Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1661 / 268 / 0
@AngelSentinel brałem amisulpryd w 2013 kiedy nie robiłem nic poza ćpaniem stymulantów i było mi zajebiście. Z tym że to było tylko 200 mg, ale uważam że ta dawka pomogła mi uniknąć poważniejszych konsekwencji brania ogromnych ilości prawie non stop. Teraz biorę 400 mg sulpirydu i takie A-PVP robi robotę, chociaż myślę że bez tego leku byłoby jednak lepiej choć bardziej niebezpiecznie.
  • 1013 / 273 / 0
20 czerwca 2025alelota pisze:
Jeśli zależy mi na działaniu aktywizującym, to co ile dorzucać?
Zacznij od 50mg i ewentualnie po 50, aż dojdziesz max do 200 dziennie.

@zburzony

Tak, bo te dwa leki są właśnie przeznaczone m. in. do takich schiz po ćpaniu, tudzież chlaniu. Ja też sulpi stosowałem parę lat temu równolegle z maczanami i na zjazdach ten lek ratował mi życie z uwagi na to, że schizy od maczan w miarę postępu uzależnienia są coraz bardziej nie do zniesienia. W przypadku ketonów też wyrównuje fajnie dopaminkę, jak zniszczymy sobie nimi głowę.
  • 1661 / 268 / 0
@GermanskiOprawca to dobrze się składa bo biorę aktualnie 400 mg sulpirydu. Myślisz że jeśli wezmę po nocce ketonowej większą dawkę to będę spokojniejszy, bardziej normalny z zewnątrz?
  • 1013 / 273 / 0
@zburzony

Mysle, że to już będzie wystarczająco.

Mnie potrafiły ratować psychicznie już dawki 50mg, aczkolwiek miałem jeszcze do tego karbamazepinke przepisaną 200mg i to jest właśnie bardzo dobry mix na ćpuńskie schizy i powrót do normalności.
  • 4 / / 0
Witam. Czy amisulpryd w niskich dawkach pobudza do działania tylko psychicznie tzn. ogarnięcie, jasność myślenia, koncentracja bez pobudzenia fizycznego, bez podniesionego pulsu takiego jak np. po modafinilu lub amfetamine ? Proszę o informacje
Ostatnio zmieniony 06 sierpnia 2025 przez JestMiWstyd, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 19 / 11 / 0
Tak, bez.
  • 1661 / 268 / 0
Amisulpryd tak samo jak sulpiryd pobudza, również na krótko tylko. Chociaż na mnie wcale nie zadziałał aktywizująco jednak w dawce 200 mg bardzo fajnie wyciszył i uspokoił bez żadnej sedacji.
  • 665 / 173 / 0
Dosyć długo działa. Pełne działanie to około 8-12h i drugie tyle czasu półtrwania.
Z początku nawet niskie dawki mogą lekko usypiać, ten efekt ustępuje po tygodniu gdy mózg się dostroi.
ODPOWIEDZ
Newsy
Niemowlę pod wpływem kokainy. Szokujące odkrycie na terenie ogródków działkowych

Krakowscy policjanci od dłuższego czasu rozpracowywali grupy wyłudzające pieniądze od starszych osób metodą "na legendę". Przestępcy podszywali się pod funkcjonariuszy lub pracowników instytucji publicznych, by zdobyć zaufanie swoich ofiar.

Jak starzeć się wolniej? Odpowiedź tkwi w... grzybach halucynogennych

Badacze z Uniwersytetu Emory w stanie Georgia odkryli zaskakujące właściwości psylocyny – aktywnego metabolitu psylocybiny – które mogą mieć wpływ na spowolnienie procesów starzenia.

W sieci prowadził "sklep" z narkotykami

Prowadził "sklep" na jednym z komunikatorów internetowych. Przyjmował zamówienia na narkotyki, które następnie dostarczał w wybrane miejsca, przekazując kupującym współrzędne geograficzne. Wykorzystywał również firmy kurierskie, co umożliwiało bezkontaktową dostawę narkotyków.