Stymulanty, w strukturze których występuje trzeciorzędowy atom azotu (w pierścieniu pirolidynowym).
Więcej informacji: Alfa-pirolidynoalkilofenony w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3603 / 589 / 1
Próbowałem folię ale tylko żarówka okazała się być optymalnym rozwiązaniem najmniejsze straty i najlepsza kontrola
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 1662 / 268 / 0
Ludzie czasem pytają jak wyczyścić żarówę zjaraną. Próbowałem kilku sposobów ale skuteczny okazał się dopiero ten - nasypać do środka trochę piasku, dodać trochę wody i cierpliwie mieszać kręcąc szkłem za pomocą nadgarstka. Pewnie jeśli użyć wrzątku albo zamiast wody ocet czy coś podobnego efekty będą szybsze.
  • 901 / 221 / 0
Soda kaustyczna i woda. To wyżre wszystko, no prawie. Czysciłem w ten sposób meth pipe.
  • 3603 / 589 / 1
Też czytałem o żrących zasadach, znaczy Kreta trzeba użyć :p
Jednak nie problem wziąć nową żarówkę...

• 1662 / 268 / 0
Ja używam "profesjonalnej" żarówy ze sklepu, taką zwykłą bym dawno wyjebał i zmienił na nową.
Czyściłem sporo dojechanych rzeczy za pomocą zwykłej sody oczyszczonej i octu, kiedy je połączyć następuje dość spektakularna reakcja ale ze szkłem nie próbowałem. Jednak mieszanie piasku z wodą jest całkiem skuteczne tylko trochę trwa, nie miałem styczności z sodą kaustyczną, wierzę że daje radę. Kret pewnie tak samo, zwłaszcza zalany wrzątkiem.
  • 901 / 221 / 0
Bo kret to NaOH, inaczej soda kaustyczna, @zburzony. :)
  • 1662 / 268 / 0
Pali ktoś jeszcze z folii? Ja czasem tak, z sentymentu do początków znajomości z alfakurwą. Pewnie że szkło bardziej wydajne ale gonienie kropli ma swój urok i działa delikatniej niż chmursko z żarówy. Następnym razem obadam czy uda mi się osiągnąć taki efekt jak kiedyś czyli lekkie pobudzenie z euforią, przyjemne ogłupienie, trochę relaks, spokój i zero fizycznego napięcia. Kiedy zapodam alfę w każdy inny sposób jest od razu grubo, w ciul intensywnie i karze fizycznie. Trochę pamiętam jeszcze że mikro linki sniffem podobnie działały, to też trzeba sprawdzić.
  • 2 / / 0
@Retrowirus do czyszczenia żarówy serdecznie polecam środek do czyszczenia bonga, wrzątek i wyciorki do fajki :)

Przepis na czyściutkie szkło:
- wrzątkiem z czajnika robisz płukanie wstępne - nalewasz wody i potrząsasz, wylewasz (protip: dobrze, żeby lufa była wtedy ciepła, nie ma ryzyka, że szkło pęknie);
- wsypujesz do środka preparat do bongo, są to takie małe granulki, zalewasz wrzątkiem i zostawiasz na parę minut;
- po ww. czasie potrząsasz lufką, żeby brud się oderwał od ścianek, na dnie powinno zostać trochę preparatu - wlewasz zatem znowu tej gorącej wody i wyciorkiem dziubdziasz to co zostało;
- dokładnie płuczesz szkło w ciepłej wodzie;
- resztki syfu, które ewentualnie pozostały przepalasz miejscowo palnikiem.
E voila! Żarówa przezroczysta jak nowa 😎
  • 3603 / 589 / 1
Właśnie niedawno ktoś doradził mi coś podobnego – tyle że czynnikiem ciernym była sól gruboziarnista – eko, wieeesz :D
Póki co z najłatwiej dostępnych środków najszybszych i najskuteczniejszych okazał się piasek kamyczki żwir Plus ciecz dla kołysania mieszania można stosować spirytus, wodę ciepłą plus detergent w sumie to nawet można by pomyśleć o cilit bang.

A później zrobić bang mleczny hit :D

Zastanawiam się też czy nie byłoby dobrze przecierać ten osad siwej mgły co jakiś czas jak się da żeby maksymalnie długo zachować gładką powierzchnię po której szybko i ślisko się toczy bursztynek bursztynek znalazłem go na plaży

• 2 / / 0
Hmmm, też spoko, tylko piasek się nie rozpuszcza i to w sumie zasadnicza różnica w porównaniu z takim bong cleanerem, dlatego że piach zrobi mikro-ryski na szkle, więc tracimy gładkość tafli do kulania bursztynka 😅 cóż, ja to lubię tak przeanalizować na full xd najważniejsza w tym wszystkim to wg mnie temperatura, czyli wrzątek i przepalenie palnikiem. Wstawiam zdjęcie efektu po samym tylko przepalaniu (mam nadzieję, że można tak, a jak nie to wybaczcie).

Z tym osadem to wydaje mi się, że tak trochę on pomaga się toczyć tej kuli, dopóki to taka kołderka, a nie ulepisko 😂

Pytanie za 100pkt - mieliście przyjemność skosztować tych kolorowych alfik? Jeśli tak - jakie wrażenia?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Zaskakujący trend wśród Polaków. Chodzi o spożycie alkoholu

Spożycie alkoholu aktywnie ogranicza 55 proc. Polaków, a 21 proc. deklaruje całkowitą abstynencję.

Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani

Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.

"Niemyte dusze / Narkotyki" - teatralna podróż w głąb ludzkiej psychiki

Spektakl odbędzie się 17 października 2025 roku (pt) w Miejskim Ośrodku Kultury w Pelplinie. To propozycja dla każdego, kto poszukuje w teatrze głębi, refleksji i intelektualnego wyzwania. Nie przegapcie tego wyjątkowego wydarzenia!