Ale podsumowując, to mi ten lek kiedyś pomógł dołożony do branej wcześniej solo mirty. Skutków ubocznych prawie brak.
Po tym doświadczeniu przeszedłem na atomoksetyne, trochę gorsze pobudzenie, jednak praktycznie bez skutków ubocznych. Także jak nie jeden to może drugi wypali.
Za drugim długo to nie trwało bo podniosła mi lęki i odstawiłem. Kiedyś zrobię trzecie podejście. Z tym że nie brałem jej nigdy solo, zawsze z innymi psychotropami, nie wiem ale nie sądzę żebym dobrze się czuł biorąc tylko reboksetynę. Poza tym dawała sporo efektów ubocznych z tych utrudniających życie.
Spróbowałem jeszcze raz po długiej przerwie, też innymi lekami, i było inaczej, nie uświadczyłem tej pewności siebie i spokoju wewnętrznego za to pojawił się dość silny lęk a to mnie totalnie rozpierdala zawsze. Jakoś po kilku dniach zrezygnowałem. Acha, za drugim razem było podobnie jak na bupropionie u mnie, to znaczy mentalne pobudzenie i mniejsza apatia ale jebany niepokój także.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Picie we wczesnej dorosłości powiązane z problemami poznawczymi w średnim wieku
Stres i alkohol idą w parze. Alkohol może pomagać w radzeniu sobie ze stresem, ale jednocześnie zmniejsza zdolność mózgu do samodzielnego rozwiązywania problemów. To może prowadzić do częstszego sięgania po kieliszek, by poradzić sobie z kolejnym stresem. Z drugiej strony pijąc więcej narażamy się na większy stres z powodu złych decyzji podejmowanych pod wpływem alkoholu. Pojawia się samonapędzający się mechanizm, z którego trudno się wyrwać z powodu zmian w mózgu. Naukowcy z University of Massachusetts Amherst donoszą, że picie alkoholu w celu radzenia sobie ze stresem we wczesnej dorosłości ma negatywny wpływ w wieku średnim, nawet jeśli przez kilka dekad nie piliśmy.
Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa
Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.
Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby
Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).