Więcej informacji: Alfa-pirolidynoalkilofenony w Narkopedii [H]yperreala
"Rutyna to rzecz zgubna "
Jednak nie problem wziąć nową żarówkę...
Czyściłem sporo dojechanych rzeczy za pomocą zwykłej sody oczyszczonej i octu, kiedy je połączyć następuje dość spektakularna reakcja ale ze szkłem nie próbowałem. Jednak mieszanie piasku z wodą jest całkiem skuteczne tylko trochę trwa, nie miałem styczności z sodą kaustyczną, wierzę że daje radę. Kret pewnie tak samo, zwłaszcza zalany wrzątkiem.
Przepis na czyściutkie szkło:
- wrzątkiem z czajnika robisz płukanie wstępne - nalewasz wody i potrząsasz, wylewasz (protip: dobrze, żeby lufa była wtedy ciepła, nie ma ryzyka, że szkło pęknie);
- wsypujesz do środka preparat do bongo, są to takie małe granulki, zalewasz wrzątkiem i zostawiasz na parę minut;
- po ww. czasie potrząsasz lufką, żeby brud się oderwał od ścianek, na dnie powinno zostać trochę preparatu - wlewasz zatem znowu tej gorącej wody i wyciorkiem dziubdziasz to co zostało;
- dokładnie płuczesz szkło w ciepłej wodzie;
- resztki syfu, które ewentualnie pozostały przepalasz miejscowo palnikiem.
E voila! Żarówa przezroczysta jak nowa
Póki co z najłatwiej dostępnych środków najszybszych i najskuteczniejszych okazał się piasek kamyczki żwir Plus ciecz dla kołysania mieszania można stosować spirytus, wodę ciepłą plus detergent w sumie to nawet można by pomyśleć o cilit bang.
A później zrobić bang mleczny hit :D
Zastanawiam się też czy nie byłoby dobrze przecierać ten osad siwej mgły co jakiś czas jak się da żeby maksymalnie długo zachować gładką powierzchnię po której szybko i ślisko się toczy bursztynek bursztynek znalazłem go na plaży
Z tym osadem to wydaje mi się, że tak trochę on pomaga się toczyć tej kuli, dopóki to taka kołderka, a nie ulepisko
Pytanie za 100pkt - mieliście przyjemność skosztować tych kolorowych alfik? Jeśli tak - jakie wrażenia?
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
„Tysiąc jointów później” – co naprawdę dzieje się z mózgiem stałego palacza marihuany?
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Zaskakujący trend wśród Polaków. Chodzi o spożycie alkoholu
Spożycie alkoholu aktywnie ogranicza 55 proc. Polaków, a 21 proc. deklaruje całkowitą abstynencję.
Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani
Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.
"Niemyte dusze / Narkotyki" - teatralna podróż w głąb ludzkiej psychiki
Spektakl odbędzie się 17 października 2025 roku (pt) w Miejskim Ośrodku Kultury w Pelplinie. To propozycja dla każdego, kto poszukuje w teatrze głębi, refleksji i intelektualnego wyzwania. Nie przegapcie tego wyjątkowego wydarzenia!