Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 29 / 4 / 0
Jak u Was z waga w trakcie przyjmowania reboksetyny? Czytałam tu, że nieźle potrafi zbić łaknienie, co w moim przypadku jest jej atutem i u mnie faktycznie zbiła łaknienie niemal do zera przy jednoczesnym przyjmowaniu olanzapiny, co zaś apetyt wypierdziela w kosmos 😌 Jestem po prostu ciekawa czy komuś z Was udało się zejść z wagi przy edronaxie?
  • 1571 / 251 / 0
@AllBlack88 bierzesz nadal reboksetynę?
  • 1 / / 0
Przez rok brałam 45 mg mirty i 8 mg reboksetyny. Na początku to był efekt wow, bo w końcu coś spowodowało, że mi się ruszyć dupę udało w celu innym niż snucie się bez celu. Po paru miechach metylofenidad doszedł to już w ogóle prawie jak normalny człowiek. Ale trochę przeciążenia i znowu zjazd. Teraz mam reboksetynę 12 mg, reszta bez zmian ale jakichś wielkich efektów nie ma. Tragedii też nie ma.
Ale podsumowując, to mi ten lek kiedyś pomógł dołożony do branej wcześniej solo mirty. Skutków ubocznych prawie brak.
  • 24 / 4 / 0
Lecze ADHD tym lekiem. Działa jak atomoksetyna, ale wychodzi taniej. Biorę 4mg rano i popołudniu, a uboki typu wysokie ciśnienie i potliwość zbijam klonidyną, która też poprawia objawy ADHD. Lek dobry, wywiera na mnie działanie głównie nootropowe, ale mógłby być jeszcze refundowany, bo to dobry "add-on* do innych antydepresantów.
  • 4 / / 0
Reboksetyna brałem w dawkach do 2mg przez 2 tygodnie, więcej nie dałem rady ze względu na efekty uboczne: wszelakie bóle okolic intymnych, zaparcia, ogromna potliwość. Chociaż mimo to pod koniec pojawiło się kilka dni z bardzo fajną aktywizacją.
Po tym doświadczeniu przeszedłem na atomoksetyne, trochę gorsze pobudzenie, jednak praktycznie bez skutków ubocznych. Także jak nie jeden to może drugi wypali.
  • 1571 / 251 / 0
Brałem rebo dwa razy, w dawkach 4-8 mg na dzień. Za pierwszym byłem nawet zadowolony z efektów, było dziwnie trochę i na pewno inaczej niż zwykle na antydepresantach. Bardzo zmieniła moje zachowanie i myślenie.
Za drugim długo to nie trwało bo podniosła mi lęki i odstawiłem. Kiedyś zrobię trzecie podejście. Z tym że nie brałem jej nigdy solo, zawsze z innymi psychotropami, nie wiem ale nie sądzę żebym dobrze się czuł biorąc tylko reboksetynę. Poza tym dawała sporo efektów ubocznych z tych utrudniających życie.
  • 402 / 155 / 0
Dla mnie to najgorszy lek ever. Spałam po nim 18h na dobę, a lekarz jak mnie zobaczył po niecałym tygodniu przyjmowania tego specyfiku to stwierdził, że wyglądam jakbym nie spała od tygodnia. Nigdy więcej.
  • 178 / 63 / 0
Ja byłem w stanie tolerować maksymalnie 1mg dziennie (1/4 tabletki). Powyżej tego już było więcej skutków ubocznych niż pozytywnego działania. Ale ta mini dawka przez jakiś czas nawet nieźle mi służyła. Może nastroju to jakoś zbytnio nie poprawiało ale na pewno dodawało energii.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Używanie marihuany znacznie zwiększa ryzyko śmierci. „Byli młodzi i nie mieli wcześniejszych chorób

Regularne używanie marihuany może niemal podwoić ryzyko śmierci z powodu chorób sercowo-naczyniowych – wynika z najnowszej metaanalizy danych medycznych obejmujących blisko 200 milionów osób w wieku od 19 do 59 lat. Niepokoi fakt, że dotyczy ono również młodych osób, które do tej pory uważano za mniej narażone na takie zagrożenia.

Leki na ADHD i medyczna marihuana a testy drogowe. Czy testy rozpoznają źródło substancji?

Czy zażycie niektórych leków może skutkować oskarżeniem o prowadzenie pojazdu pod wpływem narkotyków? Zastępca Rzecznika Praw Obywatelskich, Stanisław Trociuk, zwrócił się do Komendanta Głównego Policji z pytaniem, czy używane przez funkcjonariuszy testy narkotykowe potrafią rozróżnić substancje aktywne od leczniczych. Odpowiedź Policji nie rozwiewa wszystkich wątpliwości – zwłaszcza w kontekście leczenia ADHD czy terapii z wykorzystaniem medycznej marihuany.

Nastolatki z województwa łódzkiego najrzadziej w Polsce sięgają po używki

Nastolatki z województwa łódzkiego rzadziej, niż ich rówieśnicy w innych częściach Polski, sięgają po alkohol i narkotyki. Wynika to z najnowszych badań przeprowadzonych na zlecenie Regionalnego Centrum Polityki Społecznej w Łodzi. Wyniki zaprezentowano w Międzynarodowym Dniu Zapobiegania Narkomanii.