Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1631 / 260 / 0
@AngelSentinel brałem amisulpryd w 2013 kiedy nie robiłem nic poza ćpaniem stymulantów i było mi zajebiście. Z tym że to było tylko 200 mg, ale uważam że ta dawka pomogła mi uniknąć poważniejszych konsekwencji brania ogromnych ilości prawie non stop. Teraz biorę 400 mg sulpirydu i takie A-PVP robi robotę, chociaż myślę że bez tego leku byłoby jednak lepiej choć bardziej niebezpiecznie.
  • 1008 / 273 / 0
20 czerwca 2025alelota pisze:
Jeśli zależy mi na działaniu aktywizującym, to co ile dorzucać?
Zacznij od 50mg i ewentualnie po 50, aż dojdziesz max do 200 dziennie.

@zburzony

Tak, bo te dwa leki są właśnie przeznaczone m. in. do takich schiz po ćpaniu, tudzież chlaniu. Ja też sulpi stosowałem parę lat temu równolegle z maczanami i na zjazdach ten lek ratował mi życie z uwagi na to, że schizy od maczan w miarę postępu uzależnienia są coraz bardziej nie do zniesienia. W przypadku ketonów też wyrównuje fajnie dopaminkę, jak zniszczymy sobie nimi głowę.
  • 1631 / 260 / 0
@GermanskiOprawca to dobrze się składa bo biorę aktualnie 400 mg sulpirydu. Myślisz że jeśli wezmę po nocce ketonowej większą dawkę to będę spokojniejszy, bardziej normalny z zewnątrz?
  • 1008 / 273 / 0
@zburzony

Mysle, że to już będzie wystarczająco.

Mnie potrafiły ratować psychicznie już dawki 50mg, aczkolwiek miałem jeszcze do tego karbamazepinke przepisaną 200mg i to jest właśnie bardzo dobry mix na ćpuńskie schizy i powrót do normalności.
  • 4 / / 0
Witam. Czy amisulpryd w niskich dawkach pobudza do działania tylko psychicznie tzn. ogarnięcie, jasność myślenia, koncentracja bez pobudzenia fizycznego, bez podniesionego pulsu takiego jak np. po modafinilu lub amfetamine ? Proszę o informacje
Ostatnio zmieniony 06 sierpnia 2025 przez JestMiWstyd, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 19 / 9 / 0
Tak, bez.
  • 1631 / 260 / 0
Amisulpryd tak samo jak sulpiryd pobudza, również na krótko tylko. Chociaż na mnie wcale nie zadziałał aktywizująco jednak w dawce 200 mg bardzo fajnie wyciszył i uspokoił bez żadnej sedacji.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Właściciele sklepów z marihuaną pozywają stan. Urzędnicy pomylili się przyznając im licencję

Grupa kilkunastu punktów sprzedaży marihuany w Nowym Jorku wniosła w piątek pozew przeciwko stanowi. Właściciele domagają się uznania, że lokalizacje ich sklepów są zgodne z prawem pomimo błędu urzędników, którzy przyznali, że przez lata źle interpretowali przepisy dotyczące minimalnej odległości od szkół. Sprawa trafiła do stanowego sądu najwyższego w Albany.

Zatrzymano oficera żandarmerii który kierował gangiem handlującym heroiną!

Policja w Portugalii zarekwirowała 1,5 tony kokainy od międzynarodowej grupy przestępczej, którą kierował kapitan żandarmerii z Porto.

Marihuanoholik – nowa definicja dla nowego języka debaty o uzależnieniu

W świecie, w którym alkoholik nie jest „ćpunem”, tylko „osobą z chorobą alkoholową”, a osoby uzależnione od leków otrzymują wsparcie zamiast pogardy i aresztów – czas również na zmianę języka wokół marihuany, która prędzej niż później zostanie w Polsce zdepenalizowana. Dlatego proponujemy wprowadzenie nienaukowego terminu „marihuanoholik” – jako neutralnego określenia osoby, która straciła kontrolę nad swoim używaniem marihuany i odczuwa tego konsekwencje w codziennym życiu. Zaznaczamy, że definicja ta nie ma zastąpić klasyfikacji medycznej, a jedynie usunąć stygmantyzację.