Stymulanty, w strukturze których występuje trzeciorzędowy atom azotu (w pierścieniu pirolidynowym).
Więcej informacji: Alfa-pirolidynoalkilofenony w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3557 / 579 / 1
Próbowałem folię ale tylko żarówka okazała się być optymalnym rozwiązaniem najmniejsze straty i najlepsza kontrola
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 1532 / 241 / 0
Ludzie czasem pytają jak wyczyścić żarówę zjaraną. Próbowałem kilku sposobów ale skuteczny okazał się dopiero ten - nasypać do środka trochę piasku, dodać trochę wody i cierpliwie mieszać kręcąc szkłem za pomocą nadgarstka. Pewnie jeśli użyć wrzątku albo zamiast wody ocet czy coś podobnego efekty będą szybsze.
  • 795 / 186 / 0
Soda kaustyczna i woda. To wyżre wszystko, no prawie. Czysciłem w ten sposób meth pipe.
  • 3557 / 579 / 1
Też czytałem o żrących zasadach, znaczy Kreta trzeba użyć :p
Jednak nie problem wziąć nową żarówkę...

• 1532 / 241 / 0
Ja używam "profesjonalnej" żarówy ze sklepu, taką zwykłą bym dawno wyjebał i zmienił na nową.
Czyściłem sporo dojechanych rzeczy za pomocą zwykłej sody oczyszczonej i octu, kiedy je połączyć następuje dość spektakularna reakcja ale ze szkłem nie próbowałem. Jednak mieszanie piasku z wodą jest całkiem skuteczne tylko trochę trwa, nie miałem styczności z sodą kaustyczną, wierzę że daje radę. Kret pewnie tak samo, zwłaszcza zalany wrzątkiem.
  • 795 / 186 / 0
Bo kret to NaOH, inaczej soda kaustyczna, @zburzony. :)
  • 1532 / 241 / 0
Pali ktoś jeszcze z folii? Ja czasem tak, z sentymentu do początków znajomości z alfakurwą. Pewnie że szkło bardziej wydajne ale gonienie kropli ma swój urok i działa delikatniej niż chmursko z żarówy. Następnym razem obadam czy uda mi się osiągnąć taki efekt jak kiedyś czyli lekkie pobudzenie z euforią, przyjemne ogłupienie, trochę relaks, spokój i zero fizycznego napięcia. Kiedy zapodam alfę w każdy inny sposób jest od razu grubo, w ciul intensywnie i karze fizycznie. Trochę pamiętam jeszcze że mikro linki sniffem podobnie działały, to też trzeba sprawdzić.
  • 2 / / 0
@Retrowirus do czyszczenia żarówy serdecznie polecam środek do czyszczenia bonga, wrzątek i wyciorki do fajki :)

Przepis na czyściutkie szkło:
- wrzątkiem z czajnika robisz płukanie wstępne - nalewasz wody i potrząsasz, wylewasz (protip: dobrze, żeby lufa była wtedy ciepła, nie ma ryzyka, że szkło pęknie);
- wsypujesz do środka preparat do bongo, są to takie małe granulki, zalewasz wrzątkiem i zostawiasz na parę minut;
- po ww. czasie potrząsasz lufką, żeby brud się oderwał od ścianek, na dnie powinno zostać trochę preparatu - wlewasz zatem znowu tej gorącej wody i wyciorkiem dziubdziasz to co zostało;
- dokładnie płuczesz szkło w ciepłej wodzie;
- resztki syfu, które ewentualnie pozostały przepalasz miejscowo palnikiem.
E voila! Żarówa przezroczysta jak nowa 😎
  • 3557 / 579 / 1
Właśnie niedawno ktoś doradził mi coś podobnego – tyle że czynnikiem ciernym była sól gruboziarnista – eko, wieeesz :D
Póki co z najłatwiej dostępnych środków najszybszych i najskuteczniejszych okazał się piasek kamyczki żwir Plus ciecz dla kołysania mieszania można stosować spirytus, wodę ciepłą plus detergent w sumie to nawet można by pomyśleć o cilit bang.

A później zrobić bang mleczny hit :D

Zastanawiam się też czy nie byłoby dobrze przecierać ten osad siwej mgły co jakiś czas jak się da żeby maksymalnie długo zachować gładką powierzchnię po której szybko i ślisko się toczy bursztynek bursztynek znalazłem go na plaży

• 2 / / 0
Hmmm, też spoko, tylko piasek się nie rozpuszcza i to w sumie zasadnicza różnica w porównaniu z takim bong cleanerem, dlatego że piach zrobi mikro-ryski na szkle, więc tracimy gładkość tafli do kulania bursztynka 😅 cóż, ja to lubię tak przeanalizować na full xd najważniejsza w tym wszystkim to wg mnie temperatura, czyli wrzątek i przepalenie palnikiem. Wstawiam zdjęcie efektu po samym tylko przepalaniu (mam nadzieję, że można tak, a jak nie to wybaczcie).

Z tym osadem to wydaje mi się, że tak trochę on pomaga się toczyć tej kuli, dopóki to taka kołderka, a nie ulepisko 😂

Pytanie za 100pkt - mieliście przyjemność skosztować tych kolorowych alfik? Jeśli tak - jakie wrażenia?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Jak służby rozbiły kokainowy szlak z Kostaryki do Europy?

Międzynarodowa operacja o kryptonimie „Purga-Calipso Guanacaste”, koordynowana w Europie przez Europol i prowadzona równolegle przez kostarykańską Policía de Control de Drogas, hiszpańską Guardia Civil oraz portugalską Polícia Judiciária, zlikwidowała szlak przerzutowy, którym od 2019 roku trafiały do Europy setki kilogramów kokainy ukrytej w mrożonym proszku juki i kontenerach z owocami.

Medyczna marihuana kontra bezdech senny

Według danych opublikowanych przez badaczy z Minnesota Office of Cannabis Management, 40 proc. pacjentów z obturacyjnym bezdechem sennym (OSA) uczestniczących w stanowym programie medycznej marihuany doświadczyło znaczącej i trwałej poprawy jakości snu po rozpoczęciu terapii konopiami.