...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 267 / 65 / 0
Przecież pregabalina tłumi wszelkie nadpobudliwość nerwowe w końcu to bloker kanałów jonowych.
and its going to suck.
It's not going to be fun.
  • 14 / / 0
A czy ktoś wie jak wzmocnić działanie przeciwbólowe pregabaliny? O ile radze sobie z problemem zejścia z Tramalu to ból pleców nie daje mi normalnie żyć. Nie wiadomo czy to komponenta neuropatyczna tego bólu czy inna, ale pregabalina na ten ból chyba nie działa, NLZP ani tyle, opioidów nie chcę więcej widzieć i co tu k... zrobić. Jedyne co pomaga to alpra, ale nie mogę jej walić bo wpadne z tramadolu w benzo.
  • 267 / 65 / 0
alprazolam pomaga ci na ból pleców coś pieprzysz. Trzeba się zastanowić skąd ten ból i co dokładnie boli.
and its going to suck.
It's not going to be fun.
  • 14 / / 0
Zawsze trafi się ignorant - w bólu neuropatycznym benzo wykazuje wysokie działanie anelgetyczne. Skąd ten ból? Przeczytałeś wątek, czy tak sobie wpadłeś popisać bez czytania?
  • 24 / 2 / 0
@jajen spróbuj większe dawki pregaby ale odstaw Tramal bo zaraz będziesz wjebany w dwie substancje , jest okazja skończyć z Tramalem to skończ , weź z 450mg pręgi i zobacz czy ból ustąpił jak nie to szukaj innego leku a nie ładuje się w następne uzaleznienie
  • 14 / / 0
Tak, tak. Tutaj 100proc. racji. Schodzę z tego Tramalu w diabły. Te resztkowe 2x50 Tramalu to po prostu wolne schodzenie. Schodzę pod kontrolą lek. i gość mowi, żeby taką dawkę tego Tramalu utrzymać ze 2-3 tyg zanim całkiem odstawie. NIe ma bata żebym został na Tramalu i pregabalinie równocześnie. Tramal 2x50 to taka mała dawka, że ona tu przeciwbólowo nic u mnie nie daje. Jeszcze z tydzień i odstawie do zera.

scalono - nv13 27.10.2024 (w dzień napisania posta)

Odstawiłem ponad tydzień temu. Nie mam już objawów odstawieniowych. Fizycznych żadnych, psychicznych też chyba nie. Może lekkie obniżenie nastroju. Zupełnie nie ciągnie mnie do Tramalu. Leży mi to na półce i raczej mnie odrzuca na myśl o nim. Natomiast walczę z bólem pleców bo plregabalina na ból raczej jest kiepska. trampek coś jednak dawał w tym zakresie (chociaż ostatnio nie mniej niż zwykle). Zastanawiam się czy w mojej sytuacji jestem jak typowo uzależniony, że jak wezmę opioid doraźnie to zaraz wyrobi się potrzeba brania, czy jednak nie. Nie chce próbować na razie bo szkoda, żeby mi się na nowo zespół odstawieniowy wyrobił, ale w moim przypadku do problem, bo jednak bez czegoś przeciwbólowego nie wyrobię na dłuższą metę.
  • 8 / 1 / 0
@jajen i jak po tym długim czasie u Ciebie? Ja własnie schodzę z półtorarocznego czy tam prawie dwuletniego grzania 300-400 mg dziennie... Jako, że stała recka sie wysypała, a nie mam ochoty się od dłuższego czasu w to bawić, zciąłem ostro. Z retard 200 , skoczyłem na kapsulki 50mg. W pierwszy i drugi dzien 100, trzeci jakies 70-80, (mieszane z retardami) wczoraj chyba 50, dziś juz jade na jednej pastylce 50 mg i zjadlem jej chyba tylko z połowę. Oczy mam sine jak panda haha i po ciezkim dniu w pracy jedyne na co mam chec to lezenie pod kocykiem <3 Ogólnie to jest rozpierdol od tych pięciu dni, a ja biorę tylko naparstek z kapsułki na jezyk (haha) co by nie zwariować. Produkować się nie będę co czuje, bo to było napisane tysiac razy przez innych. Ale UWAGA, żyje, pracuje w miarę normalnie, śpie całkiem ok, a do pracy wstaje lepiej niz przez ostatnie dwa lata na niekończącym sie haju. Poprostu wiem, ze to piekiełko niedlugo minie, a ja wroce do normalnosci sprzed dwóch lat. Jako, ze tu pusto, a potrzebuje też się z tym z kimś podzielić będę tu prowadził co jakiś czas aktualizacje dla potomnych. ( może ktoś też się teraz z tym boryka to zapraszam do wspolnej dyskusji )Mam nadzieje, ze dwa, trzy tygodnie i bedzie pięknie.
  • 136 / 15 / 0
@facegager Mowa jest o terapeutycznym zażywaniu? Jeżeli tak, to na co przyjmowałeś tramadol i czy nie boisz sie, że przy schodzeniu (i oczywiście potem) dolegliwości bólowe będą trudne do wytrzymania?
  • 8 / 1 / 0
@castlecastle
mowa tu jak w tytule o dawkach terapeutycznych czyt. maksymalnie 400mg dobowo. U mnie rozpoczęcie grzania było spowodowane delikatną depresją i nudą w zyciu w totalnej trzeźwości. Chciałem sie odmulić i byc bardziej towarzyski. Czyli poniekąd też z powodu bólu, ale nie tego fizycznego. Nie po to, żeby się ugrzać jak najmocniej i leżeć. Stąd moje wpisy w tym temacie tutaj. Jak będzie na trzeźwo przyjdzie ocenić już na czysto...

Przy okazji aktualizacja :
Dzień szósty : Po wczorajszej bólowej męczarni. Dzisiejszy dzień był najlepszy ze wszystkich dotychczas. Prawie cały dzien zero bólów. Co prawda w nocy obudziłem sie o 2:00 mega żywy i mysle zaczęło sie.. to pospane, jednak zasnąłem w sekundzie. Rano wstałem żywo jak normalny trzeźwy człowiek (bardzo mi tego brakowało, bo w ciagu, na zjezdzie, wstawanie to byla mordęga, przez ostatni rok) 7:00 ~10mg , i tu psychicznie troszeczkę gorzej.. w południe po stresującej rozmowie w pracy poczułem się troszkę zlękniony, nerwowy i chapsnąłem kolejne ~10mg zachowawczo, co by nie odwalić nic przypałowego, myślę, że konieczne to nie bylo, ale wolałem to zrobic. I tak nie spodziewałem sie kompletnie ze tak potwornie szybko zbiję dawki. Powoli zbliżam się do zerowania, choć zastanawiam się czy aby nie za szybko… mówimy tu o jakichś siedmiuset dniach grzania po ~300-400mg… no nic, czas pokaże..
  • 1257 / 343 / 2
życzę wam wszystkim braku wygrania na loterii padaczki grand-MAL, ja na schodzeniu z dawek swego czasu dostałem nawet po 100mg, trampek to kurwa i albo ją zgwałcicie i dobijecie, albo zrobi to z wami.

3majcie się i pamiętajcie, że się da, mimo, że ja jestem skazany na opio póki co (uczulenie na nlpz, genetyczna choroba kręgosłupa) to:

tak, da się z tym gównem skończyć.

zdrówka.
PS. nie traćcie benzo na podkładkę bo się naczytaliście, że pomaga na grand-male, chuja prawda.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Wszędzie zapach marihuany. Partner Świątek mówi głośno o problemie

Casper Ruud, mikstowy partner Igi Świątek na US Open, skarżył się na zapach marihuany na kortach w Nowym Jorku. To nie pierwszy raz, gdy zawodnicy zgłaszają ten problem.

Zaburzenia odżywiania: marihuana i psychodeliki pomagają skuteczniej niż konwencjonalne leki

Pionierskie badanie osób żyjących z zaburzeniami odżywiania wykazało, że marihuana i substancje psychodeliczne, takie jak grzyby czy LSD, najlepiej łagodzą objawy u respondentów, którzy leczyli się za pomocą leków bez recepty.

Próbowała przemycić 1,4 kg kokainy w seks-zabawce. Grozi jej kara śmierci

42-letnia obywatelka Peru próbowała wwieźć na wyspę Bali ogromną ilość kokainy oraz tabletki ecstasy, ukrywając je w wyjątkowo nietypowy sposób. Kobieta została zatrzymana przez służby, jeżeli zostanie uznana za winną, może jej grozić nawet kara śmierci.