w żabie na promce… imho lepiej wlać soku porzeczkowego do mocnej tatry :patrzy:
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"

Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.

Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.