Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 17 / 2 / 0
Ja sobie zrzuciłam dziś dwa duże opakowania czyli 32 tabletki razy 15 mg tj około 480mg kodeiny z thiocodin tabletek.

kodeina ma to do siebie, że jak majka jest bardzo kapryśna. Ale p bolowo? Może raczej na grypę ale przeciwbólowo jeszcze nie słyszałam nie wydaje mi się.
  • 423 / 165 / 0
@dariamiereszynska to źle Ci się wydaje bo oczywiście że kodeina jest stosowana p/bólowo i są preparaty p/bólowe z dodatkiem kodeiny (sztuk 4), jeden nawet bez recepty (nazw nie będę podawać żeby nie robić reklamy). Stosowane np. w bólach zębów, bolesnym miesiączkowaniu i paru innych przypadkach.
  • 2655 / 559 / 0
@dariamiereszynska Owszem kodeina przeciwbólowo wykazuje kompleksowe działanie. Np. Antidol poza działaniem zgodnym z marketingiem działa też na ból egzystencjonalny. Szkoda że większość innych leków nie zawiera takiego bonusu %-D
19 lutego 2025london5 pisze:
Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
  • 26 / 1 / 0
28 lipca 2025ladyinnaightmares pisze:
są preparaty p/bólowe z dodatkiem kodeiny (sztuk 4), jeden nawet bez recepty (nazw nie będę podawać żeby nie robić reklamy).
Jeśli nie złapałam sarkazmu to daj znać, ale na tym forum raczej nie warto nie-reklamować nazw w obawie że ktoś zaćpa 😆

I z tego co kojarzę są minimum dwa przeciwbólowe bez recepty, Antidol i Solpadeine.
  • 423 / 165 / 0
@ThrowawayReddi ano tak zapomniałam o Antku ;) to są dwa xD
I regulamin zabrania podawania nazw handlowych ;)
  • 1693 / 565 / 0
Nie jest normalne bo wydarzyło się tylko raz na ponad 1000 grzań i wiem jak obie substancje działają, zresztą miałem wysoką tolerkę wtedy. Te 100 mg majki w porównaniu podałem jako bez tolerki, w praktyce wtedy te 240 mg kodeiny zgrzało mnie mocniej niż 250 majki na takiej samej tolerce kiedyś. To był jakiś ewenement, nie umiem tego do dziś wyjaśnić. Pisałem o tym kilkanaście stron wcześniej chyba jak się wydarzyło, ale nie mogę znaleźć. Byłem ujebany ponad 12 godzin, jak minęła doba to nadal czułem efekty. Nigdy wcześniej ani później żadna dawka, większa czy mniejsza, nawet sporo większa z ekstrakcji nie ujebała mnie tak jak wtedy te 240 z kaszlodynu. Nie brałem nic innego owego dnia, innych czynników też nie było. Po prostu jakieś niecodzienne procesy metaboliczne musiały zajść albo przy produkcji T cos się jebło i praktyczna dawka w tej jednej paczce była kilka razy wyższa. Jak to przeżyłem to pisałem że psychologia pewnie dużo zagrała, bo sobie wmówiłem, że to ostatni raz ever i już nigdy więcej i pewnie dlatego tak zgrzało żebym znowu za tym uczuciem gonił. Pamiętam też przecież pierwsze razy z kodeiną jak jeszcze działała spoko i nie było nawet w 1/4 tak mocno i tak długo nigdy.

@ladyinnaightmares a Nurofen Plus? Również przeciwbólowy oficjalnie a poza tym do ekstrakcji lepszy od Antka. Poza tym jest więcej preparatów bez recepty.
  • 17 / 2 / 0
Z Anticol 15 to ten lek co chyba przelewa się masę tabletkową w słoiku przez ręcznik papierowy aby otrzymać czystą kodeinę? A tak to nasz słynny Antek xD

Ale teraz chyba jest drogi 20,99zl najtaniej na Ceneo z darmową dostawą.

Ja tam i tak jem raz na ruski rok przegryze kilka thioco i zapiję maślanką jest gites

Osobiście aż nabrałam smaki na czystą kode ten smak Antka nie zapomina się na całe życie
  • 315 / 90 / 0
Wydaje mi sie i w sumie moge sprawdzic choc chwilowo dalem sobie spokoj z opio bo juz troche to Urobosa przypominalo, ze najprostsza - aczkolwiek nie wiem czy najbardziej wydajna bylaby extrakcja z neoazariny. zimna woda, bo po co ci laktoza w nadmiarze a skladnik ziolowy powinnien pozostac jako odpad na filtrze.

PS w odroznieniu od antka masz duzo wieksza kontrole na zawartoscia paracetamolu, o ile potrzebujesz go dolozyc dla synergicznego dzialania p-bolowego, a lepiej sprawdzaja ci sie odwrotne proporcje niz w antidolu tj wiecej kodeiny mniej paracetamolu.

Tymek - obstawialbym nie tyle extra zawartosc kodeiny co nadmiar CYP2D6 przy skrajnym niedoborze 3A4. Sam nadmiar poskutkowalby efektem sufitowym na skutek "zuzycia" odp enzymow. Alternatywnie moglo powstac wystarczajaco duzo Hydrokodonu aczkolwiek tego mechanizmu nie umiem ci od reki teraz wytlumaczyc.

Niemniej jesli cie to interesuje sluze obszerna kniga o CYP450 i enzymach z tej grupy - jak cos pisz priv podesle link.
  • 316 / 40 / 0
Ciekawa dyskusja, ale myślę, że kapitał farmaceutyczny załatwi sprawę. Grupa docelowa, to starsze panie i rodzice a nie kodojady eh xd, ale od siebie dodam, że mam nadzieję, że nie wprowadza na receptę. Inaczej prawdopodobnie wjebalbym się w oxykodon albo benzo.

Co do syropów/roztworów wodnych działają szybciej i trochę mocniej, jakby więcej się przerabiało w morfinę, ale nie chce gadać głupot. Dla mnie i myślę, że dla większości też dawka 300-400mg na raz, to jest max który mogą przerobić enzymy. Po 360 mi najlepiej a 480, to wkurw, że więcej wziąłeś a tu chuj. Ale, jak doceniłem kodeinę i jej działanie, to nawet mała paczka fajnie zrobi czasami %-D

Chciałem też pozdrowić dziewczynę z NGR (skrót dzielnicy) której nie chcieli sprzedać kody, bo miała 16lat i mama musiała iść załatwić, więc coś tam zaczynają ogólnie sprawdzać te dowody, oczywiście ja po tej pani poprosiłem o antidol xd. Mnie też, jak zgolę brodę pytają o dowód, bo wyglądam wtedy na 16 hehe.
Jeszcze trzeba jutro już wstać na czysto i zacząć ogarniać te szare życie. Kiedyś mnie wykończą te kobiety eh

Oraz pozdrawiam (może nawet ta sama osoba) autora/autorkę z mojej ośki poniższych zdjęć. Zapraszam na syropek, posłuchamy lil peepa i wyjaśnię parę zasad %-D
IMG_20250723_173659669_MFNR.jpg
IMG_20250723_173753226_MFNR.jpg
IMG_20250723_173810312_MFNR.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ODPOWIEDZ
Newsy
Nie wiedzieli, że zatrzymują kolegę. Pijany policjant szalał na hulajnodze

Już jego „styl jazdy” zwracał uwagę, ale okazało się, że to dopiero początek problemów mężczyzny. Policjanci z Gniezna zatrzymali kierowcę hulajnogi. Miłośnik szaleństw na elektrycznym jednośladzie nie tylko był pijany, ale też miał przy sobie narkotyki. Lekkomyślny kierowca to... policjant.

Depenalizacja marihuany w Polsce już wkrótce? „Projekt jest już gotowy”

Czy jeszcze w tym roku w Polsce marihuana zostanie zdepenalizowana? Jak dowiedział się reporter RMF FM, poselski projekt ustawy jest już gotowy. Teraz jego autorzy szukają poparcia w innych klubach parlamentarnych.

Polacy robią to w samotności. W domach, nie na imprezach. A królowa jest tylko jedna

Coraz częściej używamy substancji psychoaktywnych w samotności. Szczególnie popalamy. I nie chodzi rzecz jasna o papierosy dostępne w kiosku. O czym to świadczy? – O tym, że te substancje są wykorzystywane do regulacji emocji, takich jak lęk, smutek czy napięcie – dr Gniewko Więckiewicz, psychiatra ze Śląskiego Uniwersytetu Medycznego komentuje wyniki raportu PolDrugs 2025.