Luźne dyskusje na temat opioidów. Posty napisane w tym dziale nie sumują się do licznika postów.
Jak uniknąć publicznych noddów i ćpuńskiej dekonspiracji
Pijąc kawę/energetyki
62
13%
Zażywając stymulanty
36
8%
Próbując na siłę trzymać otwarte oczy i prostą postawę
23
5%
Polewając się zimną wodą
5
1%
Sprawiając sobie ból
9
2%
Uprawiając sport
25
5%
Tłumacząc się zmęczeniem/lekami przysypiać na legalu
107
22%
Nie wychodząc z domu
167
35%
Dużo mówiąc
10
2%
Wykonując dużo ruchów i mrugnięć
8
2%
Żując gumę
16
3%
Inne
10
2%

Liczba głosów: 478

ODPOWIEDZ
  • 111 / 6 / 0
No to fakt, że trzeba rozruszać, przez wielu zauważony.... Sprzyja to waleniu w ciągu... Ciekawe czy można to ominąć wrzucając 100-150 mg rano/po robocie i 200-300-więcej na wieczór.
  • 290 / 86 / 0
Logiczniej byloby doszukiwac przyczyn tego zjawiska w szlaku metabolicznym np poziomach enzymow, a nie w receptorach, przeciez receptory sa i tak stymulowane przez endorfiny.

Pomysl z mala dawka i dobiciem reszty pozniej wydaje sie miec sporo sensu
  • 5114 / 886 / 0
Masz rację. Chodziło mi o zdolność do metabolizowania wątroby
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 1632 / 556 / 0
Chcecie protipa nowego jak wzmocnić kodeinę, którego jeszcze nie ma w poradniku? Jak sprawicie, że się uśmiechnę, to Wam napiszę 🥰
  • 3237 / 550 / 0
Ja odkąd przeszedłem na antidol to wrzucając okazyjnie nawet po przerwach kilku tygodniowych działanie jest nie dość że prawie natychmiastowe to peak trwa dłużej. Fakt jednak że z dawki poniżej 600mg nie zjem chyba nigdy znając pełny potencjal kodeiny, w sensie zażywając doraźnie, albo 0 albo 600 minimum. Do skręta nie dopuszczam już od paru lat.

Wiadomo że tolerancja pewnie rośnie równie szybko ale mam pewne obawy że przerobienie antka kolo 900mg w zimnej wodzie i filtrze i tak wystawia wątrobę na niebezpieczna walke, chociaż może sobie wkręcam. Przynajmniej mnie to hamuje przed częstym braniem.

Nie wyobrażam sobie już natomiast żreć thiocodinu, ten sulfogwajakol robi mega syf w jelitach, sranie krwią, do tego dziadostwo dłuzej się wkręca co zwiększa szanse na kapryśność i nieudany trip.

Po za tymi wszystkimi wadami, czasami mi się zdarza bardzo silne spanie dzień po, potrafię kilkanaście godzin spać w bardzo nieprzyjemnym osłabionym stanie.

Nie było tak 10 lat temu, widocznie kichy coraz słabsze. Ale przyrzekam że od 5 lat nie miałem skreta bo zanim wejdę ciąg wiele innych czynników mnie skutecznie zniechęci. Chyba tylko klarowna medyczna morfina by mi mogła zagrozić w tej kwestii.

Uzależnienie psychiczne zostaje i tak na całe życie wiec czy długie przerwy czy nie, wiadomo jak jest.
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 111 / 6 / 0
Uzależnienie (a raczej miłość) od opiatów zostaje do końca życia, uzależnienie od stimów do końca worka. Z tego co wiem morfina jest bardziej senna od maku/kody/opium. Wiadomo histamina i tebaina. Sam nie lubie latać jak głupek po aptekach, może sobie kupie listek mst200 i obcinak do tabletek... Najwyżej dodam ciut alfy albo nepa...
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Belgia: Rozbito gang przemytników kokainy

Policja rozbiła dużą grupę kokainową działającą w Belgii. Przemytnicy przywozili narkotyki z Ghany i Dominikany przez lotnisko w Brukseli. Następnie, przez port w Antwerpii, narkotyki były wysyłane za granicę. Niektórzy podejrzani spotykali się regularnie w barze shisha w Vilvoorde (Brabancja Flamandzka), aby omawiać swoje interesy.

Leki na ADHD i medyczna marihuana a testy drogowe. Czy testy rozpoznają źródło substancji?

Czy zażycie niektórych leków może skutkować oskarżeniem o prowadzenie pojazdu pod wpływem narkotyków? Zastępca Rzecznika Praw Obywatelskich, Stanisław Trociuk, zwrócił się do Komendanta Głównego Policji z pytaniem, czy używane przez funkcjonariuszy testy narkotykowe potrafią rozróżnić substancje aktywne od leczniczych. Odpowiedź Policji nie rozwiewa wszystkich wątpliwości – zwłaszcza w kontekście leczenia ADHD czy terapii z wykorzystaniem medycznej marihuany.

Trzech mężczyzn oskarżonych o przemyt kokainy promem Norræna

Trzej mężczyźni w wieku 60–70 lat zostali oskarżeni o próbę przemytu ponad trzech kilogramów kokainy z Hiszpanii do Islandii promem Norræna. Grozi im do 12 lat więzienia.