Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1675 / 270 / 0
@AngelSentinel brałem amisulpryd w 2013 kiedy nie robiłem nic poza ćpaniem stymulantów i było mi zajebiście. Z tym że to było tylko 200 mg, ale uważam że ta dawka pomogła mi uniknąć poważniejszych konsekwencji brania ogromnych ilości prawie non stop. Teraz biorę 400 mg sulpirydu i takie A-PVP robi robotę, chociaż myślę że bez tego leku byłoby jednak lepiej choć bardziej niebezpiecznie.
  • 1029 / 273 / 0
20 czerwca 2025alelota pisze:
Jeśli zależy mi na działaniu aktywizującym, to co ile dorzucać?
Zacznij od 50mg i ewentualnie po 50, aż dojdziesz max do 200 dziennie.

@zburzony

Tak, bo te dwa leki są właśnie przeznaczone m. in. do takich schiz po ćpaniu, tudzież chlaniu. Ja też sulpi stosowałem parę lat temu równolegle z maczanami i na zjazdach ten lek ratował mi życie z uwagi na to, że schizy od maczan w miarę postępu uzależnienia są coraz bardziej nie do zniesienia. W przypadku ketonów też wyrównuje fajnie dopaminkę, jak zniszczymy sobie nimi głowę.
  • 1675 / 270 / 0
@GermanskiOprawca to dobrze się składa bo biorę aktualnie 400 mg sulpirydu. Myślisz że jeśli wezmę po nocce ketonowej większą dawkę to będę spokojniejszy, bardziej normalny z zewnątrz?
  • 1029 / 273 / 0
@zburzony

Mysle, że to już będzie wystarczająco.

Mnie potrafiły ratować psychicznie już dawki 50mg, aczkolwiek miałem jeszcze do tego karbamazepinke przepisaną 200mg i to jest właśnie bardzo dobry mix na ćpuńskie schizy i powrót do normalności.
  • 6 / / 0
Witam. Czy amisulpryd w niskich dawkach pobudza do działania tylko psychicznie tzn. ogarnięcie, jasność myślenia, koncentracja bez pobudzenia fizycznego, bez podniesionego pulsu takiego jak np. po modafinilu lub amfetamine ? Proszę o informacje
Ostatnio zmieniony 06 sierpnia 2025 przez JestMiWstyd, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 19 / 11 / 0
Tak, bez.
  • 1675 / 270 / 0
Amisulpryd tak samo jak sulpiryd pobudza, również na krótko tylko. Chociaż na mnie wcale nie zadziałał aktywizująco jednak w dawce 200 mg bardzo fajnie wyciszył i uspokoił bez żadnej sedacji.
  • 665 / 173 / 0
Dosyć długo działa. Pełne działanie to około 8-12h i drugie tyle czasu półtrwania.
Z początku nawet niskie dawki mogą lekko usypiać, ten efekt ustępuje po tygodniu gdy mózg się dostroi.
  • 7 / / 0
Planuję zamienić 2 mg risperidonu na amisulprid. Już w miarę doszedłem do siebie po wykańczającym ciągu na stimach. Ale nadal potrzebuję chemicznej powłoki która to chroni przed wszystkim co jest na zewnątrz i daje możliwość uporządkowania tego co jest w środku. Stawiam na amisulprid bo ma mniej efektów ubocznych. Ponad to w ilości 200 działa aktywizująco i jednocześnie stabilizująco . Mam nadzieję że pomoże uporządkować resztki po ciężkiej pizdzie. Dzieki niemu czuję że mam lepszy wgląd w to co się dzieje w rzeczywistości, nie jest tak ostry jak risperidon i nie zakrzywia percepcji.
  • 6 / / 0
Witam. Biorę amisulpryd 100 mg, uspokaja natrętne myśli, nie analizuję już aż tak wszystkiego ale niestety nie daje napędu i motywacji. Chciałbym dorzucić do tego bupropion. Brał ktoś te dwa leki jednocześnie ? Czy są jakieś interakcje ?
ODPOWIEDZ
Newsy
"Zielone kliniki" w Polsce do likwidacji. Chcą zmian przepisów ws. marihuany

Do Ministerstwa Zdrowia skierowano pismo z prośbą o niezbędne działania dotyczące zasad ordynacji produktów leczniczych z konopi innych niż włókniste. - Projektowane przepisy stanowią odpowiedź na obserwowany w praktyce proceder komercjalizacji procederu ordynacji produktów konopnych poprzez masowe powstawanie tzw. zielonych klinik - wskazał petytor.

Złagodzony wyrok za przemyt narkotyków. „To od pana zależy, czy skorzysta z tej szansy”

Półtora roku więzienia za przemyt trzech kilogramów narkotyków z Holandii do Polski. W kwietniu tego roku w mieszkaniu Tomasza M. z Lęborka znaleziono duże ilości różnego rodzaju środków odurzających. Sąd Okręgowy w Słupsku zdecydował się na złagodzenie kary dla 37-latka.

Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany zawiesza prace

Rok temu politycy obozu rządzącego ogłosili wielki, historyczny projekt: pierwszy w Polsce Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany. Miało być nowocześnie, postępowo, europejsko. Miał być projekt, miał być progres, miało być „po wyborach ruszamy pełną parą”.