Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 489 / 14 / 0
@odbytniczy1991 Nadal będzie spłycone. Szkoda materiału. Odblokować działanie to się moze po kilku tygodniach od całkowitego odstawienia ;)
  • 464 / 45 / 0
Ciekawostka, że escitalopram który blokuje dużo mniej SERT to np 3-CMC działał idealnie a na paroksetynie już wcale mimo najwyżej dawki esci. Wychwyt całkowity zwrotny SERT ma chyba kluczowe znaczenie bo paro ma największe wśród SSRI . Zobaczymy
  • 772 / 443 / 0
3cmc działa na mnie w 40 procentach na snri. Mogę spędzić noc w klubie i ze znajomymi. Niestety sam gospodaruje workiem bo przy lekach potrzeba brać o wiele większe dawki.
  • 772 / 443 / 0
300mg wenlafaksyna, 45mh mitrazapiny i 200ug LSD w ogóle nie działa.
Dlaczego?
Wszyscy pisali że kwas może być trochę osłabiony, ale że w ogóle nic?
  • 1532 / 241 / 0
@tosieniedzieje kiedy pierwszy raz brałem kwasa to od razu dwa i było słabo i nieprzyjemnie. Brałem wtedy 150 wenlafaksyny i nie wiedziałem że leki mogą zjebać cały efekt. Dałem karton kumplowi, mówił że zjadł połówkę i było tak dobrze że prawie płakał ze szczęścia. Być może jednak oszukał cię vendor.
  • 772 / 443 / 0
Nie ma takiej opcji, ludzie z otoczenia jesli te kartony i chodzili po ścianach
ODPOWIEDZ
Newsy
Ekspertka: nikotyna ma większy potencjał uzależnieniowy niż heroina

Nikotyna ma bardzo duży potencjał uzależnieniowy, jest on nawet większy niż w przypadku heroiny - powiedziała PAP prof. Dominika Dudek, psychiatra. Dodała, że jej używanie ma niekorzystne skutki zdrowotne. Wskazała też, że nikotyna działa silnie na układ nagrody powodując wydzielanie się dopaminy.

Nowelizacja ustawy tytoniowej. MZ chce zakazać sprzedaży jednorazowych e-papierosów

Ministerstwo Zdrowia opublikowało projekt nowelizacji ustawy o ochronie zdrowia przed następstwami używania tytoniu i wyrobów tytoniowych. Jednym z jego głównych założeń jest całkowity zakaz sprzedaży jednorazowych e-papierosów, zarówno tych z nikotyną, jak i bez niej.

Medyczna marihuana. Przerwa tolerancyjna – prosty sposób, by konopie znów działały lepiej

Choć powszechnie uważa się, że jeśli dawka przestaje działać, należy ją zwiększyć – nie zawsze jest to właściwe podejście. U niektórych osób większa dawka działa wręcz odwrotnie, ponieważ ich organizm rozwinął zbyt wysoką tolerancję. Zwiększanie dawki może osłabić działanie terapeutyczne i zwiększyć koszty leczenia. Przerwa tolerancyjna (tzw. tolerance break) oraz zmniejszenie dawek po jej zakończeniu może zwiększyć korzyści terapeutyczne i obniżyć potrzebne ilości konopi nawet o 60%.